Comments: |
prasi ulvs - jams jau no gaļu tikai skatlogos aplūko
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 03:41 pm |
---|
| | | (Link) |
|
mja.. tu vispār saproti KO tas nozīmē, tādu ēdienkarti pat ne sastādīt a prosta tikai uzraxtīt?... tu tiešām domā, ka cilvēki tikai to vien dara kā drukā un pēc tam konstanti tur savā compī ēdienkartes ar visām patreizējām izmaxām??.:)
vnk uzraksti ko ēdi pēdējās 3 dienas
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 03:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
puķkāpostus, brokoļus, zaļos zirnīšus, burkānus, tomātus, gurķus, upenes, avenes, kabačus, ķīnas kāpostu, lokus, dilles, baziliku, seleriju kātus.:)
ok tu nosauci vnk dārzeņus utt. kurus ēdu arī es, bet reālu ēdienu, jo plikus dārzeņus 24/7 nevar ēst, vnk piegriežas un psc kiškām. plus PIRST VAJAG NENORMĀLI it sevišķi no puķkāpostiem.
| From: | str |
Date: | August 28th, 2008 - 04:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
brokastīs - sviestmaize ar sieru. pusdienās - kartupeļu biezenis ar ceptiem dārzeņiem vakariņās- auzu pārslu biezputra.
- dārzeņu zupas, sautējums, cepti kabači ar sieru, utt... ēdienu ir gan ļoti daudz
Man šķiet, ka vegāni sieru ar' neēd. Piena produkts.
man tāpat likās bet es paklusēju, maizi tak arī taisa no olām vai piena, ne?
Ir dažādas maizes. Arī makaroniem normāli neliek ne olu, ne pienu klāt.
| From: | str |
Date: | August 28th, 2008 - 04:26 pm |
---|
| | | (Link) |
|
a es teicu par vegāniem kko?
Skatīt pirmo posta rindiņu (ar slīpsvītru pa vidu)...
SVIESTmaize neiet krastā! ;)
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:)) tāpēc jau es prasu - vai tu maz saproti KO tas nozīmē, saraxtīt tādu saraxtu?.:))
ja es tev pateikšu ka ēdu Ķīnas kapostus franču gaumē, pildītu puravu, seleriju kātu sacepumu, burkānu/zirnīšu sautējumu, variāciju par Žakī salātiem, divas dažādas dārzeņu zupas, pildītu kabaci, salātus "Veselība" un vēl šo to - tu uzreiz Pieprasīsi receptes.:))) a man slinkums tās raxtīt.:)
kā uztaisa zupu bez buljona?
vari pateikt fikso zupas recepti vai linku?
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:DDDDDDDDDDD tak dārzeņi paši dod pietiekoši spēcīgu buljonu.:)
vari laicīgi sataisīt dārzeņu buljona sagatavi - novāri pietiekoši ilgi (stundas 2) palielu daudzumu dažādu dārzeņu ar visām garšvielām, izkās un turpini vārīt vēl pāris stundas - iegūsi koncentrētu dārzeņu buljonu, kuru vari nelielās kastītēs sasaldēt marazilkā un ņemt un lietot pēc vajadzības.:)
esmu vārījis un nekāds buljons tur nesanāk. par buljonu uzskatu vistas utt. kur ir tauku plankumi, garšvielas utt.
tā kā to es sauktu par dārzeņu sulu, ja nu vienīgi neliec klāt buljona kubiku.
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nelieku es čista veģetāriem ēdienim klāt nekā ko tur nav pieņemts likt.:)
būsu nepareizi vārijis to, ko toreiz vārīji.:) koncentrētie buljoni/buljonu sagataves (visi) jāvāra ilgi.:)
Kas ir buljons? Novārījums. Tik pat labi var taisīt zābaka buljonu.
From: | alison |
Date: | August 28th, 2008 - 06:10 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ja gribas buljonu, var novārīt dārzeņus un zaļumus un pieliet vienu divas tējkarotes olīveļļas zupai klāt, būs arī tauku plankumi un garšo labi:P
From: | digna |
Date: | August 28th, 2008 - 07:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pati zupa bez biezumiem tak jau ir buljons.
