Kaķis un galvas trauma

« previous entry | next entry »
Maijs. 23., 2015 | 06:06 pm
posted by: digna in pajautaa

Vai jums te kādam ir bijusi pieredze ar kaķu galvas traumām kritiena rezultātā?
Kā tas izpaudās, kā atveseļojās, kā uzvedās un izskatījās? Kā tas vispār ir iespējams?
Un kā ar kaķu insultiem? Lasu pazīmes, īsti neatbilst...

Vakar, pārnākot mājās, uz grīdas atradu nekustīgu kaķi ar atvērtām nekustīgām acīm, nu, bezsamaņā. Pābijos, sāku aiztikt, nulle reakcijas, ņēmu rokās, burzīju, atmodās, bet nebija "normāls". Tika aizvests pie vetārsta, tā esot stipri sasista galva, daudz sašpricēja un uzlika iv sistēmu, nezinu, ko tieši deva, nebiju klāt. Mājās atveda jau normālāku, bet, protams, nav vēl vesels, mierīgs, daudz guļ.
Teorētiski, viņš varēja nokrist no griestu augstuma tur, ir gana neveikls, diezgan slikts lecējs, un tajā vietā, kur viņu atradu, ir kur notizloties, bet tas liekas pilnįgi neticami, ka nokristu tā, ka līdz nemaņai sasit galvu.

Par to, kas te noticis, ne viens, ne otrs kaķis nestāsta, atliek tikai minēt, bet varbūt tā nav galvas trauma, bet kaut kāda lēkme, slimības izpausme, kam man jāpievērš uzmanība? Kā to tagad noskaidrot un saprast?
Kaķis ļoti dārgs man, ļoti baidos viņu zaudēt, palaižot garām ko būtisku. Protams, ceru, ka tā ir tikai neveiklība ālējoties un drīz atveseļosies...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

vilkate

from: [info]vilkate
date: Maijs. 23., 2015 - 08:29 pm
#

Ja vari, aizved uz diagnostiku pie D.Bokvaldes Mazo brāļu hospitālī. Viņa ir lieliska. Dārga gan, bet noteikti tā vērts.

Atbildēt | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Maijs. 23., 2015 - 08:31 pm
#

Vai arī maybe uz konsultāciju bez kaķa - tā laikam bija 10 vai 15eur, un viņa varētu apstāstīt, kā viņu kopt un no kā uzmanīties, kādas pazīmes vērot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Maijs. 23., 2015 - 09:20 pm
#

Vakar un šodien Beinarta klīnikā sistēmoja un špricēja, rīt vēl jāved un tad jāskatās. Atkal saka, ka tipiski simptomi tieši galvas traumai.
Lai cik neticami man tas liktos, es tomēr spēju iztēloties, kā viņi abi saķērušies nolido no tā griestu plaukta, vai kā Maksis viens, no bufetes uz plauktu lecot notizlojas. Bet nu galvas trauma, kaķim, no kritiena...pilnīgs sviests. Pēc šodienas sistēmas un zālēm jau daudz sakarīgāks izskatās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


usne

from: [info]usne
date: Maijs. 23., 2015 - 11:07 pm
#

ar Beinarta klīniku bēdīga pieredze, ja ir iespēja vaig parādīt vēl kādiem citiem ārstiem

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Maijs. 24., 2015 - 11:36 am
#

Lūdzu, lūdzu, steidzami NEVED pie Beinarta!!! Ļoti bēdīga gan pieredze, gan informācija no ļoti daudziem bij. klientiem par nepareizu diagnostiku un terapiju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Maijs. 24., 2015 - 01:51 pm
#

pie paša Beinerta ir ok. viņš PATS ir ok. viņam ļoti garšo nauda, bet stulbs viņš nav. pārējiem turienes darboņiem garšo nauda ne mazāk, bet sajēgas, ko un kā darīt, viņiem nez kāpēc parasti nav :/

Atbildēt | Iepriekšējais


Mazs Zvērs

from: [info]violets_t
date: Maijs. 24., 2015 - 12:03 am
#

Es rīt piezvanīśu savai mammai-vetārstei un pajautāśu :) bet vispār-mūsējais pa māju dauzoties iedzīvojās iekšējā asiņošanā. Tā kā laikam jau viss ir iespējams :(

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Maijs. 24., 2015 - 11:03 am
#

Ja nu tas būtiski - viņš iet taisni, nav šķībs, galva taisna, ēd, dzer, iet uz podu. Bet ir mierīgs, lēns, daudz guļ, tāds "mīksts", protams, nedauzās un neskrien.

Nu, es pārdzīvojumos visvairāk gribēju sirdsmieram tādas atbildes kā "jā, zinu kaķi, kam gadījās kaut kas tik pat stulbs un neticams, izveseļojās ātri un pilnībā, dzīvoja ilgi un laimīgi".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazs Zvērs

from: [info]violets_t
date: Maijs. 24., 2015 - 11:20 am
#

Parunāju ar mammu un varam teikt ''ā, zinu kaķi, kam gadījās kaut kas tik pat stulbs un neticams, izveseļojās ātri un pilnībā, dzīvoja ilgi un laimīgi" :)
Mamma saka, ka izklausās pēc smadzeņu satricinājuma. Lai kaķis ir mierīgs un daudz, daudz mierīgi guļ. Visvēlamāk pat, ja ir iespēja viņu atstāt kādā telpā vienu, lai pavisam miers un klusums. Tāds viņš varot būt pat pāris nedēļas un tas ir normāli galvas traumas gadījumā.
Ja viņam sāk raustīties acu zīlītes, galva paliek šķība vai pats iet šķībi, vai pa apli, tad ir pamats satraukties. Ja nē, tad tikai lai izguļ savu smadzeņu satricinājumu.
Mans, kad izleca pa logu, pēc tam arī bija tāds pats 'mīksts' un vēl klibs ar lauztu kāju. Tagad nevar apturēt, spolē pa māju un lec līdz durvju augšai. Tas, lai Tev mierīgāks prāts, ka tas mierīgums viņiem pāriet :)

Atbildēt | Iepriekšējais


vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Maijs. 24., 2015 - 03:06 pm
#

Ar beinertu man ir nepareizu diagnozhu precedenti ar bedigam sekam. Iesaku Normundu Fjodorovu, fjodorovavetprakse.lv. Nav leets, bet loti, loti kompetents arsts. Var vispirms uzzvanit un izstastit situaciju, vins bez maksas konsulte ari pa telefonu. Un turieties, kakjishi ir siksti. Ja tomer nav galvas trauma, bet lekme vai kas cits, tu noverosi citus simptomus ari, un tad varesi reaget.

Atbildēt


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 24., 2015 - 10:43 pm
#

es ceru, ka rtg uztaisīja. ja ir aizdomas par neiroloģiju, spēcīgs ir Dr.Ozols, viens no retajiem zvēru neirologiem, pieņem arī Rīgā, Ziepniekkalnā, vari mēģināt dabūt telefona numuru (jābūt arī netā) un zvanīt vismaz telefoniskai konsultācijai. viņš ir eksperts. jo vēl viens viedoklis maksās dārgi jebkurā gadījumā, bet viņam un Jelgavas ārstiem liela pieredze sarežģītos gadījumos, jo tie ir references ārsti
ja gribi cita ārsta viedokli un ir doma par neiroloģiju, tad tikai viņš vai Jelgavas VMF klīnika, kurā ir gan rtg gan tomogrāfs gan jēdzīgi diagnostikas speciālisti, turklāt vajadzības gadījumā ar Ozolu vismaz sazvanās

Atbildēt