pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 19., 2015 | 12:11 am
posted by: aleja in pajautaa

Labvakar, dārgie cibiņi!

Man ļoti noderētu jūsu palīdzība vienas vajadzības atrisināšanā ekselī. Gūgls diemžēl man nepalīdz, jo acīmredzot es nemāku pareizi pajautāt. Man ir darbalapa ar failu sarakstu, atsevišķā kolonnā - datums. Man jānoskaidro, cik reižu atkārtojas katrs no failiem. Kā to visproduktīvāk izdarīt, ja neskaita sakārtošanu alfabēta secībā un skaitīšanu ar rociņu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]hessin
date: Jan. 19., 2015 - 12:15 am
#

izklausās pēc pivot tables
piem., https://support.office.com/en-au/article/Count-how-often-a-value-occurs-aa1f3067-05c9-44e4-b141-f75bb9bb89bd (beigās)

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 19., 2015 - 12:26 am
#

super, tas laikam derēs, paldies

Atbildēt | Iepriekšējais


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 19., 2015 - 12:29 am
#

ak, tur, protams, manuāli jāieraksta vērtību, kas jāsaskaita... problēma tāda, ka man to unikālo failu ir kādi 300... būs vien jākārto alfabētiski un jāskaita ar rokām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jan. 19., 2015 - 12:42 am
#

nē, tā nevajadzētu būt. Tur pirmajos variantos, jā, ir jāievada vērtība, bet pašās beigās ir pivot tables variants, kur 'Count how often multiple values occur by using a PivotTable report', kas ir 'You can use a PivotTable report to display totals and to count the occurrences of unique values.'
Man tagad tuvumā Excelis nav un neesmu nekāds guru, bet es atceros, ka man bija līdzīga problēma un es to atrisināju ar pivot tables.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 19., 2015 - 12:45 am
#

ok, paldies vēlreiz (līp jau acis)

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jan. 19., 2015 - 12:22 am
#

neesmu nekāds ekseļa spečuks, bet varbūt failu nosaukumu tb tekstu saskaitīšanai varētu izmantot 'find text'. nebūs diži zinātniski, bet veiklāk kā pašrocīgi skaitīt.

Atbildēt | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 19., 2015 - 12:26 am
#

sanāk vairāk klikšķu nekā kārtojot alfabētiskā secībā un skaitot ar rociņām (faili neatkārtojas biežāk par 5-7 reizēm)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilūziju purvā

from: [info]mandersons
date: Jan. 19., 2015 - 12:41 am
#

countif ?

Atbildēt


from: [info]sii
date: Jan. 19., 2015 - 12:44 am
#

Neesmu redzējusi jaunos ekseļus, bet vecajos kaut kur pie Data bija izvēle Subtotal, kur varēja atķeksēt skaitīšanas funkciju, un tad (pirms tam alfabētiski sašķirotā tabulā) viss arī notika.

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 19., 2015 - 03:16 am
#

tev tas failu saraksts ir vienā ailē? tad varbūt der atfiltrēt pēc faila nosaukuma un ar iezīmēšanu saskaitīt rezultāta rindiņau skaitu? man gan vienā putrā jūk excelis un numbers. starp citu, varbūt to exceli atverot numberos, ir vieglāk tikt ar šito galā. (es pēc sevis spriežu, man toč būtu vieglāt)

Atbildēt | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jan. 19., 2015 - 01:02 pm
#

Der, der šis arī excelī.
Excelī, slinkais variants:
Atfiltrēt, ierakstīt vieniniekus kolonnā c (ar krustiņu, prtms, so 3 klikšķi visai kolonnai) atfiltrēt, vieniniekus kolonnā D utt. Tad saskaitīt apakšā.
Nu, vai (ja tur tās vērtības mainās) arī kolonnām sataisīt formulas taisīt 'ja vienāds ar a2/tad 1 citādi 0/ ja vienāds ar a3 1, citādi nulle utt) - atkal, sataisīt kolonnu formulas automātiski ar ctrl un stūrvilkšanu, tad paste special ar formulas aizsargāšanu un pagriešana pa 90, manuālā ievade minimāla). Nu un tad banāli saskaitīt vieniniekus, nokopēt, pagriezt pa 90, gatavs rezultāts. (Atliek paslēpt vienādos, ir excelim tāda podziņa arī - jo automatizējot Tev 'a bija piecas reizes' rādīs pie katra a)

Parizāk, protams, uzcept garo to if/then formulu, vai pivotu tabulas, vai scatterplotusvai vai banāli izeksportēt Csv un iemest savā preferētajā sql saprotošajā vidē, kur uzrakstīt select distinct(a2), count(1) from this.
Bet nu ja man vajadzētu rezultātu vienreiz, testa datubāze neviena nebūtu pieejama... Tad es darītu kā augstāk.


Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zirka
date: Jan. 19., 2015 - 09:58 am
#

hmmm, ja pareizi saprotu, tad atlasot filtrā: labais klišķis - filtrs - filtrēt pēc šūnas vērtības? atlasīs visus vienādos ierakstus kolonnā, pašā lapas apakšā parādīs, cik ieraksti atrasti

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zirka
date: Jan. 19., 2015 - 09:59 am
#

(uzspiežot uz konkrēto ierakstu, kuram identiskie jāatlasa)

Atbildēt | Iepriekšējais