Mikroviļņi dumjajiem.

« previous entry | next entry »
Jun. 18., 2015 | 03:15 pm
posted by: unpy in pajautaa

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai mikroviļņu krāsnī tajā speciālajā atsaldēšanas režīmā atsaldētu apmēram kilogramīgu gaļas kunkuci?

UPD. Visiem paldies, 25 minūtes ir pareizā atbilde.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 18., 2015 - 03:27 pm
#

pārāk daudz nezināmo, lai atbildētu ar kaut cik ciešamu precizitāti

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:31 pm
#

Kādus datus nepieciešams precizēt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 18., 2015 - 04:18 pm
#

dažādas mikrenes atsaldē ar dažādu jaudu un ar dažādu efektivitāti, tāpēc būs grūti noteikt laiku, kas būs nepieciešams
manai, piemēram, ir kādi 3 atsaldēšanas režīmi
man gan šķiet, ka ar ūdeni atsaldēt ir vienkāršāk un ātrāk
un vēl vairāk procesu paātrina tas, ja gaļa ielikta saldēties maksimāli saplacināta, nevis bumbulī

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:22 pm
#

Paldies, tā arī sapratu un nē - lauku apstākļos bez ūdensvada nav vienkāršāk un ātrāk atsaldēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 04:36 pm
#

Pāris litriņiem ūdens tak vajadzētu atrasties?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:40 pm
#

Un tagad salīdzinam.

1.Iemest gaļas gabalu kaut kādā traukā, ielikt mikrenē, pēc 25 min. izņemt, darīt ar šo tālāk visu to, kas ieplānots.

2.Sameklēt piemērotu trauku tam sasodītajam gaļas gabalam, uzsildīt ūdeni, apliet. Pēc stundas iet pārbaudīt, kas tur noticis, iespējams, ūdeni sildīt vēl un tā vairākas reizes pēc kārtas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 04:46 pm
#

Nu, man te, pilsētā, grūti iztēloties dzīvi tundrā...8) Visādā ziņā, vēlu veiksmi un izdošanos kulinārijas frontē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 05:14 pm
#

Atkārtoti aicinu ciemos, tad manu nožēlojamo eksisteci varēsi redzēt visā pilnībā :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 06:39 pm
#

Tie darbi un aiznjemtiiba, bet kaadu juulija vai augusta viikendu noziedoshu. Tu tak netaisies no turienes pazust?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 08:57 pm
#

Ja mani jupis neparaus, tad esmu plānojis tur nosēdēt līdz pirmajām rudens salnām.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 04:56 pm
#

Nekad, NEKAD gaļu neatkausē ar uzsildītu ūdeni!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 05:09 pm
#

Teorētiski jā, bet praktiski tad man būtu iespēja pie ēšanai gatavas gaļas tikt tikai kaut kad pēc pusnakts, pie tam, pavei, šepat apakšā [info]str to iesaka un viņai tik tiešām ticu, ka, izņēmuma gadījumos, protams, bet var arī uzsildītā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 05:14 pm
#

Paradokss, bet atkausēšana ar aukstu ūdeni vs karstu - īsti laika ziņā neatšķirsies, gočpendel:) Un kilograma kancītim tur 1/2h es nez, ja zem tekoša...

Atbildēt | Iepriekšējais


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 18., 2015 - 05:21 pm
#

varētu, lūdzu, paskaidrot, kāpēc?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 08:16 pm
#

O! Ļaušu Tev empīriski pārliecināties, tas labākais arguments.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 18., 2015 - 08:24 pm
#

esmu pārliecinājies 666x reizes
saprotu mīnusus, bet ja mēs nerunājam par steiku vai cepeti, un gaļa tiek momentā gatavota, nesaredzu šai metodei būtiskus trūkumus
ar ko mikroviļņu sildīšana būtu labāka?

Atbildēt | Iepriekšējais


чайка

from: [info]chaika
date: Jun. 18., 2015 - 03:31 pm
#

vienīgie zināmie - gaļa un mikroviļņi ir kaitīgi jūsu veselībai!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:23 pm
#

Manu veselību neaiztiec, manai kaitīgi ir rukola, lupstāji un tās klimpas, ko hipsteri sauc dīvainos vārdos.

