Vajag, vajag, vajag - [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 14th, 2009|08:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vajag
[evia]
vajag padomus vai norādes, kur tādas meklēt, ja ir sadomāts stopot.
teiksim kkas svarīgs, ko paņemt līdzi.
piesardzības kkādas metodes.
u.tml.


vnk gribās pēc iespējas labāk nodrošināties, lai visi prieki neizjūk kāda nieciņa dēļ, kas piemirsts :)


*jūs esat tādi varoņi ^^ . viss šitais man dikti noderēs.
liels paldies :) :)
linkpiedāvāt variantu

Comments:
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 14th, 2009 - 08:30 pm
(Link)
divi drošībs ieteikumi, ja nav pārliecības, ka šoferis ir uzticams:
aizsprādzē drošības jostu divreiz: aizsprādzē, pārbauudi, vai varēsi atsprādzēt, aizsprādzē vēlreiz. Tas pats ar durvīm - aizver, atver, aizver otrreiz.
Un otrs - drošības jostu liec nevis pāri vienam plecam, bet zem abām rokām. Lai vajazības gadījumā var ērti kauties un viegli izsprukt no mašīnas, nekur neaizķeroties.

(neko no tā neesmu darījusi savos stopošanas laikos, bet pašaizsardzības nodarbībās to māca).

Drošāk arī ir sarunāt vedējus benzīntankos, kur tu redzi, kas tas par cilvēku, nevis nostopējot uz ātrgaitas šosejas.

Un līdzi ņem pašpārliecību, smaidu un labu garastāvokli.
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 08:46 pm
(Link)
ļoti patīkami, praktiski padomi. paldies tev!
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 08:50 pm
(Link)
noskaidrot, kurās valstiis uz šosejām drīkst stopot, un ļoti uzmanīties tajās, kur nedrīkst(piem, Vācijā uz autobāņiem) un mēģinaat sarunāt mašīnas benziintankos, kaa jau te mineeja.
par drošību. saliidzinoshi bišķi drošāk ir stopēt tālbraucējus.
ja braucat vairaaki un sanāk guleet aaraa vai mašīnā, labaak to dariit uz maiņām. Ja nē, somu vēlams mēģinaat iebaazt sev blakus guļammaisā.
liidzi noteikti gaazes baloniņu un nazi un kaadu personu apliecinošu dokumentu, ko turēt atsevišķi no pases.
veel vajag buut iipashi piesardziigam ar polijas(caur kuru drošvien brauksi) robežsargiem un mentiem:).
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 08:53 pm
(Link)
kas ar polijas robežsargiem un mentiem?
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:03 pm
(Link)
ai ar robežsargiem dariishana tak jau laikam tagad vairs nav, bet nu menti enīvei - īpaša šķira, kas ļoti bieži piekasaas piekasiishanaas pēc, un tu esi pilniigi bezspeeciigs, ja nepaarzini vieeejo likumdošanu.
savukaart, ar robežsargiem ir bijis gadiijums, kad negrib laist paari robežai, jo tu, luuk, neziskaties peec sevis pasee un piedaavaa šo probleemu atrisinaat netaalajaa viesniicaa.
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 09:11 pm
(Link)
psc. skaidrs.
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:07 pm
(Link)
Jā, noteikti, ka kādi ir drošāk stopēt nekā kādu citu -
man ir uzbrucis i tālbraucējs, i netālbraucējs. Un dročītāji arī gana daudzi gadās. Ai, kādi tik visādi viņi nav.

Mani tais situācijās ir paglābusi kaut kāda veiksme pagriezt situāciju tā, ka tas idiots tiek nolikts pie vietas - vai nu sitot un pretojoties un tad bēgot ekstrēmājakos gadījumos, vai arī brutāli diršot viņam virsū, kamēr šis sakaunās un tamlīdzīgi. Jāskatās pēc situācijas.

