blenderreceptes
« previous entry | next entry »
Jan. 6., 2013 | 09:07 pm
music: Candlemass - The Lights of Thebes @Snakenet
posted by: anima_de_nera in pajautaa
*)padalieties ar savām mīļākajām, gardākajām, ciemiņu iecienītākajām, ātrākajām, lētākajām blenderējamām receptēm - zupas, mērces, našķi? veģetāri, gaļīgi, ir pieejams arī smalcinātājs.
*)kā lai sēņu biezzupai dabū citu krāsu, nevis 'cvet djetskovo ponosa' īpaši nemainot garšu?
*)ko jaukt augļu vitamīnkokteilim klāt šķidrumam - minērāl/vārītu ūdeni, pienu?
paldies un labu apetīti!
*)kā lai sēņu biezzupai dabū citu krāsu, nevis 'cvet djetskovo ponosa' īpaši nemainot garšu?
*)ko jaukt augļu vitamīnkokteilim klāt šķidrumam - minērāl/vārītu ūdeni, pienu?
paldies un labu apetīti!
from: pieninjsh
date: Jan. 6., 2013 - 09:31 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: anima_de_nera
date: Jan. 7., 2013 - 12:06 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: smille
date: Jan. 6., 2013 - 09:55 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 10:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: klusums
date: Jan. 6., 2013 - 10:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 10:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: klusums
date: Jan. 6., 2013 - 11:02 pm
#
Es tik tā, tiem, kas dzer. No augļi + piens kombinācijas, šī man liekas mazāk traka dēļ banānu miltainas(?) dabas.
Bet no ieteikumiem, noteikti ļoti forši ir riekstu pieni, mhm. ^^
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 11:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: 1234
date: Jan. 6., 2013 - 11:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: samantta
date: Jan. 7., 2013 - 12:31 am
#
Ja pieliek spinātus, tad var teikt, ka baigi veselīgi. Un spinātus tik un tā nejūt, bet viss tāds zaļš un priecīgs.
Atbildēt | Iepriekšējais
zupA, protams, ir
from: nxn
date: Jan. 6., 2013 - 10:18 pm
#
dārzeņu buljonā (no burciņas) vāra pusgatavus burkānus, tad liek kartupeļus, kad tie pusgatavi, tad ķirbjus un ķiplokus. kad ķirbji sak jukt- visu sablenderē. es tad lieku klāt saldo krējumu un kausēto sieru. viss uz čuju un paša garšu. klāt parasti ar ķiplociņu apgrauzdētu bageti vai ceptas siera maizes.
Atbildēt
from: nenoteiksme
date: Jan. 7., 2013 - 01:58 pm
#
man ir trīs favorīti:
1) ķirbjuzupiņa [šķiet, 4l katlam]. vajag kādus 4 makanus burkānus, tikpat sīpolus, dažus kartupeļus, 2kg ķirbja, vienu bundžiņu tomātu savā sulā [puslitrs vai kaut kas tamlīdzīgs], 2 ķiploka daivas, īkšķa tiesu ingvera, zvaigžņu anīsu, sāli, piparus.
iesākumā samizoju burkānus, kartupeļus un sīpolus, tad katlā pirmos lieku ripiņās sagrieztus burkānus, tad sīpolus [šos nav ko diži sīki griezt - tāpat izšķīdīs]. kamēr šie tur cepas/sutinās, laiks apstrādāt ķirbi un katlā iekšā! pēc tam sagriež kartupeļus un met klāt, ķiplociņu arī. kaut kad ieber arī sāli-piparus, bet uz šo var diži neiespringt un labāk atstāt blenderēšanas posmam. :)
ā, nu jā, ingvers un anīss! ja ir pretenzijas, protams, nav spiesta lieta, bet ar šiem interesantāk - supersildoša zupa būs. krūzītē iegriežu pāris ingvera ripas, ielieku kādas 2 anīsa zvaigznītes un pārleju ar karstu ūdeni. pēc pāris minūtēm šķidrumu pieleju zupai.
beigās pieliek arī tomātus un vāra līdz vajadzīgajam mīkstumam.
saldo krējumu var arī nelikt. ja pieliks, būs maigāka.
2) zaļo zirnīšu krēmzupa. arī burkāns, kartpelis, sīpols, ķiploks [var arī puravus likt] apmēram tikpat, cik augstākminētajai zupai. Rimi par ~65sant nopērkami 400g saldētu zirnīšu [pēc garšas krietni tuvāk tiem zirnīšiem, ko pie vecmammas dārzā atrast, ne zirnīšu konserviem. vienvārdsakot, saldi un jauki :D]. nu lūk, vajadzēs divus iepakojumus. secība, kādā dārzeņi nonāk katlā, nav diez ko būtiska, vien burkānu būtu labi tur nogādāt vienu no pirmajiem - viņam tendence aizkavēt pagastu.
šeit nekādu pecifisko garšvielu nav - tik sāls un pipars.
bet saldo krējumiņu gan var droši likt!
3) pārbaudīta un ģeld --> http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zup
ir mēģināts arī bez vistas buljona un der arī tā.
ui, atvainojos par izvēršanos - izsalkums dara savu. :D
dārzeņu proporcijas katlā droši var pa savam - 4 burkāni nav akmenī kalti. ;)
lai garšo!
Atbildēt | Diskusija
from: anima_de_nera
date: Jan. 7., 2013 - 03:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais