Comments: |
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 03:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
puķkāpostus, brokoļus, zaļos zirnīšus, burkānus, tomātus, gurķus, upenes, avenes, kabačus, ķīnas kāpostu, lokus, dilles, baziliku, seleriju kātus.:)
ok tu nosauci vnk dārzeņus utt. kurus ēdu arī es, bet reālu ēdienu, jo plikus dārzeņus 24/7 nevar ēst, vnk piegriežas un psc kiškām. plus PIRST VAJAG NENORMĀLI it sevišķi no puķkāpostiem.
| From: | str |
Date: | August 28th, 2008 - 04:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
brokastīs - sviestmaize ar sieru. pusdienās - kartupeļu biezenis ar ceptiem dārzeņiem vakariņās- auzu pārslu biezputra.
- dārzeņu zupas, sautējums, cepti kabači ar sieru, utt... ēdienu ir gan ļoti daudz
Man šķiet, ka vegāni sieru ar' neēd. Piena produkts.
man tāpat likās bet es paklusēju, maizi tak arī taisa no olām vai piena, ne?
Ir dažādas maizes. Arī makaroniem normāli neliek ne olu, ne pienu klāt.
| From: | str |
Date: | August 28th, 2008 - 04:26 pm |
---|
| | | (Link) |
|
a es teicu par vegāniem kko?
Skatīt pirmo posta rindiņu (ar slīpsvītru pa vidu)...
SVIESTmaize neiet krastā! ;)
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:)) tāpēc jau es prasu - vai tu maz saproti KO tas nozīmē, saraxtīt tādu saraxtu?.:))
ja es tev pateikšu ka ēdu Ķīnas kapostus franču gaumē, pildītu puravu, seleriju kātu sacepumu, burkānu/zirnīšu sautējumu, variāciju par Žakī salātiem, divas dažādas dārzeņu zupas, pildītu kabaci, salātus "Veselība" un vēl šo to - tu uzreiz Pieprasīsi receptes.:))) a man slinkums tās raxtīt.:)
kā uztaisa zupu bez buljona?
vari pateikt fikso zupas recepti vai linku?
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
:DDDDDDDDDDD tak dārzeņi paši dod pietiekoši spēcīgu buljonu.:)
vari laicīgi sataisīt dārzeņu buljona sagatavi - novāri pietiekoši ilgi (stundas 2) palielu daudzumu dažādu dārzeņu ar visām garšvielām, izkās un turpini vārīt vēl pāris stundas - iegūsi koncentrētu dārzeņu buljonu, kuru vari nelielās kastītēs sasaldēt marazilkā un ņemt un lietot pēc vajadzības.:)
esmu vārījis un nekāds buljons tur nesanāk. par buljonu uzskatu vistas utt. kur ir tauku plankumi, garšvielas utt.
tā kā to es sauktu par dārzeņu sulu, ja nu vienīgi neliec klāt buljona kubiku.
| From: | tante |
Date: | August 28th, 2008 - 04:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nelieku es čista veģetāriem ēdienim klāt nekā ko tur nav pieņemts likt.:)
būsu nepareizi vārijis to, ko toreiz vārīji.:) koncentrētie buljoni/buljonu sagataves (visi) jāvāra ilgi.:)
Kas ir buljons? Novārījums. Tik pat labi var taisīt zābaka buljonu.
From: | alison |
Date: | August 28th, 2008 - 06:10 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ja gribas buljonu, var novārīt dārzeņus un zaļumus un pieliet vienu divas tējkarotes olīveļļas zupai klāt, būs arī tauku plankumi un garšo labi:P
From: | digna |
Date: | August 28th, 2008 - 07:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pati zupa bez biezumiem tak jau ir buljons. | |