Un gāzes baloniņš ir ļoti muļķīga ideja, ja runa ir par aizsargāšanos automašīnā - pati tā saelposies, ka nekāda dižā glābšanās tā nebūs - jau pat āra apstākļos to pielietojot, pašai var sanākt sarīties, kur nu vēl mašīnā. Lai vai kā, ja sanāk kādu apgāzēt ar to balōnu, vienmēr jāatceras ar rokām pēc tam neaistikt seju, kož tā inde uz vella paraušanu un ilgi.
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:12 pm
(Link)
mašīna nav vieniigaa nedrošā vieta
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 09:13 pm
(Link)
tu esi drosmīga!
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:41 pm
(Link)
Un es taču nesaku, ka tālbraucēji ir droši. Vnk pēc pašas un apkaarteejo piedziivojumiem - ir bijuši krietni vairaak neforši gadiijumi ar privaatajiem, ar tālbraucējiem pa retam. visaadi jau var buut.bet nu galu galā lielu kravas kasti tomēr ir sarežģītaak, piemēram, pēkšņi iegriezt tumšā meža celiņā utml.
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:47 pm
(Link)
Nu jā, jā.
Par to mežiņu un celiņu - nekādus mežiņus un celiņus nevajag, ja vecis traks kaut kāds trāpās, man tas tālbraucējs (igaunis) uzbruka, kad biju jau gandrīz mājās - pilsētā (iedomājies Rīgā - kaut kur tur kur Biķernieku iela un mežs). Apstājās, tjipa, lai paskatītos kartē, kā labāk izbraukt līdz kurienei tur. Fui.

Ai, nu katram savādāk tak gadās. Labāk lai vispār negadās.
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:55 pm
(Link)
obļa
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:June 14th, 2009 - 09:09 pm
(Link)
es nepiekristu par tiem tālbraucējiem, jo it kā ok, viņi lielākoties teju vienmēr piestāj un paņem, bet, tā kā viņi brauc baigos gargabalus, nākas šo konkrēto vasju vai sašu paciest visnotaļ ilgi. protams, drošvien ārpus Latvijas tālbraucēji ir jauki un saulaini, bet tie, kurus ir izdevies nostopēt LV, LT un EE, ir bijuši reāli frīki. viens, piemēram, stāstīja par saviem seksuālajiem piedzīvojumiem ar stopētājiem. tiesa, pirms tam gan noteica, ka mēs neesam īsti viņa gaumē. citos ir manīta īpašība pamazām arvien vairāk un biežāk 'nejauši' pieskarties. tā ka manuprāt, tālbraucēji ir absolūti pēdējais variants, vismaz mūsu reģionā
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 09:12 pm
(Link)
čau, agnese :D

es taču braukšu ar dāvidu, tākā man liekas, ka visādi tādi negadīsies.
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:15 pm
(Link)
ā, nu, ja ar džeku,tad ir ok.vieniigi var gadiities, ka gruutaak nostopeet.
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 09:17 pm
(Link)
vo, man arī šitais salikās. lai gan ir dzirdēts, ka pat divus džekus ņemot, tākā, nez, gan jau.

bet zinkā, baile, ka pēkšņi gadās kkādi dikti psaiho, kuri, nez, draud ar ieroci un tā.
[User Picture]
From:[info]mala
Date:June 14th, 2009 - 09:23 pm
(Link)
neenu nav jau taa, ka neņem vipaar, vnk lielaaka iepeejamiiba, ka stundaam jaadirn uz ceļa.bet nu moš noveicas. nujaa, ar psihajiem neprognozeejami.
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:June 14th, 2009 - 09:27 pm
(Link)
man vienreiz viens šoferīts pēc īsa smalltalk'a tā pa tiešo pajautāja: ''nu, tad mēs sarunāsim kādu seksiņu?'' es stopēju toreiz viena, mēs braucām cauri pilnīgam mežam, apkārt šoseja vien, un viņš brauca pietiekami ātri, lai ideja lekt ārā tiktu atmesta uzreiz. nu un tad nācās sākt izmantot savu iztēli un reāli sākt muldēt, ka nu ziniet, es neatbalstu seksu pirms laulībām, es gaidu savu īsto un vienīgo utml. es pieļauju, ja viņam būtu bijusi augstāka pašpārliecinātība un kaut kāds nazis kabatā, tik viegli apvārdot nebūtu izdevies, bet nu toreiz tas viss beidzās labi, viņš mani izlaida pieturā sveiku un veselu. morāle: ja arī briest kaut kas nelāgs, no tā var (vismaz mēģināt) izkulties mierīgi un ar vārdu palīdzību
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:June 14th, 2009 - 09:22 pm
(Link)
čau, Evija :D

