Adler Wittern ([info]santech) rakstīja [info]foodporn kopienā,
@ 2010-04-28 23:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tažīns jeb kas lācītim vēderā


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2010-04-29 12:26 (saite)
jā, lūk, jautājums. kā Tu dari ar tažīnu un gāzesplīti? uz uguns mēs likt taka neriskējam, bet tā karstuma sadalītāja nav. vai Tev tas nav aktuāli?
neko labāku par (piedūmojošu) pannu apakšā pagaidām izdomājuši neesam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 12:31 (saite)
viņš kā reiz uz uguns arī ir liekams. beduīnu pārnēsājamā krāsniņa :)
man pašai visu laiku bija keramiskā plītsvirsma, uz jaunās gāzes plīts neesmu vēl likusi savējo mājas, bet izbraukuma tirdzniecības tadžins ir arī izmantots pilnīgi klasiskā veidā - atnāc mājās pēc tirgusdienas, uzliec uz gāzes plīts tadžinu, noej uz upi nopeldēties un ej mājās ēst vakariņas :)
es gan pavisam droši varu atbildēt tikai par muhamora šķīvjiem, tos es pazīstu un zinu. tiem gāzes liesma patīk labāk. katrā ziņā plīsušo šķīvju procents lielākais ir keramiskajām virsmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-29 12:37 (saite)
mūsējais ir meknesā pirkts un līdz šim, ne krāsnī ne uz pannas plīsis nav. internetos rakstīts ka māls nemīl atklātu gāzes liesmu itkā. bet nu kkad pamēģināsim uz gāzes tad arī :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-29 12:58 (saite)
māls kā materiāls vispār ir plīstošs :)
redz ar muhamora šķīvjiem ir tā, ka viņi ir atrasti divus gadus garu meklējumu laikā un atzīti par labiem esam. tie ir spāņu tapu šķīvji, paredzēti atklātai ugunij. un tadžins arī pēc savas izcelsmes ir ugunskura cepeškrāsniņa. bet - labo, ja kļūdos - marokā viņus netaisa speciāli ilgmūžīgus. nu, saplīsīs, uztaisīs jaunu, liela muiža.
hm, ja es būtu dzīvē redzējusi jūsējo šķīvi, varētu precīzāk kaut ko teikt. bet, ja ņemam pēc muhamora šķīvjiem, viņiem vislabāk patīk sākumā viegla uzsildīšana uz mazas mazas liesmiņas un tad var griezt uz vidēju un atstāt, lai gatavojas. galvenais šķīvi nekarsēt sausu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2010-04-30 10:25 (saite)
pag, es tikai tagad sapratu (laikam) - jūs viņu liekat cepeškrāsnī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-30 11:38 (saite)
nē taču :)
1x pamēģinājām, jo interneti pilni arī ar tādām versijām, bet rezultāts mums īpaši nepatika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2010-04-30 11:43 (saite)
interesanti, kāda jēga viņu likt cepeškrāsnī, ja viņš pats ir cepeškrāsns :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-04-30 11:46 (saite)
es joprojām par to reizēm iedomājos. kādēļ cilvēki, kuru blogiem internetā es sekoju tikai kulinārijas dēļ, lepni liek tažīnu krāsnī un domā, ka tā arī vajag. tur taču ezim skaidrs (nu, ja ne uzreiz, tad pēc pamēģināšanas noteikti), ka augšai ir jābūt salīdzinoši vēsai un krāsnī tad pazūd visa jēga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?