pajautaa

Recepšu komūna un cūku tauki.

« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2012 | 01:34 pm
posted by: izdziivotaaja in pajautaa

1. Ir kāda recepšu/ēst gatavošanas komūna?

2. Šobrīd interesē - atceroties bērnību, kad laukos viss tika cepts taukos, tikko izkausēju un miglaini atceros, ka atlikumu nemeta ārā, bet kaut kam pievienoja gatavojot. Lūdzu padalieties ar savām idejām!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

kreiza

from: [info]kreiza
date: Okt. 29., 2012 - 01:45 pm
#

Tu domā to gaļiņu, kas paliek pāri pēc tauku kausēšanas?

Atbildēt | Diskusija


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Okt. 29., 2012 - 01:47 pm
#

Jā!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Okt. 29., 2012 - 02:09 pm
#

Zirņus savāra, sīpolus apcep ar to gaļu un liek zirņiem virsū :) Visādi varianti, kad jauc klāt, arī var būt- teiksim, vārītiem zirņiem, pupiņām, kartupeļu biezenim. Manā bērnībā mamma arī kaut ko tādu taisīja- piena zupu ar kartupeļiem, burkāniem, sīpoliem un tiem gaļas gabaliņiem. Neatceros, varbūt recepte nav īsti precīza :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]shvep
date: Okt. 29., 2012 - 02:23 pm
#

Šis viss ir garšīgi, jā. Izņemot piena zupu :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Okt. 29., 2012 - 02:44 pm
#

Ir ēsta? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]shvep
date: Okt. 29., 2012 - 02:49 pm
#

Nav, tāpēc i saku, ka izņemot, jo nezinu, kā garšo.

Atbildēt | Iepriekšējais


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 29., 2012 - 01:48 pm
#

nu ir tjipa gardumi.

Atbildēt


from: [info]shvep
date: Okt. 29., 2012 - 01:48 pm
#

To, kas paliek pāri no tauku kausēšanas, mūsu galā liek pie asinsdesām.

Atbildēt


Zebra

from: [info]zebra
date: Okt. 29., 2012 - 01:49 pm
#

Nu nav labāka ceptu kartupeļu pagatavošanas veidā ka tauciņos cepti :) Neatkārtojama garšviela šajā gadījumā.

Atbildēt


from: [info]santech
date: Okt. 29., 2012 - 01:55 pm
#

Ne gluži komūna, bet es visu pierakstu no šejienes lai arī kādreiz pamēģinātu:
http://klab.lv/users/meeneshi/

Atbildēt | Diskusija


usne

from: [info]usne
date: Okt. 29., 2012 - 02:55 pm
#

+

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Okt. 29., 2012 - 01:56 pm
#

2.Atlikumu jeb tauku gruzdus var uzkost pie alus :) Es vēl liktu, piemēram, pie ceptiem kartupeļiem vai ceptām olām.

Atbildēt


traffico

from: [info]traffico
date: Okt. 29., 2012 - 01:59 pm
#

Ja atstāj mazliet tauciņus, pieliek sīpolus, varen labs uz maizes smērējamais.
Tante agrāk no laukiem regulāri tādu burciņā sūtīja.

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 29., 2012 - 02:43 pm
#

jā, šitais ir labais.

Atbildēt | Iepriekšējais


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Okt. 29., 2012 - 02:04 pm
#

vārot zirņu putru liek aizdarā
nu tad vēl jau augstāk minētie ceptie kartupeļ, komplektā ar sīpolu
ķiploku grauzdiņiem parsmerēja

Atbildēt


from: [info]susure
date: Okt. 29., 2012 - 04:35 pm
#

esmu dzirdējusi, ka taisot štovētus kāpostus, tos izdedzīšus liek iekšā.
mēģinājusi neesmu

Atbildēt


from: [info]pievakare
date: Okt. 30., 2012 - 01:05 pm
#

dradžus smērē uz maizes. mamma regulāri sataisa, bet tad tur ir nedaudz tauciņi klāt jāatstāj. bet tā kā man cūkas treknums negaršo kā šķira, tad pats tos nedz gatavoju, nedz ēdu.

Atbildēt