pajautaa

Kuņģis deg.

« previous entry | next entry »
Feb. 18., 2014 | 10:25 am
posted by: izdziivotaaja in pajautaa

Lietoju Rennie (ceru, ka pareizi uzrakstīju nosaukumu) instrukcijā noteikto laiku un pat no kafijas atteicos, bet ik pa brīdim dedzinošā sajūta atgriežas. Tāpēc gribu uzzināt pie kāda ārsta vērsties, lai apskatās, vai nav kāda traka vaina. Kā arī, cik obligāts (vai naudas ziņā atšķirīgs) būtu ģim.ārsta nosūtījums?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 18., 2014 - 10:27 am
#

Gastroenterologs. Vari iet uzreiz, ja ir polise vai vari samaksāt par vizīti, citādi jāiet pie ģimenes ārsta un jāprasa nosūtījums.
Ko var izdarīt jau ģimenes ārsts - nosūtīt uz asinsanalīzēm, kas uzrāda helikobaktēriju. Nu, un precīzākais, bet nepatīkamākais izmeklējums - fibrogastroskopija jeb t.s. kobra. Ar ģimenes ārsta (nezinu, vai arī gastroenterologa) nosūtījumu var tikt uz tādu, kur izmeklējumu veic zem narkozes (man ir nosūtījums, bet vēl nevaru saņemties pieteikties :))

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Feb. 18., 2014 - 10:32 am
#

uz kobru ar narkozi, kas nesaucas narkoze, bet gan anestēzija vēnā (tā informēja reģ.) gastrocentrā var tikt arī bez nosūtījumiem, samaksājot 229 naudiņas. ar nosūtījumu bez naudiņām var pierakstīties uz jūniju. (gastrocentrā vispār taisa tikai ar to vēnas anestēziju.)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 18., 2014 - 10:45 am
#

Uz jūniju!!! OMG! Labi, ka nejūtu akūtu vajadzību pēc šī izmeklējuma :)
Gastrocentrs ir vienīgais, kur ir šāda iespēja, vai ir vēl kādi varianti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Feb. 18., 2014 - 10:57 am
#

es neizpētīju visas iespējas, bet arsā, vc4 un biķerniekos taisa tikai ar lidakoīnu rīklē, pirmajos divos tikai par maksu, bet robežās zem €100, savukārt trešajā ar nosūtījumu par 4 eirām varēja uz procedūru tikt 10 dienu laikā.
stradiņus un gaiļezeru sazvanīt neizdevās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Feb. 18., 2014 - 01:59 pm
#

Kolēģe uzreiz teica, lai izvēlos Gaiļezeru..ar nosūtījumu+narkozi pāris latus maksājusi. Tas gan pirms pāris gadiem bija.
Tuvākajās dienās apciemošu ģim. ārsti, kurai arī apjautāšos, kur labāk :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Feb. 18., 2014 - 04:17 pm
#

Rīgā un apkārtnē dzīvojošajiem labs variants, manuprāt, ir Ogres slimnīca. Pati pagājušā gada rudenī izjutu steidzamu vajadzību, un ar visu ārsta nosūtījumu Gastrocentrā un vēl vienā Rīgas vietā (vairs neatceros) solīja tikai uz janvāri - ar 3 mēnešu rindu. Man ieteica Ogri - tur arī dod vēnas narkozi (par to bija gan kādi 3-5ls jāpiemaksā), turklāt tiku jau pēc nedēļas.
Nemaz ar nav tik traks tas attālums, turklāt iestāde ne sliktāka kā Rīgas varianti.

Par narkozi runājot... Nu nespēju saprast, kāpēc daudzās vietās ārsti piekasās par to, ka pacients pēc tās izjūt vajadzību. Cilvēki ir dažādi - daudziem kobra tiešām ir sāpīgs pārdzīvojums - kāpēc lai pārmestu vēlmi pēc atvieglojuma šāda izmeklējuma laikā? 2 no 3 gadījumiem esmu to piedzīvojusi, no citiem arī tas pats dzirdēts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Feb. 18., 2014 - 04:20 pm
#

Ak jā, ja nemaldos, par procedūru un narkozi kopā samaksāju 9 vai 10 latus. Ar ārsta nosūtījumu.

