pajautaa

par kaķiem

« previous entry | next entry »
Nov. 2., 2013 | 01:43 pm
posted by: klasika in pajautaa

Labdien, kaķu cibiņi!

Vai varat ieteikt labu vetārstu Rīgā, vēlams Pārdaugavā, kurš varētu palīdzēt saprast, kas kaķim par vainu?

Jau kopš agra pavasara minkāns sev cītīgi laiza/nokošļā sev apmatojumu uz vēdera. Tagad arī pakaļkājiņām aizmuguri, un izskatās, ka tā ir kaut kāda alerģija, jo tik dikti košļā to vēderu, ka parādās pušumi konkrētās vietās gan uz vēdera, gan pakaļkājām.
Sākumā domājām, ka pie vainas apkure, jo minkāns pūkains un ar samērā biezu kažociņu, vai karstā vasara. Pamainījām pārtiku (pārsvarā ēd tikai sauso barību), bet arī tas nepalīdz. Bijām pie vietējā vetārsta, kas izcili ģeniāli atbildēja, ka, jā, tā ir kaut kāda alerģija, bet nemācēja neko citu ieteikt kā vien dot barību, kas domāta hiperalerģiskiem kaķiem (minkai no atsevišķām barībām vai kārumiem niez arī piere/pie ausīm), un turpināt novērot.

Žēl to mazo kaķu draugu, tāpēc priecāšos, ja padalīsities informācijā par labākajiem kaķu dakteriem Rīgā un padomiem, ja kaut kas līdzīgs bijis.

Upd. Paldies visiem par atbildēm!!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Nov. 2., 2013 - 02:53 pm
#

fjodorovavetprakse.lv, labākais kaķu speciālists rīgā, tagad pieņem vienības gatvē, jāpierakstās iepriekš, nav lēts

Atbildēt


kurc

from: [info]kurc
date: Nov. 2., 2013 - 02:55 pm
#

Ieej jebkurā vetklīnikā, vnk pajautāt ko darīt. Viņi neatteiks padomu. Varbūt uzreiz kādas zāles izrakstīs. Es dažas reizes tā esmu darījis, nekur nav atteikuši

Atbildēt


from: [info]digna
date: Nov. 2., 2013 - 03:07 pm
#

1)jā, jāatrod sakarīgs vetārsts, bet, diemžēl,nevaru ieteikt;
2)dubultā un trubultā jāpārliecinās par to, lai nav nevienas blusas, ne kaķī (tur viņas tikai ēd), ne paklājos vai grīdas spraugas, mēbelēs utt.;
2)vairākas nedēļas eksperimentu, t.i., gaidīšanas ar pārtiku bez graudiem, rauga, aromatizatoriem un sojas, ne no "lielražotājiem".

Atbildēt | Diskusija


klasika

from: [info]klasika
date: Nov. 2., 2013 - 09:30 pm
#

Paldies par atbildi!

Mums ir savs vetārsts, kas vienmēr ir spējis palīdzēt un kam uzticamies, bet tas ir Ventspilī, tad nu pāris reizes ir sanācis aizdoties tepat Torņakalnā.

Blusas atmetām uzreiz, jo tad arī mēs to justu - minka guļ blakus spilvenam, kā arī mājās, tfu tfu, paldies dievam, nav manītas. Izskatās, ka arī otram minkānam nāksies pielāgoties līdzi ēdienkartei...

Atbildēt | Iepriekšējais


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Nov. 2., 2013 - 03:22 pm
#

Manam kaķim regulāri parādās alerģiskas pumpas, kas tiek sakasītas līdz krevelēm, alergēnu (-us) joprojām nav izdevies noskaidrot. Vairāk vetārsti ir teikuši, ka diemžēl tā ir aizvien izplatītāka parādība, ne tikai cilvēku, bet aŗī dzīvnieku vidū.
Jebkurā veterinārā klīnikā kaķis var dabūt kādu antihistmīnu injekciju, lai mazinātu niezi. Lai izslēgtu blusas, vēlas skaustā iepilināt pretblusu serumu un pievienot dezinfekcijas līdzekli grīdas mazgājamajam ūdenim. Ar pārtikas alerģijām grūtāk cīnīties, jo reakcija var parādīties pat nedēļu un vēlāk pēc vainīgā produkta apēšanas. Es savējo pagaidām esmu uzsēdinājusi uz liellopa gaļas un subproduktu diētas, pilnībā atmetot rūpnieciskās barības (kaķiem mēdz būt alerģijas pret cieti, konservantiem un krāsvielām), pēc mēneša sākšu pa vienam pievienot citus produktus (vistu, zivis utt..), varbūt izdosies alergēnu noteikt.
Lai jums veicas.

Atbildēt | Diskusija


klasika

from: [info]klasika
date: Nov. 2., 2013 - 09:38 pm
#

Man ir tāda sajūta, ka tas tomēr ir no pārtikas, tāpēc es ik pa laikam to pamainu. Bet kaķis jau nekāds suns, kas lielākoties visu ēd, un tad arī neiet tik viegli. Ar gaļām mana mīļā minka nav uz tu, bet būs jāpamēģina tāda ēdienkartes maiņa un pie reizes jāiet pie daktera atkārtoti.

Paldies un lai arī jums izdodas!

Atbildēt | Iepriekšējais


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Nov. 2., 2013 - 03:26 pm
#

ir speciālas pārtikas kaķiem ar ādas alerģijām. tās nav lētas un nav viegli atrodamas (es savas pasūtu internetā, bet nedzīvoju Rīgā, tāpēc nezinu precīzāk pateikt). mūsu kaķim arī bija milzu pušumi (uz kakla gan) un tā... mocījās nabaga lopiņš, bet tad sākām dot tikai tās īpašās pārtikas un pārgāja.
piemēram šito pārtiku vai šito pārtiku. ir vērts mēģināt sagūglēt. vai arī vetiem prasīt, kur nopirkt piemērotu barību.

jebkurā gadījumā, iesaku ik pa laikam pamainīt to pārtiku.

Atbildēt | Diskusija


klasika

from: [info]klasika
date: Nov. 2., 2013 - 09:32 pm
#

Šis būs jāpameklē, jo par "dzīvo" pārtiku minka nav īpaši priecīga. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]blue
date: Nov. 2., 2013 - 11:31 pm
#

tieši nesen uzgāju rakstu par šo:

http://consciouscat.net/2013/09/16/excessive-grooming-cats/

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 4., 2013 - 01:42 pm
#

uztaisi urīnanalīzes, vai nav sāļi

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 4., 2013 - 01:43 pm
#

un iesaku reinikas klīniku kalnciema/ērģeļu stūrī

Atbildēt | Iepriekšējais