silence is sexy -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūlijs 8., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:39

(51 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:23
(Link)
This variety, called Matsoni, is started with Lactococcus lactis subsp. cremoris and Acetobacter orientalis species and has a unique, viscous, honey-like texture. It is milder in taste than other varieties of yoghurts. Ideally, Caspian Sea yoghurt is made at home because it requires neither special equipment nor unobtainable culture. It can be made at room temperature (20–30°C) in 10 to 15 hours. In Japan, freeze-dried starter cultures are sold in department stores and online, although many people obtain starter cultures from friends.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:27
(Link)
jā, tā es saprotu, ka tur ir vietējais baktēriju paveids, kas arī nosaka to garšu, un vispār Latvijā gruzīni sūdzējās, ka nevar maconi īsti pagatavot, pat, ja atved maconi un ar to iesāk šeit raudzēt, varbūt piejaucas vietējās baktērijas, un šajā vidē tās ir dzīvotspējīgākas.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:30
(Link)
bet, ja taisnība tam krievam, kas gatavo maconi no Hilak forte, tas ir, no cilvēka kuņģa fermentiem, tad sanāk, ka gruzīni senlaikos atklājuši maconi recepti, nejauši ievemjot piena podā
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:32
(Link)
un pēc tam jau saglabā to izveidojušies ieraugu, kas droši vien ir pienskābes baktēriju un attiecīgo fermentu sajaukums, un pavairo ar raudzēšanas metodi
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:8. Jūlijs 2009 - 13:38
(Link)
es domāju, ka šī atrakcija ir kādā gadatirgū jāpalaiž

> Go to Top
Sviesta Ciba