pajautaa

Āboli

« previous entry | next entry »
Sep. 11., 2012 | 07:18 pm
posted by: adelise in pajautaa

Dzīvoklī uzradušies daudz, daudz āboli. Ko no tiem ņammīgu var pagatavot, ja ir tā, ka nav cepeškrāsns, bet ir, piemēram - blenderis. Der arī citi padomi/receptes.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

tante

from: [info]tante
date: Sep. 11., 2012 - 07:25 pm
#

ābolu kompots, ābolu ķīselis, debesmannā, ābolu sorbets, ābolu pankūkas, cūkgaļa ābolu-ķiploku mērcē, kabaču salāti - svaigie (ar āboliem), dāņu salāti - kartoška+siļķe+ābols+sīpols, un gna jau ka vēl visskas ir uztaisāms..:)

Atbildēt | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Sep. 11., 2012 - 07:48 pm
#

kā taisa ābolu-ķiploku mērci?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Sep. 11., 2012 - 08:15 pm
#

ābolus izkarsē pannā, kamēr sapļurinās, pievieno kapātus ķiplokus, ja grib zaļumus, sāli un, ja vaik, arī cukuru (labāk medu), malti pipari pec izvēles...

apcepto cūkgaļu pēc tam vēl pasutina tamjā mērcē uz mazas uguns zem vāka kādas dažas minūtes...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fledermause jeb D-a

tant?

from: [info]fledermause
date: Sep. 11., 2012 - 09:08 pm
#

Tu ir tā pati vēsturiskā persona Tante?!:D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

Re: tant?

from: [info]tante
date: Sep. 11., 2012 - 10:04 pm
#

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
vai nav vienalga?..:))))))))))))))))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fledermause jeb D-a

Re: tant?

from: [info]fledermause
date: Sep. 12., 2012 - 09:36 am
#

nav, nav..tai Tantei bij burvīga virtuves pieredze:D visu cieņu:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

Re: tant?

from: [info]tante
date: Sep. 12., 2012 - 01:19 pm
#

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fledermause jeb D-a

Re: tant?

from: [info]fledermause
date: Sep. 12., 2012 - 02:24 pm
#

šis ir aizmukušais eksemplārs no Tantes virtuves?/ skat.domīgi bilžuku/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

Re: tant?

from: [info]tante
date: Sep. 12., 2012 - 02:29 pm
#

nē, šitas ir tas ko es pabieži cūkoju tai pašā ķēķī..:DDDDDDDDDD

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]grace_kelvin
date: Sep. 11., 2012 - 07:27 pm
#

neciešu ābolus,betomēr nav nekā garšīgāka par ābolu iebārījumu/džemu!

Atbildēt


only after dark

from: [info]tvarj
date: Sep. 11., 2012 - 07:52 pm
#

ābolu biezeni

Atbildēt


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Sep. 11., 2012 - 07:54 pm
#

Ātrā zapte - samizo ābolus, izgriež serdes, katlā mazliet patvaicē, lai izšķīst, cukuru pēc garšas un sablenderē. Traki garšīgi bet jāizēd ātri, nu tur nedēļu varbūt var stāvēt ledusskapī.

Atbildēt


nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 11., 2012 - 07:54 pm
#

ābolu pankūkas

Atbildēt


sade

from: [info]sade
date: Sep. 11., 2012 - 08:12 pm
#

Sagriež ābolus smalki, saliek katlā un sautē, līdz iegūst tādu putrīgu konsistenci, cik jau nu pašam patīk. Pēc tam burciņās un glabā visu ziemu. Garšīgi un cukuru pēc tam var pielikt cik tik gribās, vai nelikt nemaz. Var uz pankūkām likt, smērēt kūkās vai vienkārši ēst tāpat.

Atbildēt | Diskusija


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Sep. 11., 2012 - 08:19 pm
#

Kāpēc manējie šādi paglabāti kādu laiku, sāk ar sēnēm apaugt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Sep. 11., 2012 - 09:41 pm
#

Karsto pļuru uzreiz liek sterilās burciņās un liek virsū tos vākojamos vāciņus. Un tad labāk apsegt vai satīt segā, lai nenotiek ātra atdzišana. Pardon, šito piemirsu piebilst.

Atbildēt | Iepriekšējais


fledermause jeb D-a

from: [info]fledermause
date: Sep. 11., 2012 - 09:09 pm
#

šaubīgi skan, vai ta bez cukura stāvēs?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Sep. 11., 2012 - 09:43 pm
#

Viss iekš steriluma un tvaicēšanās. Mums stāv visu ziemu.

Atbildēt | Iepriekšējais


di_wine

from: [info]di_wine
date: Sep. 11., 2012 - 08:32 pm
#

Ābolu-apelsīnu ievārījums. Uzgūglē. Riktīgi garšīgs.

Atbildēt


fledermause jeb D-a

ātro zapti

from: [info]fledermause
date: Sep. 11., 2012 - 09:06 pm
#

zapti biezeni ar kanēli un tuč, tuč krustnagliņu/ iemet burciņā kādu. Pazūd ar baltmaizi tikai tā...spēj vārīt:)) Nomizo, sagriez un met katlā, cukurs ar nekaitētu, bet var sopāk nekā zaptei.

Atbildēt


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Sep. 12., 2012 - 11:47 pm
#

ābolu saldā zupa (var arī ķīseli) ar klimpām
plānās pankūkas, kurās iepildīt svaigus rīvētus ābolus
vēl man ļoti garšo saldā mīklā panēti ābolu gabaliņi (var apcept uz pannas), bet kā tos taisa - nezinu. vēl var taisīt biezsulas, liekot klāt tādus augļus vai dārzeņus, kas pašam garšo (man garšo ābolu-ķirbju/kabaču-citronu)

Atbildēt