Latvija vs citas valstis
« previous entry | next entry »
Mar. 7., 2011 | 03:40 pm
posted by: komeeta_naak in pajautaa
dārgie cibiņi, kas ir dzīvojuši/kādu ilgāku laiku uzturējušies ārzemēs,
pastāstiet, lūdzu, par lietām, kas tomēr LV ir labākas / sakārtotākas / draudzīgākas! derēs arī lietas, kas atšķiras konkrētas pilsētas līmenī, nutur, piem, sabiedriskais transports utml.
gribu savākt viedokļus, ka nav viss tik slikti :)
pastāstiet, lūdzu, par lietām, kas tomēr LV ir labākas / sakārtotākas / draudzīgākas! derēs arī lietas, kas atšķiras konkrētas pilsētas līmenī, nutur, piem, sabiedriskais transports utml.
gribu savākt viedokļus, ka nav viss tik slikti :)
from: sursurs
date: Mar. 7., 2011 - 06:06 pm
#
Pie mums ceļu nomales dzaudz tīrākas.
tie paši minētie darba laiki ar - tur likums tāds, ka veikali 6dienās var strādāt tikai pusi dienas, bet 7dienās vispār nē. Bankas vispār strādāja no kādiem 8iem līdz 12 (max 13) un viss. Un vēl tas, ka veikalu u.c iestādījumu darba laiki 80% gadījumos vispār nebija pat nekur norādīti - ej un zīlē - būs/nebūs vaļā :D
Atbildēt | Diskusija
from: komeeta_naak
date: Mar. 7., 2011 - 06:08 pm
#
un btw, vispār sabiedriskais LV ir salīdzinoši tīri ok. vismaz cenas un maršrutu ziņā. man, piemēram, kaitina, ka Bristolē visi autobusi met kaut kādu nenormālu līkumu un šausmīgi ilgi brauc :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Mar. 7., 2011 - 06:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: murks
date: Mar. 7., 2011 - 06:20 pm
#
Tas ir nevis LV pluss, bet mīnuss, ka visas septiņas dienas vienā ritmā. Svētdienu rītos jābūt klusumam, ko iztraucē tikai baznīcu zvani :)
Pie LV plusiem jau minētie - samērā neskarta daba, un iespēja kājot vai laivot ar teltīm, ceļot tās gandrīz katrā piemērotā pļaviņā, nevis tikai kempingos. Rupjmaize un vēl daži tautiskie produkti. Pārējie plusi jau atmiruši, vai arī strauji atmirst.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Mar. 7., 2011 - 06:41 pm
#
un darba dienās līdz sešiem un viss...
tas bija kas ekstraa jauns un kruts, kad pagarināja supermārketu darbalaikus līdz 20:00
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: spuldziite
date: Mar. 7., 2011 - 06:45 pm
#
nez, man ir pierasts, ka pārtiku iepērk darba dienās un brīvdienās vispār nav jāiet tālāk par beķeri pēc maizītēm. un, ja noguļ, vaidies, nu tad ēd tostermaizi vai labāk aiziet papeldēt. viss šitas šopinga kults, vienalga, šmotkas vai tā pati pārtika, nu reti kuram ir tāda svētdiena, ka ledusskapis tukšs, plauktā nav ne paka piena un rīsu un veikali ciet..
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Mar. 7., 2011 - 06:49 pm
#
/kaut gan pēdējā laikā arī LV aizvienvairāk E ēdienos atronams... bet ir pozitīva tendence: cilvēki sāk pievērst uzmanību ēdiena kvalitātei, BIO statusam utt./
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: freakart
date: Mar. 7., 2011 - 06:51 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Mar. 7., 2011 - 06:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: komeeta_naak
date: Mar. 7., 2011 - 06:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: freakart
date: Mar. 7., 2011 - 07:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Mar. 7., 2011 - 07:07 pm
#
mēs savējo turam ledusskapī. un apēdas ātri, bet nu, 4dienā prikta maize svētdienā vēl nekad nav bijusi sapelējusi. un i vinealga, bio vai aldi tostermaize vai beķera rudzu maize.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Mar. 7., 2011 - 07:39 pm
#
pirmā (tāpat saldskābmaize) glabājas ilgi, līdz sakalst...
baltā sāk pelēt, ja maisiņā turēta tiek - un diezgan žigli...
obwohl - varbūt tev taisnība... neatceros, ka bērnībā baltmaizīte tik ātri saziedējusi būtu: jo ķīmiskāka, jo ātrāk iespējams...
saķīmiķots piens toch vairs nesaskābst/nesarūgst: paliek rūgts un sāk smirdēt...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: spuldziite
date: Mar. 7., 2011 - 07:59 pm
#
bet piens, eh, nedzeru! :D tāpēc pat tā īsti nezinu, kā tam nesaskābušam jāgaršo. :D
Atbildēt | Iepriekšējais
from: crescendo
date: Mar. 8., 2011 - 09:23 am
#
Bērnībā tak maizi glabāja koka kastēs, nevis celofāna maisiņos - tāpēc arī nepelēja.
Cepot baltmaizi pašam, bez visiem E, bet ar sviestu, pienu un medu stāv apmēram 4 dienas, ne kalst, ne pelē. Ja cep tikai ar ūdeni, tad, protams, sakalst ātrāk. I viss.
Atbildēt | Iepriekšējais