pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 4., 2011 | 09:10 pm
posted by: artis in pajautaa

Pāris jautājumi kādas lietvedības sakarā. Jau iepriekš paldies!
  1. Kā Latvijā sauc dokumentu, kas apliecina nesastāvēšanu [citā] laulībā? Angļu val. to mēdz dēvēt par Free Status Certificate/Certificate of Single Status. Ja šāds dokuments/sertifikāts ir zināms, kāda LR iestāde to izsniedz? Vai tulkojumu uz angļu valodu, kas apstiprināts ar apostilu, var veikt notārs?
  2. Vai iespējams, ka dzimstrakstu nodaļas izsniedz dzimšanas apliecības angļu val., vai arī tās ir jātulko un jāapstiprina notariāli?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

apjukums

from: [info]apjukums
date: Okt. 4., 2011 - 10:44 pm
#

Tā ir izziņa par civilstāvokli, visu info par to, kur un kā, var atrast Tieslietu ministrijas mājas lapā.

Atbildēt | Diskusija


apjukums

from: [info]apjukums
date: Okt. 4., 2011 - 11:43 pm
#

notārs neko netulko, tikai uzliek zīmogu, ka tulkojums pareizs - tiesa gan, notāru biroji bieži sadarbojas ar tulkotājiem un piedāvā tulkošanas pakalpojumus par papildu samaksu. tikpat labi var iet uz kādu tulku biroju, kas arī sadarbojas ar notāru un piedāvā notariāli apstiprinātu tulkojumu, ar kuru doties uz ĀM Konsulāro departamentu pēc apostilles.

Atbildēt | Iepriekšējais


None of the Above

from: [info]artis
date: Okt. 6., 2011 - 06:46 pm
#

Noderīga informācija, paldies! Diemžēl nevaru atrast, kur izsniedz izziņu par civilstāvokli. Dzimsrakstu nodaļās? Vai jāgriežās tajā, kur bija pēdējais "pieraksts"? Thx

Atbildēt | Iepriekšējais


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Okt. 4., 2011 - 11:10 pm
#

2. Latvijaa izsniedz latviski, pec tam jadara taa kaa tu mineeji

Atbildēt


None of the Above

from: [info]artis
date: Okt. 5., 2011 - 09:53 am
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]merkela
date: Okt. 5., 2011 - 10:56 am
#

Seciba: jasanem no LV iestades izzina (LV valoda), pie tulka japartulko (tulkiem parasti ir notari, ar kuriem vini sadarbojas) un tad un AM konsularo departamentu.
ES valstim apostile vairs nav nepieciesama, ja kas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lidzhons
date: Okt. 5., 2011 - 11:04 am
#

lai gan pastāv tāda ES, tomēr jāņem vērā katras konkrētās valsts noteikumi, saku no svaigas personīgās pieredzes, manā gadījumā šāda secība nederētu un ar visiem dokumentiem mani pasūtītu trīs mājas tālāk :) vienīgais, kas derēja no šīs secības - saņemt dokumentus no LV iestādēm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]merkela
date: Okt. 5., 2011 - 11:16 am
#

ja kadas valsts ieredni nezin valstim saistosos ligumus, tad to nevar uzskatit par "konkretas valsts noteikumiem", bet par praktiskam problemam, kuras risina atkariba no pieejama laika limitiem un parliecinasanas spejam.
Jebkuru ligumsledzejvalsts ieredni vai, parasti, iestades vaditaju var parliecinat, ka apostili nevajag. Ja termini atlauj , tad protams, var ari izpildit visas pamatotas/nepamatotas prasibas un sagadat apostili.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lidzhons
date: Okt. 5., 2011 - 11:23 am
#

protams, ideāli, ja darbinieki ir zinoši un ņem vērā ES noteikumus, bet, ja tā nav (sākot ar to, ka netic, ka Latvija ir ES, nerunājot nemaz par visu pārējo), tad labāk visu, kas nepieciešams, noskaidrot no viņu skatu punkta un to arī pildīt, savādāk tas process var ievilkties bezgalīgi...protams, ja nav problēmu ar laiku un stresu, tad var izcīnīt arī 'pareizo' ceļu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]merkela
date: Okt. 5., 2011 - 01:49 pm
#

