Kaķis un galvas trauma

« previous entry | next entry »
Maijs. 23., 2015 | 06:06 pm
posted by: digna in pajautaa

Vai jums te kādam ir bijusi pieredze ar kaķu galvas traumām kritiena rezultātā?
Kā tas izpaudās, kā atveseļojās, kā uzvedās un izskatījās? Kā tas vispār ir iespējams?
Un kā ar kaķu insultiem? Lasu pazīmes, īsti neatbilst...

Vakar, pārnākot mājās, uz grīdas atradu nekustīgu kaķi ar atvērtām nekustīgām acīm, nu, bezsamaņā. Pābijos, sāku aiztikt, nulle reakcijas, ņēmu rokās, burzīju, atmodās, bet nebija "normāls". Tika aizvests pie vetārsta, tā esot stipri sasista galva, daudz sašpricēja un uzlika iv sistēmu, nezinu, ko tieši deva, nebiju klāt. Mājās atveda jau normālāku, bet, protams, nav vēl vesels, mierīgs, daudz guļ.
Teorētiski, viņš varēja nokrist no griestu augstuma tur, ir gana neveikls, diezgan slikts lecējs, un tajā vietā, kur viņu atradu, ir kur notizloties, bet tas liekas pilnįgi neticami, ka nokristu tā, ka līdz nemaņai sasit galvu.

Par to, kas te noticis, ne viens, ne otrs kaķis nestāsta, atliek tikai minēt, bet varbūt tā nav galvas trauma, bet kaut kāda lēkme, slimības izpausme, kam man jāpievērš uzmanība? Kā to tagad noskaidrot un saprast?
Kaķis ļoti dārgs man, ļoti baidos viņu zaudēt, palaižot garām ko būtisku. Protams, ceru, ka tā ir tikai neveiklība ālējoties un drīz atveseļosies...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Mazs Zvērs

from: [info]violets_t
date: Maijs. 24., 2015 - 12:03 am
#

Es rīt piezvanīśu savai mammai-vetārstei un pajautāśu :) bet vispār-mūsējais pa māju dauzoties iedzīvojās iekšējā asiņošanā. Tā kā laikam jau viss ir iespējams :(

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Maijs. 24., 2015 - 11:03 am
#

Ja nu tas būtiski - viņš iet taisni, nav šķībs, galva taisna, ēd, dzer, iet uz podu. Bet ir mierīgs, lēns, daudz guļ, tāds "mīksts", protams, nedauzās un neskrien.

Nu, es pārdzīvojumos visvairāk gribēju sirdsmieram tādas atbildes kā "jā, zinu kaķi, kam gadījās kaut kas tik pat stulbs un neticams, izveseļojās ātri un pilnībā, dzīvoja ilgi un laimīgi".

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazs Zvērs

from: [info]violets_t
date: Maijs. 24., 2015 - 11:20 am
#

Parunāju ar mammu un varam teikt ''ā, zinu kaķi, kam gadījās kaut kas tik pat stulbs un neticams, izveseļojās ātri un pilnībā, dzīvoja ilgi un laimīgi" :)
Mamma saka, ka izklausās pēc smadzeņu satricinājuma. Lai kaķis ir mierīgs un daudz, daudz mierīgi guļ. Visvēlamāk pat, ja ir iespēja viņu atstāt kādā telpā vienu, lai pavisam miers un klusums. Tāds viņš varot būt pat pāris nedēļas un tas ir normāli galvas traumas gadījumā.
Ja viņam sāk raustīties acu zīlītes, galva paliek šķība vai pats iet šķībi, vai pa apli, tad ir pamats satraukties. Ja nē, tad tikai lai izguļ savu smadzeņu satricinājumu.
Mans, kad izleca pa logu, pēc tam arī bija tāds pats 'mīksts' un vēl klibs ar lauztu kāju. Tagad nevar apturēt, spolē pa māju un lec līdz durvju augšai. Tas, lai Tev mierīgāks prāts, ka tas mierīgums viņiem pāriet :)

Atbildēt | Iepriekšējais