Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 3., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:08

(25 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shelly
Date:3. Marts 2020 - 16:40
(Link)
Griķos nav vairāk olbaltumvielu nekā, piemēram, kvinojā. Dažādiem ražotājiem info par olbaltumvielām atšķiras, bet kvinojai stabili ir vairāk (griķiem: Dobeles Dzirnavniekam, teiksim, 8,9, Classic Line 12,6, kamēr "Valdo" baltajai kvinojai 15,6, bet sarkanai JUST NATURE 13,6.
(piemērus uz ātru roku paņēmu no barbora.lv). Pilngraudu makaronus arī ir diezgan daudz olbaltumvielu, tiesa, ne visiem tie der (celiakijas dēļ).
Tas galvenais, es domāju, ir tas fakts, ka griķi ir paši lētākie.
[User Picture]
From:[info]au
Date:3. Marts 2020 - 16:51
(Link)
kvinoju es tad pieskaitīju pie "eksotiskajiem", bet jā, kvinojā ir vairāk. taču tie, kas izpērk griķus, taču to nevar zināt :)
es gan par olbaltumvielām sainteresējos tikai no bērnkopības viedokļa, jo bija daudz vieglāk bērnam iedot griķus vai kvinoju, nekā meklēt eko gaļu. pirms bērniem es NEKO nezināju par griķu labumu :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:4. Marts 2020 - 09:40
(Link)
griķu cenas vai tad bija nokritušās atpakaļ kopš iepriekšējās griķu krīzes, lai griķi atkal būtu paši lētākie? es kā cilvēks, kuram garšo aplejamās griķu pārslas (ar sadziki vai kādu čatniju izcils fāstfūds), tolaik dabūju stipri nopūsties, veikala plauktā ņemot griķu pārslas, kas pēkšņi maksāja 3x vairāk nekā turpat blakus auzu un visu citu šito graudu. vēlāk cenām baigi rūpīgi nesekoju, bet kopumā nešķiet, ka griķi būtu atgriezušies lētajā galā.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:4. Marts 2020 - 11:07
(Link)
Es salīdzinu griķus ar kvinoju vai pilngraudu makaroniem.

> Go to Top
Sviesta Ciba