pajautaa

blenderreceptes

« previous entry | next entry »
Jan. 6., 2013 | 09:07 pm
music: Candlemass - The Lights of Thebes @Snakenet
posted by: anima_de_nera in pajautaa

*)padalieties ar savām mīļākajām, gardākajām, ciemiņu iecienītākajām, ātrākajām, lētākajām blenderējamām receptēm - zupas, mērces, našķi? veģetāri, gaļīgi, ir pieejams arī smalcinātājs.
*)kā lai sēņu biezzupai dabū citu krāsu, nevis 'cvet djetskovo ponosa' īpaši nemainot garšu?
*)ko jaukt augļu vitamīnkokteilim klāt šķidrumam - minērāl/vārītu ūdeni, pienu?

paldies un labu apetīti!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]pieninjsh
date: Jan. 6., 2013 - 09:31 pm
#

Sēņu zupai labāku krāsu piedos kurkuma un/vai saldais krējums.

Atbildēt | Diskusija


slinkukakis

from: [info]anima_de_nera
date: Jan. 7., 2013 - 12:06 am
#

bij bij saldais krejums, tāpēc bija gaišs detskij ponos:D provēsim kurkumu tātad.

Atbildēt | Iepriekšējais


smille

from: [info]smille
date: Jan. 6., 2013 - 09:55 pm
#

vitamīnkokteilim klāt - ābolu sulu

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 10:15 pm
#

jā. bet ja nav, tad mierīgi ūdeni. pienu labāk nē, vēderam nav labi augļi kopā ar piena produktiem. ar skābniena vēl tā, bet ar neskābpiena labāk nevajag.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


A

from: [info]klusums
date: Jan. 6., 2013 - 10:45 pm
#

Bet ar banāniem var arī pienu, forši iet kopā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 10:56 pm
#

pēc garšas jā, bet no gremošanas viedokļa nē. tad labāk ņemt kādu augu izcelsmes pienu. sojas vai auzu vai riekstu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


A

from: [info]klusums
date: Jan. 6., 2013 - 11:02 pm
#

Man jau šķiet, ka no gremošanas viedokļa pienu vispār nevajadzētu dzert.
Es tik tā, tiem, kas dzer. No augļi + piens kombinācijas, šī man liekas mazāk traka dēļ banānu miltainas(?) dabas.

Bet no ieteikumiem, noteikti ļoti forši ir riekstu pieni, mhm. ^^

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 6., 2013 - 11:05 pm
#

vispār baigi garšīga, bet nenormāli trekna substance ir banāns ar kādu no pieniem un zemesriekstu sviestu. nu tāds biezs un salds un ķepīgs kokteilis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]1234
date: Jan. 6., 2013 - 11:10 pm
#

+10

Atbildēt | Iepriekšējais


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 7., 2013 - 12:31 am
#

+1

Ja pieliek spinātus, tad var teikt, ka baigi veselīgi. Un spinātus tik un tā nejūt, bet viss tāds zaļš un priecīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

zupA, protams, ir

from: [info]nxn
date: Jan. 6., 2013 - 10:18 pm
#

ķirbju krēmzupa.
dārzeņu buljonā (no burciņas) vāra pusgatavus burkānus, tad liek kartupeļus, kad tie pusgatavi, tad ķirbjus un ķiplokus. kad ķirbji sak jukt- visu sablenderē. es tad lieku klāt saldo krējumu un kausēto sieru. viss uz čuju un paša garšu. klāt parasti ar ķiplociņu apgrauzdētu bageti vai ceptas siera maizes.

Atbildēt


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 7., 2013 - 01:58 pm
#

zupas takš var modelēt pēc labākās sirdsapziņas! :)
man ir trīs favorīti:
1) ķirbjuzupiņa [šķiet, 4l katlam]. vajag kādus 4 makanus burkānus, tikpat sīpolus, dažus kartupeļus, 2kg ķirbja, vienu bundžiņu tomātu savā sulā [puslitrs vai kaut kas tamlīdzīgs], 2 ķiploka daivas, īkšķa tiesu ingvera, zvaigžņu anīsu, sāli, piparus.
iesākumā samizoju burkānus, kartupeļus un sīpolus, tad katlā pirmos lieku ripiņās sagrieztus burkānus, tad sīpolus [šos nav ko diži sīki griezt - tāpat izšķīdīs]. kamēr šie tur cepas/sutinās, laiks apstrādāt ķirbi un katlā iekšā! pēc tam sagriež kartupeļus un met klāt, ķiplociņu arī. kaut kad ieber arī sāli-piparus, bet uz šo var diži neiespringt un labāk atstāt blenderēšanas posmam. :)
ā, nu jā, ingvers un anīss! ja ir pretenzijas, protams, nav spiesta lieta, bet ar šiem interesantāk - supersildoša zupa būs. krūzītē iegriežu pāris ingvera ripas, ielieku kādas 2 anīsa zvaigznītes un pārleju ar karstu ūdeni. pēc pāris minūtēm šķidrumu pieleju zupai.
beigās pieliek arī tomātus un vāra līdz vajadzīgajam mīkstumam.
saldo krējumu var arī nelikt. ja pieliks, būs maigāka.

2) zaļo zirnīšu krēmzupa. arī burkāns, kartpelis, sīpols, ķiploks [var arī puravus likt] apmēram tikpat, cik augstākminētajai zupai. Rimi par ~65sant nopērkami 400g saldētu zirnīšu [pēc garšas krietni tuvāk tiem zirnīšiem, ko pie vecmammas dārzā atrast, ne zirnīšu konserviem. vienvārdsakot, saldi un jauki :D]. nu lūk, vajadzēs divus iepakojumus. secība, kādā dārzeņi nonāk katlā, nav diez ko būtiska, vien burkānu būtu labi tur nogādāt vienu no pirmajiem - viņam tendence aizkavēt pagastu.
šeit nekādu pecifisko garšvielu nav - tik sāls un pipars.
bet saldo krējumiņu gan var droši likt!

3) pārbaudīta un ģeld --> http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zupas/recipe.php?id=40641
ir mēģināts arī bez vistas buljona un der arī tā.

ui, atvainojos par izvēršanos - izsalkums dara savu. :D
dārzeņu proporcijas katlā droši var pa savam - 4 burkāni nav akmenī kalti. ;)

lai garšo!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Jan. 7., 2013 - 03:09 pm
#

paldies par izvēršanos! nu jā, sagāzt visu kopā un sablenderēt jau ir viegli, bet gribas jau lai garšo arī labi - ne viss iet labi kopā;)

Atbildēt | Iepriekšējais