Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 3., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:08
Ja es tā kā saprotu to masku izpirkšanu, un vēl dezinfekcijas līdzekļu, tad ko es nesaprotu - griķi.
Nerunājot par to, ka es neēdu griķus dēļ specifiskā (khem) aromāta, jo man ir bērnības trauma, attiecīgi man tas būtu viens no pēdējiem pārtikas produktiem, ar ko apgādāties.
Bet nopietni, kāpēc tieši griķi? Kāpēc ne makaroni/rīsi/grūbas? Kvinoja un bulgurs varbūt vēl skaitās eksotiski, bet GRIĶI!?

(25 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 16:22
(Link)
Nez, man griķi vienmēr garšojuši, un patiesībā tiem ir diezgan laba uzturvērtība, salīdzinot ar plikajiem makaroniem un baltajiem rīsiem. Bulgurs jau tādi paši vien kviešu putraimi vien ir. Un kinva, kin-va.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 16:30
(Link)
un to (par to uzturvērtību) zin visi, izņemot mani!!!!
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 16:40
(Link)
tikai mute jāskalo, citādi griķu smaids garantēts!
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 16:52

Re: :D

(Link)
Visa civilizētā pasaule vārdu "quinoa" izrunā kā kinua vai kinva. Atnāca latīņu valodas eksperti un ieraudzīja "kvā" tur, kur tas nekad nav bijis.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 17:47

Re: :D

(Link)
es prosmska neesmu no civilizētās pasaules, bet kinua un kvinoja fonētiski ir sasodīti līdzīgi! vismaz tajā dialektā, ko lietoju :D
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 16:54

Re: :D

(Link)
Kinvas izcelsmes zemē runā spāniski, un "qu" spāņu valodā nekad nav bijis "kv". Go figure, kurš māmiņforums ievazāja šito "kvinoju".
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 16:55

Re: :D

(Link)
Bet nekas, es gavilēju arī par ci-a-battu, ko ievazāja Rimi :)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 17:53

Re: :D

(Link)
un jā, kāpēc fokača ir fokača, bet čabata ir ciabata, tā joprojām man ir mistika.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 17:54

Re: :D

(Link)
un lamborDŽini
[User Picture]
From:[info]ratatoska
Date:3. Marts 2020 - 18:27

Re: :D

(Link)
Varbūt tāpēc, ka mums "čabata" ir sen iegājies, labi zināms vārds, kas nekādi neasociējas ar maizi?
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:3. Marts 2020 - 21:04

Re: :D

(Link)
Bet... "ciabatta" nozīme arī ir čabata. Čība.
[User Picture]
From:[info]au
Date:3. Marts 2020 - 16:22
(Link)
griķos visvairāk olbaltumvielu. griķi no uzturvērtības ir vislabākie no visiem Tevis piesauktajiem.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:3. Marts 2020 - 16:40
(Link)
Griķos nav vairāk olbaltumvielu nekā, piemēram, kvinojā. Dažādiem ražotājiem info par olbaltumvielām atšķiras, bet kvinojai stabili ir vairāk (griķiem: Dobeles Dzirnavniekam, teiksim, 8,9, Classic Line 12,6, kamēr "Valdo" baltajai kvinojai 15,6, bet sarkanai JUST NATURE 13,6.
(piemērus uz ātru roku paņēmu no barbora.lv). Pilngraudu makaronus arī ir diezgan daudz olbaltumvielu, tiesa, ne visiem tie der (celiakijas dēļ).
Tas galvenais, es domāju, ir tas fakts, ka griķi ir paši lētākie.
[User Picture]
From:[info]au
Date:3. Marts 2020 - 16:51
(Link)
kvinoju es tad pieskaitīju pie "eksotiskajiem", bet jā, kvinojā ir vairāk. taču tie, kas izpērk griķus, taču to nevar zināt :)
es gan par olbaltumvielām sainteresējos tikai no bērnkopības viedokļa, jo bija daudz vieglāk bērnam iedot griķus vai kvinoju, nekā meklēt eko gaļu. pirms bērniem es NEKO nezināju par griķu labumu :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:4. Marts 2020 - 09:40
(Link)
griķu cenas vai tad bija nokritušās atpakaļ kopš iepriekšējās griķu krīzes, lai griķi atkal būtu paši lētākie? es kā cilvēks, kuram garšo aplejamās griķu pārslas (ar sadziki vai kādu čatniju izcils fāstfūds), tolaik dabūju stipri nopūsties, veikala plauktā ņemot griķu pārslas, kas pēkšņi maksāja 3x vairāk nekā turpat blakus auzu un visu citu šito graudu. vēlāk cenām baigi rūpīgi nesekoju, bet kopumā nešķiet, ka griķi būtu atgriezušies lētajā galā.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:4. Marts 2020 - 11:07
(Link)
Es salīdzinu griķus ar kvinoju vai pilngraudu makaroniem.
[User Picture]
From:[info]ratatoska
Date:3. Marts 2020 - 16:52
(Link)
Es noteikti iepirktu tieši griķus, jo manā pieredzē griķi mazāk cieš no mitruma un kukaiņiem. Bet, ja es būtu tāds cilvēks, tad pirktu arī rīsus un grūbas (makaronus gan ne, tie man derdzas visos veidos).
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 17:55
(Link)
es dažkārt iesmērēju bērniem pilngraudu makaronus, bet tos es vīram nu nekādi nespēju iesmērēt (interesanti, ko viņš teiktu par kinua (:D) ).
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:3. Marts 2020 - 20:58
(Link)
tā laikam ir tiesa, ka griķos pārtikas kodes neiemetas
From:[info]formica
Date:3. Marts 2020 - 19:43
(Link)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 21:42
(Link)
Redzi, es vairs nedzīvoju galvaspilsētā, un manā pilsētā etniskais sastāvs ir vairāk par labu latviešiem.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:3. Marts 2020 - 20:57
(Link)
griķi regulāri piedzīvo deficīta fāzi dēļ kaut kādiem neražas gadiem

bet, starp citu, man neskatoties uz bērnības traumu (man reiz māsa spieda ēst ieskābušus vakardienas griķus) un to, ka armijā griķi bija pusdienās katru trešo dienu (līdzās makaroniem un glumai kartupeļu biezputrai no saldētiem kartupeļiem), šodien viennozīmīgi garšo, kopš es atklāju to pagatavošanas metodi uzbriedinot, nevis vaŗot. bet no minētās smakas var izvairīties, izvēloties kvalitatīvākus putraimus vai skalojot pirms pagatavošanas
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:3. Marts 2020 - 21:38
(Link)
Izklausās mazliet (khem) uzmundrinoši, varbūt ir jāmēģina uzbriedināt.
Bērni labprāt ēd griķus un opis mēdz viņiem tos pagatavot. Un nē, tā smaka patiešām nav TIK traka kā bija skolas ēdnīcā, un esmu pagaršojusi arī. Ēst jau var, bet nepatīk tik un tā.
Tāpat es arī jūtu smaku visiem tiem spilveniem, kas ar griķu sēnalām pildīti, lai gan citi saka, ka nav aromāta.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:4. Marts 2020 - 15:49
(Link)
Man ļoti patīk arī griķu soba nūdeles, šur tur var dabūt

> Go to Top
Sviesta Ciba