asteor ([info]asteor) rakstīja,
@ 2012-11-16 15:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dienas prieks

Shodien kantora edniicas shefs bija sagadajis jauku parsteigumu: sakaraa ar Valstssvetkiem edienkartes lielakaa dalja bija latvieshu "nacionalie edieni".

Piem: "Lasa pirags (Salmon pie)*Latvia*, Silke kažokā [herring]*Latvia*, Buberts [wheat semolina cream]*Latvia*.

Es gan Latvijaa nekad taadu "Lasha piragu" nebiju eedis, bet shis, ko te deva, bija izcili labs sanaacis. Un buberts... bija Ljoti Tuvu tam, ko Latvijaa saprot ar bubertu.

Un pievakaree jadodas uz Lilles "Grand marché des vignerons indépendents"



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2012-11-16 17:04 (saite)
Paga, paga, tad tu tomēr uz Lilli? Uz Maskavu nebrauksi?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]asteor
2012-11-18 13:55 (saite)
To visu var apvienot - uz Maskavu nakamajaa weekendaa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2012-11-17 20:06 (saite)
Tad jau kāds no pavāriem būs no šī gala, jo ar i-netā izlasītu eksōtisku recepti nepietiks vis. :)

P.S.
Visnotaļ pieļauju, ka tas, ko mēs par bubertu dēvējam, īstenībā ir sensesn lotringiešu nacionālais ēdiens grand buberté de Guis, ko jūsu ēstūzī katra apteksne aizmiegtām acīm prot uzmeikot. :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]asteor
2012-11-18 13:59 (saite)
Neviens pavaars nav no LV. Piem, katrs, kursh kaut reizi dzive ir redzejis, kaa Izskataas (!!!) sljke kazhokaa, neko TAAdu nebutu uztaisijis.

Aprunajoties ar vietejiem latvieshiem, mes visi secinajam, ka nevienam no mums neienaktu prataa ka latvieshu nacionalo edienu minet lasha piiragu... :-)

Un vai buberts nenaak no Kaucmindes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2012-11-19 11:04 (saite)
Nuss, tas laša pīrāgs varētu būt gan kas patiesi vietējs. Vēl XX gs. sākumā Kurzemes pusē kalpiem, slēdzot līkopu ar saimniekiem, līgumā bija vispārpieņemts punkts, ka saimnieks nebaros kalpu ar lasi biežāk kā 6 reizes nedēļā, tb vismaz reizi nedēļā normālu gaļu jādod. Attiecīgi, lasis visiem bija tā piegriezies, ka gan jau daždažādi eksperimentēja, lai kā ēdamu to padarītu. :)

Man tādas klusas aizdomas, ka izņemot sklandu rausi, latgaļu kandžu un pelēkos zirņus ar speķi, visa pārējā latviešu nacionālā virtuve nāk no muižas, tb no Kaucmindes. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?