silence is sexy -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūlijs 8., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:39
psrs laikos bija bodēs tīrkultūra vai vienkārši dēvēja par kefīru? gan jau kaut kādas nianses tehnoloģijā, bet kāpēc jāsauc par tīrkultūru, ja pēc garšas tas pats kefīrs vien ir

(51 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]nulle
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:41
(Link)
neatceros nekādu tīrkultūru.
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:42
(Link)
es arii nee
bija rjazhenka ruugshpiens un kefs

tiirkultuura kaut kaads modernais izdomaajums, stulbs nosaukums
From:[info]nulle
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:44
(Link)
varbūt tā vairāk var pārdot
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:45
(Link)
h droshvien
From:[info]nulle
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:52
(Link)
visādām xxx, kas tik mauc kuņģī :)
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:58
(Link)
kaut ko jaaeed ir
From:[info]nulle
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:01
(Link)
"tīrkultūra!" "es ēdu tīrkultūru!"
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:03
(Link)
ko muuldi
From:[info]nulle
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:05
(Link)
"es nogāju 6km.!"
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:11
(Link)
skauzh?
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:46
(Link)
nelamājies, bija arī padomju laikā tīrkultūra, tikai tas nebija masu produkts, reizēm parādījās astoņdesmito vidū

bez tam garšo pavisam savādāk un būtība pavisam cita - no kefīra tu principā vairs jaunu kefīru nevari uztaisīt, bet pievieno svaigam pienam tīrkultūru un tas saies kefīrā
From:[info]eermaniitis
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:47
(Link)
redz kur ideja biznesa modelim ;)
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:48
(Link)
ja?
paldies par info, tiešām nezināju, un nebiju bērnībā tādu manījusi, padomāju, ka kaut kas tāds radies 2. republikas laikā.. būs jāpamēģina pieliet klāt pienam
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:51
(Link)
es gan nezinu, vai tam pasterizētajam piena produktam, ko paŗdod pakās, kaut kas vēl var notikt, bet pamēģināt jau var, mūsdienu bērni vispār pārāk maz eksperimentē ar ēdienu
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:58
(Link)
jaapaexperimentee, lai redzeetu, vai tieshaam tas, kas pakaas ir tiirkultuura, vai tikai kefiiriskais kaut kaads
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:08
(Link)
kefīri un kumisi atšķiras no visiem pārējiem jogurtiem ar to, ka to ieraugā ir rauga sēnīte, tāpēc arī sastāvā ir drusku alkohola
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:09
(Link)
tur protams viegli nonākt līdz šķidram vēderam, bet nav jau mirstama kaite
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:49
(Link)
pareizāk sakot, tīrkultūru lieto siera ražošanai
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:02
(Link)
ehm, tad kā pavairo tīrkultūru?
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:07
(Link)
bezdzimuma vairošanās ceļā
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:10
(Link)
bezdzimuma zinātnieki?
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:47
(Link)
ažio-O-u-o-tā-tā-tā
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:48
(Link)
ažio ap pieniskajiem
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:53
(Link)
jeb citiem vārdiem: tīrkultūra ir ieraugs (skābpiena produkts, no kura tiek gatavoti citi piena produkti, piem., siers). Kefīrs ir jau gatavais rezultāts jeb skābpiena produkts, kura pagatavošanā izmantots noteikts mikroorganisms vai sēnīte (atšķirīga no tīrkultūras, though, lai arī biologiem tas būtu labāk zināms...)
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 12:58
(Link)
aha thx
tagad zinaasim
lai gan nav zinaams, vai tas, ko bodees pardod, ir trklt
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:06
(Link)
vai arī dzēriens, kas pagatavots no tīrkultūras
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:05
(Link)
vispār ir tā, ka jogurtu ražo, fermentējot pienu ar speciālu baktēriju, kefīru ražo, fermentējot pienu ar baktēriju un rauga sēnīšu maisījumu, rjaženku ražo no karsēta piena, fermentējot pēc tam ar speciālu rjaženkas ieraugu, ir vēl neskaitāmas variācijas - indiešu kurds, vidusāzijas kumiss, bet tīrkultūra ir ieraugs, kas paredzēts siera ražošanai
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:11
(Link)
bet rūgušpienu vienkārši saraudzē
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:14
(Link)
vismaz vienkārši:)
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:15
(Link)
starpcitu, no Talsu piena, kurš ir PET pudelēs, sanāk ļoti garšīgs rūgušpiens, atklāju nejauši. neticēju, ka veikala piens var tā sarūgt, bet garšīgi
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:17
(Link)
aa tad jau iists
mums pie maajaam 7dienaas pienu paardod zemnieki no dobeles reģiona, no tā sanāk varen labs rgšpiens

