putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2022-10-02 11:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man 2 lielākie pārsteigumi ir zzs un saskaņa.
patiesībā par zzs nav ko brīnīties, viņiem vienmēr biijis ‘savs vēlētājs’ (man tikai likās, ka iepriekšējā sasaukumā bija ap kādiem 6%, bet nē). savēlējuši ir kurzeme (savējais, vai ne) un zemgale - mūsu graudu klēts, lielzemnieki, haha. un šitiem visiem plakstiņš pie lembja nepaceļas, lūk, tas ir, par ko es joprojām turpinu brīnīties.
bet par saskaņu. kur palika pērnie 22% vēlētāju? ok, šoreiz ir potenciāls sadalījies 3 daļās - vēl stabilitāte un lks, bet tāpat kopā nesanāk 22%.
sc, kas tā stabilitāte ir? ko no viņiem var sagaidīt? (opozīcijā droši vien tāpat neko, bet nu principā?)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]au
2022-10-02 11:52 (saite)
stabilitāte ir elle, viņi solīja, ka, ja tiks saeimā, ielikt cietumā KATRU, kas atbildīgs par pieminekļa gāšanu.
daudzi no Saskaņas aizgāja pie Šlesera arī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2022-10-02 11:56 (saite)
o_O džīzas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2022-10-02 11:56 (saite)
Vai pie Gobzema, cik spriežu no soc.tīkliem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2022-10-02 12:29 (saite)
Lembergs un Šlesers dabūja arī savu daļu krievu balsu. Man vakar draugs ziņoja, ka Daugavpils lielos apjomos par ZZS ejot balsot. Liela daļa krievu intuitīvi, pat bez tāda izsvērta aprēķina, jūt, ka balsojums par Rosļikovu – nākamo mūžīgo opozicionāru – neko nedos, tāpēc meklē "lokālo Savisāru" – smagsvaru, kas viņu vērtības aizstāvēs latviskajās partijās. Un te nu Lembis un Šlesers ir vietā. Kāpēc ne citas latviskās partijas, jautāsit? Tāpēc ka te tiek pārdalīts Saskaņas vēlētājs nevis krievs kā tāds. Visi "labie krievi" – visas šīs asimilētās Dragiļevas un Gubenko – jau sen balsoja par kaut ko tādu, kas šogad ir Progresīvie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2022-10-02 12:53 (saite)
jā, daugavpilī 1. stab, 2. sask, 3. lks, 4. zzs, 5. suverēnā vara, 6. lpv

imo, par lpv balso visi tie, kas ir pirncipā pret pastāvošo iekārtu, valdību utt. visi šitie “atlaist sajmu”

piekrītu, ka šleseru var uztvert par melno krievu zirdziņu, bet zzs arī?
un vēl viens, atvainojiet, ļoti muļķīgs jautājums, bet kāpēc saskaņa iekrita podā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2022-10-02 14:42 (saite)
pēdējās intervijās bija nepietiekami pārliecinoši kaimiņvalsti atbalstoša, bet tas tā, mans subjektīvais skatījums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2022-10-02 14:45 (saite)
Vai ZZS var uztvert kā "krievu melno zirdziņu"? Manuprāt, ir tā. Tā lumpeņu elektorāta daļa, kas domā tik tiešās kategorijās kā "kremlis labs – Latvija slikta", nobalsoja par Rosļikovu. Tie krievi, kas balsoja par ZZS un LPV – starp citu, tieši tāpat kā viņu latviešu domubiedri – neņem vērā to kopsakarību, ka vienprātība ar rašisma vērtībām automātiski nozīmē arī pakļaušanos Kremlim. Viņi balso par Lembi nevis tāpēc, ka "o, super, es piedalos lielajā plānā, kā ievilkt Latviju atpakaļ impērijā", bet viņi balso "par saimnieku", "par sakārtotāju", "par to, kas nebaidās pateikt, ka NATO ir slikts", "par to, kuru sorosītu geju vajā". Un ar to pietiek. Es arī nedomāju, ka Lembim ir kāda vienošanās ar rašistu režīmu, vienkārši viņš ir džeks ar kuru var vienoties – tāds mūsu Lukašenka. Un ar to pietiek, lai tas būtu "melnais zirdziņš".

