Vajag, vajag, vajag - [entries|archive|friends|userinfo]
Vajadzību katalogs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 14th, 2009|08:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vajag
[evia]
linkpiedāvāt variantu

Comments:
From:[info]digna
Date:June 14th, 2009 - 09:25 pm
(Link)
Cik nojaušu, te briest stopēšana vairāku vai daudzu dienu garumā.

Nu, atmetot visas šausmas un briesmas, ļoti rūpīgi jāpārdomā līdzi ņemamo lietu saraksts, jāpiemēro tas situācijai un plānotajam braucienam, protams. :)

Jāparūpējas, lai Tev būtu viena sausa drēbju kārta vienmēr somā, drēbes vispār ieteicams izvēlēties tādas, kas aizņem maksimāli maz vietas, bet vajadzības gadījumā labi sargā no aukstuma un slapjuma. Bet nevajag pārtuntulēties. Vispār, es parasti iemetu somā arī to plēves lietusmēteli, pat braucot uz festivāliem - aizņem maz vietas, bet, ja uznāk lietus liels, tad ļoti noder.

Pašas galvenās higiēnas preces - zobubirstīte, dvielītis utml. Arī tampōni un prezervatīvi (kā jau minēts), viss var gadīties tak.

Nazis obligāti, es vienmēr staipu līdzi to, kāviņtursauc, Šveices, što ļi, ar visu īlenu un korķuviļķi. :) Arī karotīte, bez dakšas var iztikt. Ja grasies kempingot kaut kur baigi un uz uguns ēst gatavot, tad vajadzētu metāla krūzīti un bļodiņu/tūristu katliņu vai vienkārši lielāku metāla krūzīti.

Noteikti jāpaņem līdzi kaut kādi striķi un aukliņas (nu, nejau pilna mugursoma), jo var gadīties, ka kaut kas kaut kur jāpiesien, jāsasien. Ja telts sūdīga, var paņemt drošībai to remonta plēvi pa piecdesmit santīmiem - plāna, bet liela, viegla un maz vietas somā aizņem, kamēr neiztin no paciņas.

Stingri iesaku negulēt uz plikas zemes un tomēr ņemt to rulli, jo apsaldēt nieres un muguru un sprandu var arī vasarā. Un ceļojot tas galīgi nebūtu forši.

Drošībai paņem līdzi mazliet indes, t.i., medicīnas - paracetamolu, ibuprofēnu un loperamīdu. Pirmais - ja uznāk drudzis, otrais, ja uznāk sāpumi, trešais - ja uznāk caureja.

Vēl var paņemt nedaudz papīra iekš tās caurspīdīgās plēves - kabatiņas. Ja nu jāraksta nosaukums, uz kurieni brauc, bet plēve - atkal lietum.

Noteikti izvēlies ērtus apavus, kuri der arī sliktiem laikapstākļiem, bet karstam laikam var somā iemest pludmales šļopes par latu - vieglas un arī neaizņem daudz vietas.

Uz sitienu nekas nenāk prātā tagad vairs, ja vēl ko svarīgu atcerēšos, ierakstīšu.