asteor ([info]asteor) rakstīja,
@ 2012-11-16 15:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dienas prieks

Shodien kantora edniicas shefs bija sagadajis jauku parsteigumu: sakaraa ar Valstssvetkiem edienkartes lielakaa dalja bija latvieshu "nacionalie edieni".

Piem: "Lasa pirags (Salmon pie)*Latvia*, Silke kažokā [herring]*Latvia*, Buberts [wheat semolina cream]*Latvia*.

Es gan Latvijaa nekad taadu "Lasha piragu" nebiju eedis, bet shis, ko te deva, bija izcili labs sanaacis. Un buberts... bija Ljoti Tuvu tam, ko Latvijaa saprot ar bubertu.

Un pievakaree jadodas uz Lilles "Grand marché des vignerons indépendents"



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2012-11-19 11:04 (saite)
Nuss, tas laša pīrāgs varētu būt gan kas patiesi vietējs. Vēl XX gs. sākumā Kurzemes pusē kalpiem, slēdzot līkopu ar saimniekiem, līgumā bija vispārpieņemts punkts, ka saimnieks nebaros kalpu ar lasi biežāk kā 6 reizes nedēļā, tb vismaz reizi nedēļā normālu gaļu jādod. Attiecīgi, lasis visiem bija tā piegriezies, ka gan jau daždažādi eksperimentēja, lai kā ēdamu to padarītu. :)

Man tādas klusas aizdomas, ka izņemot sklandu rausi, latgaļu kandžu un pelēkos zirņus ar speķi, visa pārējā latviešu nacionālā virtuve nāk no muižas, tb no Kaucmindes. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?