reiz, 1996. gadā, kad vēl nezināju, ka veikala pieni mēdz būt nepieniski, somijā nopirku pienu, un mēģināju saraudzēt, pēc dažām dienām atradu mazu, pelēku un smirdīgu kluci
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:13
(Link)
bet tad jogurtā principā tai baktērijai vēl vajadzētu saglabāties, un pievienojot pienam jogurtu, varētu raudzēt vēl jogurtu. kādam tas ir izdevies?
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:17
(Link)
baktērijas mēdz nomirt pēc tam, kad ir paveikušas savu netīro darbiņu
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:18
(Link)
parasti jau nē, tās iesporojas labākiem laikiem. raugs (tā gan nav baktērija) tieši tā dara.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:21
(Link)
re kur cilvēki taisa: http://biology.clc.uc.edu/Fankhauser/cheese/yogurt_making/yogurt2000.htm

tur galvenais laikam ir pašam nenobeigt ar temperatūru
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:13
(Link)
galarezultātā visi garšo līdzīgi
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:15
(Link)
nu nesaki. būtu tu pagaršojusi gruzīnu moconi, tā neteiktu
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:17
(Link)
neesmu tos
kāda garša?
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:18
(Link)
debešķīga. nu, arī viens no jogurtainajiem-pienainajiem, bet maita garšīgs
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:21
(Link)
par to tu rakstīji jau 18. jūnijā ap 13:45
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:22
(Link)
es vispār neko jaunu neesmu pateicis
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:23
(Link)
This variety, called Matsoni, is started with Lactococcus lactis subsp. cremoris and Acetobacter orientalis species and has a unique, viscous, honey-like texture. It is milder in taste than other varieties of yoghurts. Ideally, Caspian Sea yoghurt is made at home because it requires neither special equipment nor unobtainable culture. It can be made at room temperature (20–30°C) in 10 to 15 hours. In Japan, freeze-dried starter cultures are sold in department stores and online, although many people obtain starter cultures from friends.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:27
(Link)
jā, tā es saprotu, ka tur ir vietējais baktēriju paveids, kas arī nosaka to garšu, un vispār Latvijā gruzīni sūdzējās, ka nevar maconi īsti pagatavot, pat, ja atved maconi un ar to iesāk šeit raudzēt, varbūt piejaucas vietējās baktērijas, un šajā vidē tās ir dzīvotspējīgākas.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:30
(Link)
bet, ja taisnība tam krievam, kas gatavo maconi no Hilak forte, tas ir, no cilvēka kuņģa fermentiem, tad sanāk, ka gruzīni senlaikos atklājuši maconi recepti, nejauši ievemjot piena podā
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:32
(Link)
un pēc tam jau saglabā to izveidojušies ieraugu, kas droši vien ir pienskābes baktēriju un attiecīgo fermentu sajaukums, un pavairo ar raudzēšanas metodi
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:38
(Link)
es domāju, ka šī atrakcija ir kādā gadatirgū jāpalaiž
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:25
(Link)
Чтобы приготовить правильный мацони надо купить на рынке закваску и следуя рецептуре приготовить его.
Но, как показывает практика, покупка правильной закваски по вероятности приближается к возможности выиграть в лотерею.
Факт, что закваска была куплена не качественная, вскрывается тогда, когда в банках вместо ожидаемого вкусного мацони получается бог знает что.
Итак рецепт изготовления мацони без использования закваски, продающейся на рынках.
Рецепт был открыт случайно моей мамой после серии небольших экспериментов.
***************
Мацони по-грузински
0,5 литра молока
1 столовая ложка любой сметаны
5 капель Хилак флоте - капли (Hylak forte - Tropfen) (Средство для восстановления нормальной микрофлоры кишечника).
Вскипятить молоко и оставить на 15-20 минут.
Приготовить закваску тщательно перемешав сметану и Хилак-форте.
Залить молоко в банку. Молоко должно быть не очень горячим, и не очень остывшим,
таким, чтобы банку с молоком можно было держать в руке.
Положить закваску в молоко и перемешать.
Закрыть банку крышкой и, обернув полотенцем, поставить в тёмное место (с комнатной температурой).
Через 3-4 часа аккуратно (не трясти!) положить банку в холодильник (на среднюю полку) на 1 час.
Лучшее мацони получается, если заквасить мацони на ночь, а утром на 1,5 часа положить в холодильник.
Всё время пока готовится (бродит) мацони, банку нельзя тряcти и передвигать.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:27
(Link)
varbūt var vienkārši pienu ar hilak-forte
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:32
(Link)
From:[info]eermaniitis
Date:8. Jūlijs 2009 - 14:32
(Link)
nekas jums nesanāks - hilakfortis latvijā tikai uz receptēm un ieved no vācijas tikai pēc īpaša pasūtījuma - no krievijas neieved
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:8. Jūlijs 2009 - 18:22
(Link)
rjaženka, kas nav skābpiena produkts, ir salds un garšo nedaudz pēc kondensētā piena, taču bez kondensētā piena konsistences un veselīgāk :)

> Go to Top
Sviesta Ciba