"pareizajam" celam vajadzetu but tadam, kur nepieciesamo rezultatu var sasniegt ar efektivako laika un izmaksu ieguldijumu. Visu ierednu prasibu izpildisana parasti izskatas vieglak tikai tad, ja citas opcijas nav izvertetas. Bet si diskusija jau laikam nav "pajauta" jautajums :)

Atbildēt | Iepriekšējais


None of the Above

from: [info]artis
date: Okt. 5., 2011 - 01:50 pm
#

turklāt ne visās ES valstīs ir LR pārstāvniecība, par vēstniecību nerunājot. uz manu CCCP dzimšanas apliecību paskatījās, teica, ka jāvēršās pie Krievijas vēstniecības. pilnīgi ignorēja manu skaidrojumu, ka Krievijas Federācijai nav šādas PSRS pēctecības, ka Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika != CCCP...

Atbildēt | Iepriekšējais


None of the Above

from: [info]artis
date: Okt. 6., 2011 - 06:47 pm
#

Ļoti noder, ka tev ir līdzīga pieredze--paldies! Diemžēl nevaru atrast, kur izsniedz izziņu par civilstāvokli. Dzimsrakstu nodaļās? Vai jāgriežās tajā, kur bija pēdējais "pieraksts"? Thx Pagaidām izskatās, ka jāveic sekojoši soļi:


1. Iztulkot dzimšanas apliecību; tulkojumu notariāli apstiprināt.
2. Iegūt izziņu par civilstāvokli no dzimsrakstu nodaļas (noskaidrošu sīkāk)
3. Iztulkot izziņu par civilstāvokli; tulkojumu notariāli apstiprināt.
4. Ārlietu ministrijas konsulārajā departamentā apstiprināt
dokumentus ar apostilli.

Lai iegūtu izziņu par civilstāvokli, iespējams, vajadzēs kādu pilnvarot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lidzhons
date: Okt. 6., 2011 - 07:53 pm
#

1. Jap, dzimtsarakstu nodaļā pēc savas deklarētās dzīvesvietas. Iesniegums jāiesniedz/jāizņem izziņa pašam, bet, ja paveicas ar dabinieku, var izņemt arī kāds no vecākiem (likumā gan teikts, ka izņemt drīkst tikai persona, kas tā izziņa izrakstīta.) Jā, iespējams, ka jāpilnvaro būs kāds, ja neizdodas sarunāt izziņu un pats neesi LV.
Otra veids - ja tev tur ir LV vēstniecība, pārstāvniecība - ieniedz tur rakstisku pieprasījumu pēc sava civilstāvokļa izziņas, viņi, par attiecīgu, protams, samaksu pieprasa to dokumentu no LV un atstūta uz tev vajadzīgo valsti, tikai šis process esot diezgan garāks (mums vismaz teica, ka divi mēneši, jo vēstniecība tikai reizi mēnesī sūtot diplomātisko pastu uz LV - bet katrā valstī savādāk, tāpēc izvēlējos kārtot pati, ne caur vēstniecību).

Par to kārtību, kādā veicamas darbības - viss ok, ja vien pieņems to, ka tulkots Latvijā (arī atkarīgs no tā, kur esi un kāds ierdēdnis tev pretī sēdēs...). Katrā ziņā pozitīvi ir tas, ka Apostilu gan pa lēto uzliek Latvijā - 5ls.

Atbildēt | Iepriekšējais


None of the Above

from: [info]artis
date: Okt. 5., 2011 - 01:48 pm
#

paldies

Atbildēt | Iepriekšējais