man liekas, ka ar stopēt ar čomu ir visdrošākais variants (then again, es esmu stopējusi arī viena un ar vēl kādu beibi, un arī viss ir beidzies labi), bet vienalga jau nekad nevar būt drošs par to, kas būs pa ceļam. no otras puses, tieši tas jau ir stopēšanas šarms :)

bet vispār - jums vajadzēs daudz pacietības, spēju risināt smalltalk'us ar šoferiem un labu atmiņu, jo vairākas reizes daži draugi ir aizmirsuši kaut kādas savas somas pa ceļam. nu jā, un labu karti.
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:34 pm
(Link)
Jā, vo, atcerējos - kartes!
Ar tām kartēm man arī ir pigori bijuši,
ieteicams iegādāties maksimāli detalizētas kartes, savādāk sanāks kā man ar bijušo dzīvesbiedru - divas dienas pērāmies pa kaut kādu maģisko melno trijstūri starp Ostrava - Frydek Mistek Čehijā.. :D
From:[info]321
Date:June 14th, 2009 - 09:21 pm
(Link)
Ja negribas runaat tad obligaati panjem markjeri un uz vietas uztaisi lielu zimi ar vietu vai valsti kur tev tevaj un sedi pie benzintanka durviim gaidot kad kads tev maas!
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:25 pm
(Link)
Cik nojaušu, te briest stopēšana vairāku vai daudzu dienu garumā.

Nu, atmetot visas šausmas un briesmas, ļoti rūpīgi jāpārdomā līdzi ņemamo lietu saraksts, jāpiemēro tas situācijai un plānotajam braucienam, protams. :)

Jāparūpējas, lai Tev būtu viena sausa drēbju kārta vienmēr somā, drēbes vispār ieteicams izvēlēties tādas, kas aizņem maksimāli maz vietas, bet vajadzības gadījumā labi sargā no aukstuma un slapjuma. Bet nevajag pārtuntulēties. Vispār, es parasti iemetu somā arī to plēves lietusmēteli, pat braucot uz festivāliem - aizņem maz vietas, bet, ja uznāk lietus liels, tad ļoti noder.

Pašas galvenās higiēnas preces - zobubirstīte, dvielītis utml. Arī tampōni un prezervatīvi (kā jau minēts), viss var gadīties tak.

Nazis obligāti, es vienmēr staipu līdzi to, kāviņtursauc, Šveices, što ļi, ar visu īlenu un korķuviļķi. :) Arī karotīte, bez dakšas var iztikt. Ja grasies kempingot kaut kur baigi un uz uguns ēst gatavot, tad vajadzētu metāla krūzīti un bļodiņu/tūristu katliņu vai vienkārši lielāku metāla krūzīti.

Noteikti jāpaņem līdzi kaut kādi striķi un aukliņas (nu, nejau pilna mugursoma), jo var gadīties, ka kaut kas kaut kur jāpiesien, jāsasien. Ja telts sūdīga, var paņemt drošībai to remonta plēvi pa piecdesmit santīmiem - plāna, bet liela, viegla un maz vietas somā aizņem, kamēr neiztin no paciņas.

Stingri iesaku negulēt uz plikas zemes un tomēr ņemt to rulli, jo apsaldēt nieres un muguru un sprandu var arī vasarā. Un ceļojot tas galīgi nebūtu forši.

Drošībai paņem līdzi mazliet indes, t.i., medicīnas - paracetamolu, ibuprofēnu un loperamīdu. Pirmais - ja uznāk drudzis, otrais, ja uznāk sāpumi, trešais - ja uznāk caureja.