Kāpēc "Saskaņa" podā? Nu tai partijai tā kā simtprocentīgi pazuda jēga. Tie, kas par viņiem balsoja "stingrās krievu lietas dēļ", novērsās, jo viņi sākumā neapdomīgi nosodīja Krievijas uzbrukumu Ukrainai. Tie aizgāja balsot par Rosļikovu un līdzīgiem. Bet tie, kas vēlējās vienkārši "saprotamākus savējos, kas ir pret rietumniecisko", tiem tagad ir Lembis un Šlesers – manis augstāk minēto iemeslu dēļ – agri vai vēlu bija jāatnāk "lokālajam Savisāram". Mēs taču neesam naivi un nedomājam, ka krievu balsis "izšķīdīs pa APar vai Jauno Vienotību. Nu varbūt Marijas Golubevas sapnīšos vienīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2022-10-02 19:05 (saite)
par saskaņas paziņojumu jau biju piemirsusi, skaidrs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zhora
2022-10-02 14:45 (saite)
lpv ir pret pidariem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kreiza
2022-10-02 17:12 (saite)
lpv paši ir pidari :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2022-10-02 19:04 (saite)
šis ar vēl bonusiņš klāt “īstajiem večiem”, 2 in 1

klau, kādēļ vīrieši (tie, kas ir pret) ir tik krasi pret gejiem? protams, ir arī homofobiskas sievietes, bet vīriešiem ir daudz izteiktā pretreakcija. it kā no tā būtu viņu eksistence atkarīga

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2022-10-02 14:38 (saite)
Man šoreiz lielas vilšanās vai "spāņu kauna" pusdienā pamostoties nebija, bet fakts gan- es neliku zirgus uz tik lielu ZZS pārstāvniecību (un tā ir kļūda, jāapmeklē tomēr zaļumballes un jāklausās veccco laužu bažiņās vairāk).



Savukārt, par krieviem, nu Rosļiks ir Gobzems, viņam izrāvienu uztaisīja mobilizēta Rēzekne un Dpils (no turienes arī četri kandidāti, vērts apskatīties) un man domāt, ja medijiem bija skaidrs, kas par āzi ir Gobzems, tad rosļikovu vienkārši ignorēja un palaida brīvajā gaisā nepieskatītu, visu laiku cīnoties ar tradicionālajiem krieviem- Saskaņu un Krievu savienību.

Daļēji labā ziņa- arī krievu balsis beidzot sašķēlās un aizgāja pie t.s. latviešiem, sliktā ziņa- kas tie, jods, par latviešiem: ZZS un Šleserissimo.

(optimistiski) domāju, ka ar rosļikiem notiks tas pats, kas ar kplv iepr. saeimā- pusgada laikā būs izšķīduši. bet ar šīs parādības pacelto jautājumu varēs mellu muti strādāt nākamos 4 un vairāk gadus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2022-10-02 19:00 (saite)
gāju gulēt ap pirmo provizorisko rezultātu ienākšanas, gandrīz bez miega paliku zzs 20% dēļ, fu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2022-10-02 17:23 (saite)
Man lielākais pārsteigums ir konservatīvo breikdauns. Tā ka galīgi neesmu viņu elektorāts, laikam nepamanīju kaut kādu lembja kampaņu pret viņiem, bet acīmredzot tāda ir bijusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2022-10-02 18:59 (saite)
man žēl par viņiem, bordāna dēļ. nezinu, vai bija antikampaņa, bet paši par sevi esot bijuši neizteksmīgi un neuzrunājoši, man te teica

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-10-03 14:53 (saite)
Atskatoties škiet, ka antikampanas kulminacija bija skolotaju streiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?