kitchen chemistry

« previous entry | next entry »
Apr. 2., 2014 | 11:12 am
posted by: dzeina in pajautaa

Ko es darīju nepareizi?

Uzcepu vēja kūkas. Sāku gatavot pildījumu. Sakūlu putukrējumu ar cukuru stingrās putās. Tikko kā piekūlu klāt vanilīnu, sarīvētu citrona mizu un biezpienu, radās šķidra pļurza.
Otrajā mēģinājumā sakūlu jau citu putukrējumu. Biezpienu nospiedu caurdurī, lai max sauss. Šoreiz iecilāju putukrējumā kopā ar to pašu vanilīnu un citronu - atkal konsistence tālu no vēlamās. Nedaudz labāka, bet tomēr ne tāda, kā vajag.

Trakākais, ka iepriekšējās reizes viss normāli izdevies. Un es nespēju atcerēties, vai tiešām būtu darījusi ko savādāk.

Jūsu versijas, kur problēma? Katrā no reizēm tika izmantots cits putukrējums un cits biezpiens.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Strēlniece

from: [info]str
date: Apr. 2., 2014 - 11:22 am
#

neesmu taisījusi, bet parunāt varu.
pēc receptēm- cukuru ar biezpienu tikai jauc. saldo krējumu puto bez nekā un piejauc biezpiena masai

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 2., 2014 - 11:28 am
#

Hmm. Bet šādi es, šķiet, nekad neesmu darījusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Apr. 2., 2014 - 11:28 am
#

Kāda tā pļurza sanāca - tā, it kā krējums būtu sagājis sviestā un atsulojies? Varbūt bija sakults līdz galējai robežai un, kad pievienoji vēl kaut ko, pie tam nedaudz skābu, tā sagāja sviestā un sūkalās? Skat. piemēru http://www.fotoreceptes.lv/putukrejums.html
Tas ir vienīgais, kas nāk prātā; pašai nekad tā nav gadījies, tiesa gan, es nekad nekuļu putukrējumu līdz TIK stingrām putām, ja sanāk šķidrs, tad pārsvarā tāpēc, ka nav pietiekami sakults.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 2., 2014 - 11:29 am
#

šķiet, ka pārkults nebija gan
bet sūkalas gan aizgāja, jā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]vilibaldis
date: Apr. 2., 2014 - 11:37 am
#

tu citronam sulu vai miziņu ņēmi? ja sulu, tad tur arī ir vaina- sarāva krējumu pārslās

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Apr. 2., 2014 - 11:42 am
#

āāā, jā, es piepilināju gan
paldies

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Apr. 2., 2014 - 11:45 am
#

:) krējumam drīkst tikai miziņu

Atbildēt | Iepriekšējais


tjigra

from: [info]tjigra
date: Apr. 2., 2014 - 11:44 am
#

Feini ieraksti, aš siekalas saskrēja attiecīgajos caumuros :))

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Apr. 2., 2014 - 12:01 pm
#

Citrons varētu būt pie vainas, skābs, sarāva putukrējumu.

Atbildēt