: who's that girl? - : sniegs un kulinārija

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Novembris 5., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:51 - : sniegs un kulinārija
esmu nobriedusi uzcept savu pirmo karbonādi, tikai pirms tam vajadzētu iegādāties gaļu.
tik daudz, ka vistas fileja nederēs, es saprotu, bet tālāk man ir tumša bilde.
vienīgā gaļa, kuru mūžā esmu pati savām rociņām no veikala plaukta ņēmusi ir tā pati vistas fileja un visādas zivis.

tur varbūt uz kādas paciņas rakstīts "cūkgaļa karbonādei"? vai arī "liellopa gaļa karbonādei"? "karbonāžu gaļa"? "karbonāde"?
tirgus man galīgi nav pa ceļam, bet žēl, jo tur jau nu gan vienmēr lāga cilvēki ir. a veikalos viņi pat nezina pateikt, kur jogurts stāv.

(25 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]fanija
Date:5. Novembris 2009 - 10:58
(Link)
vispirms noskaidro, vai tas ir cūķis, nevis liels lops - attiecīgi gaiši rozā gaļai jābūt. nu un tad skaties, lai attiecīgs gabals izskatās pēc filejas, smukās šķēlītēs lai var sagriezt un izpklapētum. ja jau pirmā reize, ņem tādu, kur nav ņemšanās ar kauliņiem. (vispār rimčikā točna ir uzraksti - kakla karbonāde utt.)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 11:07
(Link)
kāpēc labāk cūku, nekā liellopu?
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:5. Novembris 2009 - 11:24
(Link)
liellops ir baigi ilgi jāgatavina
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 11:27
(Link)
ahā!
redz', man tādas zināšanas neviens šūpulī nav ielicis.
[User Picture]
From:[info]slaaneklis
Date:5. Novembris 2009 - 11:18
(Link)
Heh, savu pirmo cepu ap pērno sniegu. Priekš pirmās reizes sanāca garšīga.
Ticu, ka tev sanāks! ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 11:28
(Link)
sliktākais, kas var notikt ir - var drusciņ piedegt :))
[User Picture]
From:[info]slaaneklis
Date:5. Novembris 2009 - 12:51
(Link)
Kā izrādās, var arī nepareizi sagriezt. :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 16:46
(Link)
gan jau, ka var arī nepareizi apēst (pareizāk sakot - bez "gan jau, ka") :)
[User Picture]
From:[info]slaaneklis
Date:5. Novembris 2009 - 21:27
(Link)
Nepareizi apēdi? :))
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 21:59
(Link)
nē, vēl jau neesmu gaļu nopirkusi.

bet ir taču salātu dakšiņas un tad ir dakšiņas gaļas ēdieniem un kartuškiem un tā :)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:5. Novembris 2009 - 11:21
(Link)
var aī no vistas filejas, ir taču arī vistas karbonādes (:
bet vispār tas nav tik ļoti sarežģīti
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 11:29
(Link)
varēt jau var, bet es dodu priekšroku tradicionālām vērtībām.
tāpēc - nekādas franču karbonādes, nekādas pildītās karbonādes un nekādas speķainas vistas karbonādes (kafejnīcās tām vistām mūždien ādiņa atstāta virsū, pfē!).
[User Picture]
From:[info]slaaneklis
Date:5. Novembris 2009 - 11:42
(Link)
Manuprāt, tieši vistas ir tās mīlīgākās. Ja vēl izrotā ar kādu sieru, ananāsu vai citu brīnumu. :/
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 11:43
(Link)
ananāsu mērce, ņamm! gastronomiskās izvirtības kalngals :)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:5. Novembris 2009 - 12:06
(Link)
Karbonāde ir tāds kautķermeņa gabals. As in "kakla karbonāde", piemēram. Un steiks, starp citu, ir kautķermeņa sagriešanas veids, perpendikulāri muskuļu šķiedrām.
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 12:16
(Link)
tas arī atbild uz vēl neuzdoto jautājumu, kāda ir atšķirība starp steiku un karbonādi.
[User Picture]
From:[info]coma
Date:5. Novembris 2009 - 13:00
(Link)
steikus no cūkgaļas netaisa imho.
From:[info]zintish
Date:6. Novembris 2009 - 10:15
(Link)
ne gluži.
arī parastās karbonādes griež pret šķiedru.
vnk karbonādi arī izklapē, steiks ir kāds viņš ir.
un var būt arī cūkgaļas steiks. tik as nkad nebūs "asiņains"
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Novembris 2009 - 10:31
(Link)
pag', viņš teica, ka jāgriež perpendikulāri šķiedrai,, tu saki "pret".
tad "pret" vai "perpendikulāri"? :)
From:[info]zintish
Date:6. Novembris 2009 - 16:56
(Link)
nu bet pret un perpendikulāri tak ir viens un tas pats :)
From:[info]zintish
Date:5. Novembris 2009 - 12:11
(Link)
galvenais, ja pērc palielāku gaļas gabalu uz sagriez karbonāžu porcijās pati, ir griezt viņu pret šķiedrai (kad ieskatās var redzēt, kurā virzienā tās šķiedras iet)
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 12:17
(Link)
tu tagad pamanījies man visu sarežģīt :)

kas būs, ja griezīšu pa šķiedrai?
From:[info]zintish
Date:6. Novembris 2009 - 10:17
(Link)
nekas jau īpašs.
vnk pret šķiedru griežot tā gaļa kožas, griežas, dalās labāk.
[User Picture]
From:[info]coma
Date:5. Novembris 2009 - 12:37
(Link)
var nopirkt safasētas jau glītās šķēlītēs vai arī pie pirkšanas likt šamiem sagriezt (citreiz paši uzprasās). ja gribās pašai no ā līdz zē, tad pērc vienā gabalā, tikai skaties, lai nav ar kauliņu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:5. Novembris 2009 - 12:45
(Link)
noteikti pašai no ā līdz zē :)

> Go to Top
Sviesta Ciba