Ja bez nosūtījuma, tad laikam 35 eur.

Atbildēt | Iepriekšējais


mala

from: [info]mala
date: Feb. 18., 2014 - 10:38 am
#

ar ģimenes ārsta nosūtījumu maksā 3 ls, bet ar to praktiski visur ilgas (atkarībā no tā, cik ārsts pieprasīts - no dažām nedēļām līdz mēnešiem) rindas. Bez nosūtījuma ir ātrāk, bet maksā tas 15-25 ls.

Atbildēt


Halina

from: [info]halina
date: Feb. 18., 2014 - 11:33 am
#

jebkurā gadījumā ir vērts iet pie speciālista. Un visticamāk vajadzēs to kobru rīt. Es vislaiku tikai ar kaklā iepūsto anestēziju esmu taisījusi. Nav tik traki.
Man te vācijā teica, ja grib ar to narkozi, tad jāņem līdzi kāds, kurš pēc tam aizved uz nākamo pieturu, jo viens tāds arī tikko uzmodināts nekur nedrīkstot iet.

Vēl varu ieteikt vakarā gulēt ar paceltu augšdaļu. Ja nevar gultai galvgali pacelt, tad noteikti salikt vairākus spilvenus. Nevis zem galvas, bet tā lai visa ķermeņa augšdaļa ir slīpi.
Un 2h pirms gulētiešanas neēst. Varbūt arī nedzert nekādas sulas vai citu kaut ko skābu.

Vajadzētu palīdzēt vismaz ja ilgi jāgaida pie ārsta tikt.

Vēl vācieši iesaka kumelīšu tēju un 2-3 lazdu riekstus iepriekš mutē kārtīgi sakošļājot putriņā.

Atbildēt


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Feb. 18., 2014 - 11:49 am
#

pirmais, ko varu ieteikt vieglākam risinājumam ir palietot skābpiena produktus - kefīrs, paniņas, bezpiedevu jogurts. Bet pie ārsta (kā jau kolēgas iepriekš minēja) ir noteikti jāaiziet.

Atbildēt


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Feb. 18., 2014 - 02:34 pm
#

pačeko, ko ēd. zinu, ka man tā ir no konkrētām paikām. bet būtu vērtīgi to pārbaudīt pie ĢĀ.
ja kas, Ziemeļu Diagnostikas centrā vecmīlgrāvī parasti ir mazākas rindas kā lielākajās slimnīcās un ārpusrindas "kobru" var dabūt par 50 eur.

Atbildēt


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Feb. 18., 2014 - 05:18 pm
#

Es gāju pie gastroenterologa uz VC4. Man bija polise, kas visu nosedza, bija trīs apmeklējumi (pirmais, kad aizgāju parunāties un pateica, ka taisīs gastroskopiu jeb kobru, otrais bija pati gastroskopija un trešais - rezultāti un ārsta ieteikumi) 23 +17 + 17 + 53 par gastroskopiju, kopā 110Ls . Labums bija tas, ka tas viss notika ļoti īsā laikā, bez rindām u.t.t., kas parasti ir ar norīkojumu. Un no pieredzes, ārsts 99% gribēs taisīt to kobru, tā ka labāk uzreiz izlemt, kur iet un vai gribēsi taisīt ar narkozi vai bez. Anestēzija ir iespējama arī VC4, bet pieņemu, ka dārgi. Gan ar ārstu, gan ārstēšanas kursu un rezultātiem biju ļoti apmierināta.

Atbildēt


princese uz zirņa

from: [info]grao
date: Feb. 19., 2014 - 12:16 am
#

Ja ģimenes ārsts jēdzīgs, var sākt ar to, bet principā gastroenterologs. Uz kobru 1. slimnīcā vēl nesen tiku dažu nedēļu laikā ar ģimenes ārsta nosūtījumu, maksāju 3 vai 5 latus. Vienas no briesmīgākajām piecminūtēm manā mūžā.

Raganu zāles jeb čagas uzlējums rullz, ja vispār pavelkās uz tādām lietām (pieļauju, ka liela daļa efekta ir ticības jautājums, bet ja man reāli paliek labāk, tad kāda starpība, no kā)

Atbildēt