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

from: [info]str
date: Jun. 18., 2015 - 03:32 pm
#

biezs?
savas 10 min var vajadzēt, bet nu uzliec 5, un pēc tam skaties
bet tikpat labi- ielikt maisiņā - un kasrtā ūdenī

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:35 pm
#

Pabiezs, jā. OK, pamēģināšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:53 pm
#

Progress ir tāds, ka pēc 10 min šis bija atkusis pavisam nedaudz.

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Jun. 18., 2015 - 03:33 pm
#

karoče - jem zpeciļau mw traukuar vāku, stūcī tur iekšā to luci
5 minūte, pēc tam 10 minūtes pauze,a tkal 5 minūtes, atkal pauze, pēc tam skaties vai vaika tkārtot

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:35 pm
#

Nav man nekādu speciālo trauku ;(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jun. 18., 2015 - 03:39 pm
#

maisiņa ieliec - tā brīvi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Jun. 18., 2015 - 03:52 pm
#

aha- maisiņš var piekust ( jo tie ir dažādi

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 03:48 pm
#

man de javu, nebija tev jau 1x šāda problēma? Ja to varētu saukt par problēmu...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:51 pm
#

Pilnīgi noteikti dejavu, šo priekšmetu lietoju trešo reizi dzīvē un pirmās divas pilnīgi noteikti nelietoju gaļas atsaldēšanai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 04:05 pm
#

ā, tad iepriekš tev bija problēma atkausēt gaļas gabalu bez šīs bezjēdzīgās ierīces, okej:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:06 pm
#

Tas gan ļoti iespējams, jā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 04:09 pm
#

kulograms ir diezgan mazs klucītis, sasalušu tak akurāt labi var tāpat sagraisīt ar tuteni ne? Nē nu labi, small talks, protams, bet brīnišķīgas problēmas. Tāpat man problēma šobrīd, uz kuru veikalu iet pēc alus (piedāvājums un attālums atšķiras) :>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:20 pm
#

Visu ko var, taču man ir doma šo gatavot veselu un, ja var ietaupīt laiku, vispirms šo atsaldējot tajā dīvainajā ierīcē, kālab ne?

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 03:55 pm
#

mikrenēm parasti ir manuālis ar instrukcijām.

Bet es ar kādu stundu vismaz rēķinātos.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 03:57 pm
#

Ahā, man arī tā sāk izskatīties, kā allaž izrādās, ka tie sievieši no saimniekošanas neko nejēdz ;(

Manuāļa nav un šķita, ka sameklēt šo internetos būs sazrežģītāk, nekā uzprasīt vietnē, kur katrs pirmais ir kulinārs vispārākajā pakāpē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


...

from: [info]noisiite
date: Jun. 18., 2015 - 04:01 pm
#

kulināri vispārākajā pakāpē nelieto tādus sūdus kā mikrenes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Jun. 18., 2015 - 04:05 pm
#

Ja izrādīsies, ka gaļas atsaldēšanai mikrene tīri labi noder, tad mudaki ir tie kulināri vispārākajā pakāpē, ko varu teikt :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 04:43 pm
#

imho, minētie kulināri vispār neko neatsaldē, jo visam īsteni kulināram ir jābūt totāli svaigam, pirms dažām minūtēm vēl rukšķošam, vējā šalkojošam vai kā savādāk eksistenci baudošam.

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 18., 2015 - 04:41 pm
#

mūsmājās mikrene vienu brīdi tika lietota, un reizēm arī atkausējamā režīmā, tā ka stāstu, vadoties pēc miglainām atmiņām manās asinsspiediena un depresijas saēstajās smadzenēs. Ne ar kādām piecām vai desmit minūtēm tur cauri negāja, imoh. Varbūt dāmas mēģinājušas izmantot cepšanas režīmu atkausēšanai?

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 18., 2015 - 05:15 pm
#

Neticama sakritība, kamēr te flaims, man gaļas gabals faktiski ir atkusis pats, cik kg nezinu:D

Atbildēt