Novembris 5., 2009
10:51 - : sniegs un kulinārija esmu nobriedusi uzcept savu pirmo karbonādi, tikai pirms tam vajadzētu iegādāties gaļu. tik daudz, ka vistas fileja nederēs, es saprotu, bet tālāk man ir tumša bilde. vienīgā gaļa, kuru mūžā esmu pati savām rociņām no veikala plaukta ņēmusi ir tā pati vistas fileja un visādas zivis.
tur varbūt uz kādas paciņas rakstīts "cūkgaļa karbonādei"? vai arī "liellopa gaļa karbonādei"? "karbonāžu gaļa"? "karbonāde"? tirgus man galīgi nav pa ceļam, bet žēl, jo tur jau nu gan vienmēr lāga cilvēki ir. a veikalos viņi pat nezina pateikt, kur jogurts stāv.
|
Comments:
vispirms noskaidro, vai tas ir cūķis, nevis liels lops - attiecīgi gaiši rozā gaļai jābūt. nu un tad skaties, lai attiecīgs gabals izskatās pēc filejas, smukās šķēlītēs lai var sagriezt un izpklapētum. ja jau pirmā reize, ņem tādu, kur nav ņemšanās ar kauliņiem. (vispār rimčikā točna ir uzraksti - kakla karbonāde utt.)
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 11:07 |
---|
| | | (Link) |
|
kāpēc labāk cūku, nekā liellopu?
liellops ir baigi ilgi jāgatavina
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 11:27 |
---|
| | | (Link) |
|
ahā! redz', man tādas zināšanas neviens šūpulī nav ielicis.
Heh, savu pirmo cepu ap pērno sniegu. Priekš pirmās reizes sanāca garšīga. Ticu, ka tev sanāks! ;)
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 11:28 |
---|
| | | (Link) |
|
sliktākais, kas var notikt ir - var drusciņ piedegt :))
Kā izrādās, var arī nepareizi sagriezt. :)
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 16:46 |
---|
| | | (Link) |
|
gan jau, ka var arī nepareizi apēst (pareizāk sakot - bez "gan jau, ka") :)
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 21:59 |
---|
| | | (Link) |
|
nē, vēl jau neesmu gaļu nopirkusi.
bet ir taču salātu dakšiņas un tad ir dakšiņas gaļas ēdieniem un kartuškiem un tā :)
var aī no vistas filejas, ir taču arī vistas karbonādes (: bet vispār tas nav tik ļoti sarežģīti
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 11:29 |
---|
| | | (Link) |
|
varēt jau var, bet es dodu priekšroku tradicionālām vērtībām. tāpēc - nekādas franču karbonādes, nekādas pildītās karbonādes un nekādas speķainas vistas karbonādes (kafejnīcās tām vistām mūždien ādiņa atstāta virsū, pfē!).
Manuprāt, tieši vistas ir tās mīlīgākās. Ja vēl izrotā ar kādu sieru, ananāsu vai citu brīnumu. :/
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 11:43 |
---|
| | | (Link) |
|
ananāsu mērce, ņamm! gastronomiskās izvirtības kalngals :)
Karbonāde ir tāds kautķermeņa gabals. As in "kakla karbonāde", piemēram. Un steiks, starp citu, ir kautķermeņa sagriešanas veids, perpendikulāri muskuļu šķiedrām.
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 12:16 |
---|
| | | (Link) |
|
tas arī atbild uz vēl neuzdoto jautājumu, kāda ir atšķirība starp steiku un karbonādi.
| From: | coma |
Date: | 5. Novembris 2009 - 13:00 |
---|
| | | (Link) |
|
steikus no cūkgaļas netaisa imho.
ne gluži. arī parastās karbonādes griež pret šķiedru. vnk karbonādi arī izklapē, steiks ir kāds viņš ir. un var būt arī cūkgaļas steiks. tik as nkad nebūs "asiņains"
| From: | f |
Date: | 6. Novembris 2009 - 10:31 |
---|
| | | (Link) |
|
pag', viņš teica, ka jāgriež perpendikulāri šķiedrai,, tu saki "pret". tad "pret" vai "perpendikulāri"? :)
nu bet pret un perpendikulāri tak ir viens un tas pats :)
galvenais, ja pērc palielāku gaļas gabalu uz sagriez karbonāžu porcijās pati, ir griezt viņu pret šķiedrai (kad ieskatās var redzēt, kurā virzienā tās šķiedras iet)
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 12:17 |
---|
| | | (Link) |
|
tu tagad pamanījies man visu sarežģīt :)
kas būs, ja griezīšu pa šķiedrai?
nekas jau īpašs. vnk pret šķiedru griežot tā gaļa kožas, griežas, dalās labāk.
| From: | coma |
Date: | 5. Novembris 2009 - 12:37 |
---|
| | | (Link) |
|
var nopirkt safasētas jau glītās šķēlītēs vai arī pie pirkšanas likt šamiem sagriezt (citreiz paši uzprasās). ja gribās pašai no ā līdz zē, tad pērc vienā gabalā, tikai skaties, lai nav ar kauliņu.
| From: | f |
Date: | 5. Novembris 2009 - 12:45 |
---|
| | | (Link) |
|
noteikti pašai no ā līdz zē :) |