Nepieciešamo D vitamīna daudzumu organismā var nodrošināt, pietiekami uzturoties saulē, līdz ar to uzturam D vitamīna apgādē nav lielas nozīmes.
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 03:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu pajautā vēl plašāk. tad veģetārietis vai vegāns? ja vegāns, viss skaidrs, ja veģetārietis, vai ēd olas un zivis?
Tāpat par veģetāru noteikti nav saucams: • ēdiens, kas gatavots dzīvnieku taukos (cūku, liellopu utt.), tāpat ēdiens, kas satur margarīnu ar dzīvnieku taukiem sastāvā, • ēdiens, kas gatavots gaļas vai zivju buljonā (arī no buljona kubiņiem iegūtā), no šādiem buljoniem gatavots aspiks / galerts, • ēdiens, kas satur želatīnu** vai, piemēram, jogurtu vai skābā krējuma izstrādājumu ar želatīnu tā sastāvā, • ēdiens, kas satur sarkano krāsvielu E120***,
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 03:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es ta to visu zinu, bet veģetārieši ir dažādi, ir tādi, kas ēd zivis un saucas pescoveģetārieši. un olas puse pasaules veģetāriešu točna ēd. kas attiecas uz dzīvnieku taukiem - sviests arī klasificējas kā dzīvnieku izcelsmes tauki, bet nevertheless ir veģetārs. es vienkārši par to, ka nav viena strikti noteikta veģetārisma kanona, tālab, kamēr Tu nedod precīzas specifikācijas uz to, ko cilvēks ēd vai neēd, ir grūti kaut ko uzrakstīt.
bez zivīm (ar tām es pats varu laiku izvilkt) bez olām un taukiem.
p.s. ja zini labus piemērus par vegānista ēdienreizēm arī tas derēs.
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 04:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
dārzeņu sautējums [kartupeļi, burkāni, tomāti, sviesta pupiņas, kabači, muskatrieksts, karijs], cepti kabači, ar ricottu pildīta cepta paprika, kartupeļu biezenis, pankūkas [jēs, var uzcept bez olām un piena mierīgi], cūku pupas ar fetas sieru, zirņu kotletes, dārzeņu zupas dažādās variācijās, siera krēmzupas ar piedevām pēc izvēles, cepts tofu, grilēts tofu, teksturētā soja jeb "sojas gaļa" [veikaliņā uz gogoļa ielas ir nopērkama nemodificēta], alpro sojas jogurti, grieķu salāti, makaroni ar sieru [jāskatās, lai makaroni nebūtu ar olu], pildīti baklažāni, kartupeļu sacepums ar tomātiem, baziliku un parmezānu, dažādas putras - manna, griķi, polenta [kukurūzas putra] - no polentas var sacept superīgus plācenīšus ar rīvētu sieru - auzu pārslas [īpaši labi garšo nesaldināta ar fetas sieru] - and so on and so on.. maksā maz. principā pati gatavojot es dienā iztērēju maksimums 4 ls [bet to gan es daru reti..] un vēl - http://www.fatfreevegan.com/
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 04:21 pm |
---|
| | | (Link) |
|
igauņu tofu krāsaini apdrukātajās kastītēs ir megagaršīgi
OK. Parfrāzēšu - nav sanācis ēst tādu, kas garšotu.
From: | hessin |
Date: | August 28th, 2008 - 04:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jap, bet šonedēļ es tos rimi nevaru vairs atrast (mļe). jāiepostē pajautā komūnā kas un kā.
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 05:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
stokmanā ir gandrīz vienmēr.
From: | |
Date: | August 28th, 2008 - 05:09 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tofu ir so-called sojas siers. pilnībā vegāns, un, vismaz iekš LV pieejamais, arī gen-free.
From: | au_ra |
Date: | August 28th, 2008 - 05:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Dīvaini, es pārsvarā riju tikai roltonus un rīsus, bet vēl neesmu nosprāgusi.
Naudiņas nekam citam nav ;(
aizej paēd pie krišnām uz Rāmu... | |