Western Union praksē

« previous entry | next entry »
Mar. 13., 2013 | 01:08 am
posted by: malafemmina in pajautaa

Radi taisās ceļot uz Dienvidameriku, kur ceļojumu organizē vietēja tūrisma firma, un tagad būtu jāsūta naudiņa visādu biļešu iepirkšanai, caur Western Union. Būtu lieliski, ja kāds varētu padalīties ar pieredzi, sūtot caur WU, ja ne uz tik tālām un eksotiskām zemēm, tad kaut vai tepat EU robežās. Viss ir bijis kārtībā, $$$ saņemti? Pateicos par ieskatiem un padomiem jau iepriekš.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]hessin
date: Mar. 13., 2013 - 01:18 am
#

Western Union un citi tamlīdzīgie ir lielisks veids kā izkrāpt naudu. Nepazīstamiem cilvēkiem naudu caur Western Union un tamlīdzīgiem nesūtīt.

Normāli kantori prasa KREDĪTkartes, turklāt ar kredītkartēm visi pirkumi ir automātiski apdrošināti. Un, ja kaut kas beigās nesanāk, tad naudu var atgūt, paprasot bankai.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Mar. 13., 2013 - 01:22 am
#

http://www.westernunion.ie/ie/consumer-protection/KnowledgeCenter.page?
Pats pirmais punkts.

Western Union ir izveidots tā, ka tas nav piemērots naudas pārsūtīšanai starp svešiem cilvēkiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


wild thing

++

from: [info]evy
date: Mar. 13., 2013 - 01:54 am
#

pilniigi piekriitu!

tachu atbildot uz pashu jautaajumu kaa taadu - ar western union viss vislabaakajaa kaartiibaa, ja suuta DRAUGIEM, GJIMENEI VAI CITIEM RADNIECISKIEM CILVEEKIEM tad droshi - naudu otraa galaa sanjems.

bet es personiigi nesuutiitu tuurfirmai....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

Re: ++

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 13., 2013 - 11:01 am
#

jā, jautājums interesanti uzstādīts, pieņemot, ka western union būtu tas, kurš piekāsīs. kā naudas sūtīšanas metode tā ir droša, taču saņēmējs gan var piekāst un nozust ar galiem tā ka ne gailis pakaļ nedziedās.
starp citu, par kādām dienvidamerikas valstīm ir runa? nav jau gluži tā, ka viņi tur nelieto kredītkartes :)

Atbildēt | Iepriekšējais


di_wine

from: [info]di_wine
date: Mar. 13., 2013 - 01:22 am
#

Jā, viss kārtībā. Ir saņemta nauda no UK un US, viss notiek ātri un sekundēs, tikai tik, cik piefiksēt numurus, US adresi un summu un doties uz pastu stāvēt garā rindā pēc naudiņām.

Atbildēt | Diskusija


di_wine

from: [info]di_wine
date: Mar. 13., 2013 - 01:23 am
#

Aa, iebraucu, jautājums bija par izsūtīšanu nevis saņemšanu, sorry.

Atbildēt | Iepriekšējais


basta

from: [info]basta
date: Mar. 13., 2013 - 02:07 am
#

SKAMS!!!

Atbildēt


from: [info]aivars
date: Mar. 13., 2013 - 06:11 am
#

Mazliet pēc krāpšanas izklausās. Parasti jau mazāki komisijas % jāmaksā ir par naudas pārskaitījumu caur banku. Western Union ir lielākais krāpnieku draugs, ja maksā ar kredītkarti parasti būs iespējams atgūt naudu par krāpnieciskiem darījumiem, bet ar Western Union visi gali ūdenī. Ne jau par velti visi nigēriešu krāpnieku šo vien izmanto.

Un vispār, kādēļ vajag priekšapmaksu, nevar nelielu avansu un pārējo uz vietas? Vai tā firma ir pēc paziņu ieteikuma vai atrasta internetā?

Ieteiktu iegūglēt firmas nosaukumu kopā ar "scam" un paskatīties vai nav jau atsauksmes.

Atbildēt


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 13., 2013 - 09:43 am
#

Izklausās pēc mēģinājuma izkrāpt naudu. Sūtot caur WU, nav nekādu garantiju, ka saņēmējs vienkārši nepazūd, un pēc tam neko arī pierādīt nevar. Ja ir bankas pārskaitījums vai tā, vismaz ir kaut kāda dokumentācija.

Iesaku ļoti rūpīgi palasīt atsauksmes par šo tūrfirmu, vai tā tiešām eksistē? Vai citiem ir pieredze?

Cik zinu, WU ir ļoti populārs veids, kā Dienvidamerikā saņemt naudu no ārzemēm, tādēļ ar 100% pārliecību teikt, ka tā ir krāpšanās, nevaru. Bet izklausās aizdomīgi un šo derētu rūpīgi izpētīt, pirms skaitīt jebkādu naudu.

Esmu vienu reizi saņēmis naudu caur WU ES ietvaros, viss bija kārtībā. Sieva pāris reizes no Krievijas saņēmusi naudu, arī viss bijis kārtībā.

Atbildēt | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Mar. 13., 2013 - 09:50 am
#

Tieši tas, ka to naudu ir tik viegli saņemt un nosūtīt, padara pakalpojumu tik populāru krāpnieku vidū. Pietiek ar pārskaitījuma numuru, summu un sūtītāja vārdu, lai izņemtu naudu, un esmu diezgan pārliecināts, ka krāpnieki mierīgi var izmantot viltotas ID kartes vai arī samaksāt kaut kādus procentus bomzim, lai to naudu dabūtu ārā.

Latvijā jau, cik atceros, naudu no WU var izņemt tikai bankās un pasta nodaļās, bet piemēram Zviedrijā naudu var sūtīt/saņemt arī Narvesen tipa kioskos - kā saproti, krāpniekam sarunāt ar "savējo" tādā iestādē nav nekādu problēmu, + tāda tipa iestādēs jau ir viegli tikt cauri ar viltotiem dokumentiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


osinsh

from: [info]osinsh
date: Mar. 13., 2013 - 10:02 am
#

WU? Seriously?!?

Atbildēt


from: [info]randomerror
date: Mar. 13., 2013 - 08:27 pm
#

99.999% ka kaadu tuudalj uzmetiis, savaaks naudu un pat ja biljetes buus nopirktas lidojumam - atstaas lidostaa ar 'neko nezinam, kas kur kaa?'

Atbildēt