Vai mēs kļūsim par amfībijām, ēdot tomātus?
« previous entry | next entry »
Jul. 5., 2011 | 09:46 am
posted by: porcupine in pajautaa
Gadījās izlasīt interviju ar Gunti Belēviču (Latvijas Aptiekāru asociācijas prezidents, ārsts, farmaceits, bioloģijas doktors, viņš arī Latvijas mākslas kolekcionārs, un pat kustējies «Par Labu Latviju!») Neēdiet Sniegbaltītes pamātes ābolus!
«Tomāts, kuru jūs pērkat lielveikalā, nebojājas. Un kāpēc? Tāpēc, ka šis tomāts ir himēra starp zivi un tomātu: šajā tomātā ir viens butes gēns.»
Tas tiešām tā ir? Mums tagad visiem izaugs žaunas un peldspuras? Ja nopietni - kāds kaut ko vairāk zina par tēmu - ģenētiski modificētā pārtika un tās ietekme uz veselību?
from: tiga
date: Jul. 5., 2011 - 10:48 am
#
Ēdīsim tikai Latvijā augušus ābolus,(..) tikai Latvijas zemenes un tikai tad, kad tās ir, bet, kad tās beigsies, ēdīsim nākamās ogas – upenes, mellenes, avenes, brūklenes... Un tad, kad tās beigsies, ēdīsim mūsu pašu skābētos kāpostus.
Atbildēt | Diskusija
from: porcupine
date: Jul. 5., 2011 - 10:55 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: antuanete
date: Jul. 5., 2011 - 11:03 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: porcupine
date: Jul. 5., 2011 - 11:05 am
#
Bet visgaršīgākie tomēr lauka tomāti, uh, kā gaidu augustu!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kautskis
date: Jul. 5., 2011 - 11:32 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mazaa_mija
date: Jul. 5., 2011 - 01:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kautskis
date: Jul. 5., 2011 - 01:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Jul. 5., 2011 - 01:24 pm
#
Hidroponikas gadījumā tomāts dabū tikai to, ko viņam iedod, līdz ar to vienmēr garšo vienādi (bezgaršīgi). Audzēts zemē, tomāts tomēr pats kaut kā izdomā, ko viņam vajag uzsūkt un ko nevajag, un rezultāts ir daudz jēdzīgāks. Nu, un vēl tas, ka rūpnieciski audzētie tomāti tiek novākti pacieti un tad gatavināti, lai pārvadājot nesabojātos, kamēr dārza tomātu norauj no kātiņa tad, kad tas ir gatavs un aromātisks.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kautskis
date: Jul. 5., 2011 - 01:38 pm
#
Bet teikums "Hidroponikas gadījumā tomāts dabū tikai to, ko viņam iedod, līdz ar to vienmēr garšo vienādi (bezgaršīgi)" gan izraisa daudzas spēcīgas pārdomas. Tomāta garša ir atkarīga no ļoti daudzām lietām, piemēram, no šķirnes un no tā, cik viņš saules dabūjis. Turklāt zemi arī mēslo, it īpaši jau siltumnīcās -- tātad tur tomāti arī dabū to, ko viņiem iedod.
Protams, protams, es esmu par garšīgiem augļiem un dārzeņiem, man arī nepatīk ĢMO un pesticīdi arī neliekas tā labākā doma. Bet hidroponika, manuprāt, ir lieliska dārzniecības metode, kas nepelnīti tiek iebāzta vienā maisā ar "ļauno mūsdienu lauksaimniecību" (whatever that means).
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: indulgence
date: Jul. 5., 2011 - 04:04 pm
#
Protams, beļģim, francūzim un spānim var šķist gluži otrādi, visiem paliekot pie sava, tb diskusijai nav jēgas. :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: rasbainieks
date: Jul. 5., 2011 - 03:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tiga
date: Jul. 5., 2011 - 11:26 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais