Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]random_bullshit kopienā,
@ 2014-04-07 12:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]217
2014-04-07 12:20 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]217
2014-04-07 12:23 (saite)
(sašķita funny, runājot par dažāda veida rasismiem un simboliku)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-04-07 12:27 (saite)
whatever fault lines we suffer...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2014-04-07 13:45 (saite)
and suffer we must

kopš dzīvoju vienā mājā kopā ar 5 āfrikāņiem un visiem viņu drauģeļiem, kas te tusē gandrīz 24/7, man jāatzīst, ka, diemžēl, manī sāk veidoties kkas, ko varetu nosaukt gandrīz par rasismu (lai arī tas ir vairak vērsts pret viņu mūzikas un citiem sadzīves ieradumiem, ne pret ādas krāsu, moš to varētu nosaukt par kultūr-ismu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-04-07 14:07 (saite)
Cilvēki atšķiras un dažiem sakrīt, dažiem - ne. Spriežu, ka jāuzņemas atbildība pašam par savu atšķirību, jāsaprot, ka ne tu visam deri, ne tev - viss, un jānorobežojas tikai funkcionāli, tik un tā mēģinot saprast tos citādākos, līdz viņi arī ir cilvēki - pat ja nebiedrojies ar viņiem. Stulbāk ir nospriest, ka tā ir kaut kāda principā cita suga un izturēties agresīvi - uzbrūkoši (ar aizliegumiem un vardarbību). Daba mūs jau šķeļ pietiekami, lai mēs paši nešķeltu sevi no lieka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2014-04-07 14:29 (saite)
mm, tad droši vien sapratne beidzas tur, kur kultūratšķirības no-ouverraido iespēju funkcionāli norobežoties*, un spēja ieraudzīt citos cilvēkus iztek lēnām kā benzīns uz asfalta, kad redzi, ka esi vienīgais, kas mēģina no savas puses pielāgoties un mainīties, otrā pusē redzot tikai nemainīgu sev-svešu egoistisku paradumu sienu


*brīdī, kad "viss, kas ir tavs, ir mūsu" attieksme sastopas ar "mans ir mans, un tavs ir tavs" attieksmi, otrā attieksme nelaužami cieš fiasko, jo Mūs uztver Es kā daļu no sevis, nozogot iespēju Es eksistēt brīvi un pilnvērtīgi, nū, tobiš ir kultūratšķirības, ar kurām ir neiespējami funkcionāli sadzīvot, ja viņas ir konceptuāli pretējas savējai personīgajai kultūr-identitātei



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-04-07 15:18 (saite)
Kinda. Un tas attiecas uz jebkurām attiecībām. Vot, skola gan tos social skills ne vien neattīstīja, bet arī bloķēja ar visu savu cietuma struktūru. Labākajā gadījumā iemāca kādu jau gatavu sociālu lomu, neļaujot attīstīt pašam savējo. Tāda nu tā pastāvošās iekārtas/sabiedrības bēda - vēlme sadzīvot nevis saprasties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2014-04-07 17:21 (saite)
ko Tu domā par tā sauktajām democratic schools*?

*~50-60 vai cik tur skolas dažādās valstīs pasaulē, kuras darbojas pēc principa, ka
a)skolēniem nav jāapmeklē stundas un skola, ja viņi to negrib
b)viņi paši izlemj, ko un cik un vai vispār mācīties (piemēram, neiemācīties lasīt kaut vai līdz 17 gadu vecumam, vai nemācīties vispār matemātiku, ja riebjas, un tā vietā, nezinu, spēlēt bumbu, skeitot, taisīt kokā štabu vai spēlēt klavieres)
c)tās skolas tiek pārvadītas pēc principa, ka visu nosaka skolas kopsapulce balsojot (katram skolēnam/skolotājam ir pa vienai balsij)



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-04-07 17:35 (saite)
Nepazīstu tādas skolas, nezinu, kā tur reāli viss notiek.
Vispār jau - kāpēc lieki jāsarežģa: galvenais, lai bērnam vienmēr ir kāds, kuram uzdot jautājumus vai lūgt palīdzību. Tam vajadzētu darboties kaut kāda veida ģimenē. Pieļauju, ka iespējams uztaisīt tāda virziena iestādi, kur vnk dabiskā mācīšanās kāre var dabūt kādus citur grūti pieejamus resursus - ekspertus, literatūru, instrumentus.
Par to balsošanu grūti spriest. Ja visi izspriež jautājumu no visām pusēm un tad ar reālu izpratni balso, tad ta varētu darboties - ja cilvēki gatavi vienoties par to, ka viņu interesas var būt reāli diskriminēta minoritāte. Tiesa, tādos gadījumos, ja kaut kas nepatīk - ej uz konkurējošo skolu, kur varbūt visu vairāk pa tavai patikšanai lemj.
Tur tad vai nu ilgi un dikti jādomā, jāplāno - vai drīzāk vnk jāpaskatās uz esošajiem eksperimentiem un jāmēģina saprast, kas tur reāli notiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?