Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2013-05-07 12:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Receptes
Ja gribas labi un kārtīgi paēst, tad jau nekas cits neatliek, kā vien mācīties pagatavot dažādas lietas.
Var jau ir ilgi un dikti kaut ko cept un šmorēt, bet tas kaut kā nav manā gaumē. Man patīk vienkāršas lietas ar mazāk sastāvdaļām un ko var ielikt, piemēram, cepeškrāsnī, lai par to varētu aizmirst, jo taimeris par to atgādinās.

Tātad - komentāros var droši sarakstīt dažas šādas viegli pagatavojamās lietas. Tās, kas liksies labākās, centīšos arī izmēģināt un dod savu vērtējumu :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]romija
2013-05-07 13:37 (saite)
Sivēna recepte.

Nokauj sivēnu un apēd.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 13:54 (saite)
Pārāk sarežģīta, jo vajag vispirms tikt pie dzīva sivēna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2013-05-07 13:44 (saite)
gaļu, dārzeņus (var pirms tam apcept, var neapcept), rīsus saliek kārtu kārtām, var aplaistīt ar mērci (kāda nu garšo), apkaisa ar garšvielam un cep. laba recepte - var likt to, kas mājās pieejams/to, kas garšo

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 14:00 (saite)
Tas nozīmē, ka gaļu reāli vajag sagriezt mazos gabalos, lai varētu to salikt kārtās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kitteh
2013-05-07 13:47 (saite)
ja neesi vegētārietis- sev tīkamā gaļas gabalā iemasē random garšvielas + eļļu, paturi kādu stundiņu ledusskapī, tad cepešmaisā iekšā, maisu sadursta un liek cepties apm stundu līdz divas (atkarīgs no gaļas tipa un gabala lieluma).
garšvielas var būt sinepes; mārrutki; kapāts čili; izspiests ķiploks; tomātu mērce; majonēze; jebkāda cita mērce; pesto; medus; rīvēts ingvers; sojas mērce; zaļumi dažādi; dažādas kombinācijas no iepriekšminētā (piemēram medus + sojas mērce + sinepes + eļļa), vai arī vnk sausās garšvielas no paciņām.
cepešmaisus var nopirkt lielākajā daļā pārtikas veikalu, jāmeklē plauktiņā blakus follijai un cepamajam papīram.
kopā ar gaļu (vai vienus bez gaļas) tamī cepešmaisā var likt arī dažādus sev tīkamus dārzeņus, viegli ar eļļu pārslacītus un ar mazliet sāls pārkaisītus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 13:59 (saite)
Gaļu gan līdz šim vienkārši neiespringstot lieku cepeškrāsnī cepties bez nekādām pārākajām mērcēm. Parasti vēl tiek pievienoti kartupeļi.
Kaut kad liku arī maisā, bet laikam, ja nav tās garšvielas, tad tā starpība nav tik jūtama.

Ir kāda konkrētāka mērcīte, kas garšo tev?
Kā arī varbūt varētu uzskaitīt kādus dārzeņus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kitteh
2013-05-07 14:05 (saite)
tā pati minētā sinepju ir baisi ok
vai čili + ķiploks + eļļa
tomātu mērce + ingvers + sojas mērce + mazliet apelsīna sulas + medus
dārceņi kas pa rokai: burkāns, puķkāposts, brokolis, sīpols, puravs, kālis, kartupelis, cukini/kabacis
vēl ir labs variants gaļas gabalu apliet ar sarkanu vīnu, uzbērt visādus garšaugus, piparus, sagrieztus tomātus, sīpolus, ķiplokus un cept "pīlē"
man šie "iesvied cepeškrāsnī un aizmirsti" ēdieni ar vislabāk patīk un vienkāršībā ir skaistums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ee
2013-05-07 13:48 (saite)
kartupelis mundierī

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 14:01 (saite)
Laba doma, ja negribas mizot kartupeļus ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?