Vēl var paņemt nedaudz papīra iekš tās caurspīdīgās plēves - kabatiņas. Ja nu jāraksta nosaukums, uz kurieni brauc, bet plēve - atkal lietum.

Noteikti izvēlies ērtus apavus, kuri der arī sliktiem laikapstākļiem, bet karstam laikam var somā iemest pludmales šļopes par latu - vieglas un arī neaizņem daudz vietas.

Uz sitienu nekas nenāk prātā tagad vairs, ja vēl ko svarīgu atcerēšos, ierakstīšu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 14th, 2009 - 09:32 pm
(Link)
pieņemu, ka te nebūs domāts "stopot no liepājas uz rīgu" bet kāds tālāks brauciens. obligātais minimums: šveices nazītis (un ne jau paša naža dēļ, bet visa instrumentu kopuma dēļ), izolene, kabatas baterija, marķeris un dažas papīras lapas, kur uzrakstīt nākamo destination un pielīmēt pie somas, lai rokas nenogurst turot, vēl arī plastmasas kabatiņa, lai lietū neizjūk papīrs. vēl ļoti derīgi ir paņemt līdzā latviešu šokolādes batoniņus, jo lai arī visi kā viens dzied dziesmu par to, cik šoferi ir bīstami, parasti tomēr stopotājus ņem forši cilvēki, un viņiem gribas kaut kā pateikties - tad nu serenādes un miki un mazās šokolādītes lieti noder. ja brauc vasarā un uz siltām vietām, tad liec šokolādītes bleķa krūzītē, kas arī tev drošvien būs līdzā, lai var apmetnes vietā līdzpaņemto tēju uzvārīt ugunskuriņā.
From:[info]evia
Date:June 14th, 2009 - 09:33 pm
(Link)
ok.
bet kāpēc izolācijas lente?
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:34 pm
(Link)
Tāpēc pat, kāpēc es ieteicu striķīšus un aukliņas.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 14th, 2009 - 09:37 pm
(Link)
jā, garākā tripā vienmēr izrādīsies, ka kaut ko kaut kur vajag piestiprināt, piešņorēt. plus vēl izolene par striķīti labāk noderēs, lai pielīmētu destination uzrakstus uz somas :) vispār izolene ir universāls līdzeklis, jābūt katras dāmas somiņā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 14th, 2009 - 09:39 pm
(Link)
ā un vēl bez parastās apkarināšanās ar atstarotājiem ir labi paņemt līdzā atstarojošo līmpapīru - gabaliņus un strēmelītes no tā uzlīmēt uz tās pašas destination lapas, lai arī puskrēslā un tumsā to redz un var paspēt izdomāt piestāt.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 15th, 2009 - 02:12 am
(Link)
stopējotr padomā par šoferi - vai ir puslīdz vietas, kur apstāties, lai neizraisītu avāriju. tāpat arī - cik jūs labi redz. ja ytumšs - vislabāk stāvēt zem laternas, ja ir tāda apcija. savādāk baigā elle. lielākoties esmu izstopējies kā 2 zēni, zēns + meitene ir reāli ērti.
2 pāri apavu un plēves tipa lietusmētelis bija minēti? pēdējais ir labi glābis nekurienes vidū.
tad vēl - ja brauc uz dienvideiropu, pieraksti kautkur un iemācies frāzes atbilstošās valodās - kur jūs braucat? kā nokļūt..? - pavisam elementāres, jo man bieži sanācis, ka francijā, spānijā, portugālē neviens ne angliski, ne vāciski vispār nerunā.
From:(Anonymous)
Date:June 15th, 2009 - 03:12 pm

daudz un dikti ieteikumi

(Link)
http://hitchwiki.org/
šajā lapā ir daudz info, arī par konkrētām vietām utt.
From:[info]1234
Date:June 16th, 2009 - 01:35 am

Re: daudz un dikti ieteikumi

(Link)
+1