Adler Wittern ([info]santech) rakstīja [info]foodporn kopienā,
@ 2010-04-28 23:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tažīns jeb kas lācītim vēderā


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2010-04-28 23:41 (saite)
kāds maziņš tadžiniņš! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-28 23:44 (saite)
liels nav, jā. diviem cilvēkiem tā normāli vien pietiek. bet lielāku būtu bijis grūtāk atvest :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-28 23:53 (saite)
nu jā, suvenīrizmērs labs, plauktā gan jau ar smuki izskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2010-04-29 00:10 (saite)
Un tajā gatavotais ēdiens arī lieliski garšo :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 00:12 (saite)
nu to tu man vari nestāstīt :) es vienkārši pēc pieredzes zinu, ka mazie ir labi suvenīri, bet normāla gatavošana sākas no lielākiem izmēriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2010-04-29 08:24 (saite)
man patika sirmā metode ar puķupodu, te tās makslnieku tadžīnas pa sālītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 09:53 (saite)
es gan aizstāvu vietējos mākslinieku tadžinus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2010-04-29 09:54 (saite)
cik tev liels tas vulkāns ir un cik personām pietiek?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 10:04 (saite)
mans Ultimate Experience un kasturvēl (skat zemāk) ir muhamora vidējā izmēra tadžins, uz 4-5 ēdājiem. un muhamora lielais tadžins tirdziņos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2010-04-29 10:06 (saite)
I digg your experience,
bet man laikam tadžins pagaidīs, redzēju, ka mājā bambusa sautējamais katls ir parādījies.
bet tie tevis izsekotāji gan baigie :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 10:11 (saite)
nu es tagad arī tadžinā ne pārāk gatavoju, eksplorēju jauniegūtās cepeškrāsns pasauli. bet vecajā dzīvoklī gan šitā pārnēsājamā cepeškrāsniņa tika daudz daudz izmantota. ja vēlies, vari nākt ciemā iemēģināt kādreiz. un ja taisies pirkt, atceries, ka galvenais ir izturīgs apakššķīvis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2010-04-29 10:17 (saite)
man šķiet, ka siltajā laikā būtu jāuztaisa kkāds brīvdabas foodporn cook-off, piem., andrejsalā, kamē vēl var un tad katrs tur ar savu parikti taisīs superēdienus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 10:24 (saite)
es par!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2010-04-29 09:37 (saite)
vai tu kādreiz vari paturēt savu Vienīgo Pareizo Viedokli un Ultimate Pieredzi pie sevis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2010-04-29 09:45 (saite)
:D you funny

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 09:53 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2010-04-29 12:26 (saite)
jā, lūk, jautājums. kā Tu dari ar tažīnu un gāzesplīti? uz uguns mēs likt taka neriskējam, bet tā karstuma sadalītāja nav. vai Tev tas nav aktuāli?
neko labāku par (piedūmojošu) pannu apakšā pagaidām izdomājuši neesam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 12:31 (saite)
viņš kā reiz uz uguns arī ir liekams. beduīnu pārnēsājamā krāsniņa :)
man pašai visu laiku bija keramiskā plītsvirsma, uz jaunās gāzes plīts neesmu vēl likusi savējo mājas, bet izbraukuma tirdzniecības tadžins ir arī izmantots pilnīgi klasiskā veidā - atnāc mājās pēc tirgusdienas, uzliec uz gāzes plīts tadžinu, noej uz upi nopeldēties un ej mājās ēst vakariņas :)
es gan pavisam droši varu atbildēt tikai par muhamora šķīvjiem, tos es pazīstu un zinu. tiem gāzes liesma patīk labāk. katrā ziņā plīsušo šķīvju procents lielākais ir keramiskajām virsmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-29 12:37 (saite)
mūsējais ir meknesā pirkts un līdz šim, ne krāsnī ne uz pannas plīsis nav. internetos rakstīts ka māls nemīl atklātu gāzes liesmu itkā. bet nu kkad pamēģināsim uz gāzes tad arī :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 12:58 (saite)
māls kā materiāls vispār ir plīstošs :)
redz ar muhamora šķīvjiem ir tā, ka viņi ir atrasti divus gadus garu meklējumu laikā un atzīti par labiem esam. tie ir spāņu tapu šķīvji, paredzēti atklātai ugunij. un tadžins arī pēc savas izcelsmes ir ugunskura cepeškrāsniņa. bet - labo, ja kļūdos - marokā viņus netaisa speciāli ilgmūžīgus. nu, saplīsīs, uztaisīs jaunu, liela muiža.
hm, ja es būtu dzīvē redzējusi jūsējo šķīvi, varētu precīzāk kaut ko teikt. bet, ja ņemam pēc muhamora šķīvjiem, viņiem vislabāk patīk sākumā viegla uzsildīšana uz mazas mazas liesmiņas un tad var griezt uz vidēju un atstāt, lai gatavojas. galvenais šķīvi nekarsēt sausu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2010-04-30 10:25 (saite)
pag, es tikai tagad sapratu (laikam) - jūs viņu liekat cepeškrāsnī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-30 11:38 (saite)
nē taču :)
1x pamēģinājām, jo interneti pilni arī ar tādām versijām, bet rezultāts mums īpaši nepatika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-30 11:43 (saite)
interesanti, kāda jēga viņu likt cepeškrāsnī, ja viņš pats ir cepeškrāsns :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-30 11:46 (saite)
es joprojām par to reizēm iedomājos. kādēļ cilvēki, kuru blogiem internetā es sekoju tikai kulinārijas dēļ, lepni liek tažīnu krāsnī un domā, ka tā arī vajag. tur taču ezim skaidrs (nu, ja ne uzreiz, tad pēc pamēģināšanas noteikti), ka augšai ir jābūt salīdzinoši vēsai un krāsnī tad pazūd visa jēga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2010-04-29 00:20 (saite)
ak vai! siekalpilns nopūts.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?