nenoteiksme

Jan. 7., 2013 | 01:58 pm
No:: nenoteiksme

zupas takš var modelēt pēc labākās sirdsapziņas! :)
man ir trīs favorīti:
1) ķirbjuzupiņa [šķiet, 4l katlam]. vajag kādus 4 makanus burkānus, tikpat sīpolus, dažus kartupeļus, 2kg ķirbja, vienu bundžiņu tomātu savā sulā [puslitrs vai kaut kas tamlīdzīgs], 2 ķiploka daivas, īkšķa tiesu ingvera, zvaigžņu anīsu, sāli, piparus.
iesākumā samizoju burkānus, kartupeļus un sīpolus, tad katlā pirmos lieku ripiņās sagrieztus burkānus, tad sīpolus [šos nav ko diži sīki griezt - tāpat izšķīdīs]. kamēr šie tur cepas/sutinās, laiks apstrādāt ķirbi un katlā iekšā! pēc tam sagriež kartupeļus un met klāt, ķiplociņu arī. kaut kad ieber arī sāli-piparus, bet uz šo var diži neiespringt un labāk atstāt blenderēšanas posmam. :)
ā, nu jā, ingvers un anīss! ja ir pretenzijas, protams, nav spiesta lieta, bet ar šiem interesantāk - supersildoša zupa būs. krūzītē iegriežu pāris ingvera ripas, ielieku kādas 2 anīsa zvaigznītes un pārleju ar karstu ūdeni. pēc pāris minūtēm šķidrumu pieleju zupai.
beigās pieliek arī tomātus un vāra līdz vajadzīgajam mīkstumam.
saldo krējumu var arī nelikt. ja pieliks, būs maigāka.

2) zaļo zirnīšu krēmzupa. arī burkāns, kartpelis, sīpols, ķiploks [var arī puravus likt] apmēram tikpat, cik augstākminētajai zupai. Rimi par ~65sant nopērkami 400g saldētu zirnīšu [pēc garšas krietni tuvāk tiem zirnīšiem, ko pie vecmammas dārzā atrast, ne zirnīšu konserviem. vienvārdsakot, saldi un jauki :D]. nu lūk, vajadzēs divus iepakojumus. secība, kādā dārzeņi nonāk katlā, nav diez ko būtiska, vien burkānu būtu labi tur nogādāt vienu no pirmajiem - viņam tendence aizkavēt pagastu.
šeit nekādu pecifisko garšvielu nav - tik sāls un pipars.
bet saldo krējumiņu gan var droši likt!

3) pārbaudīta un ģeld --> http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/zupas/recipe.php?id=40641
ir mēģināts arī bez vistas buljona un der arī tā.

ui, atvainojos par izvēršanos - izsalkums dara savu. :D
dārzeņu proporcijas katlā droši var pa savam - 4 burkāni nav akmenī kalti. ;)

lai garšo!

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: