Latvija vs citas valstis

« previous entry | next entry »
Mar. 7., 2011 | 03:40 pm
posted by: komeeta_naak in pajautaa

dārgie cibiņi, kas ir dzīvojuši/kādu ilgāku laiku uzturējušies ārzemēs,

pastāstiet, lūdzu, par lietām, kas tomēr LV ir labākas / sakārtotākas / draudzīgākas! derēs arī lietas, kas atšķiras konkrētas pilsētas līmenī, nutur, piem, sabiedriskais transports utml.

gribu savākt viedokļus, ka nav viss tik slikti :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {142}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Mar. 7., 2011 - 07:39 pm
#

nu ir atšķirība rupjmaize vai baltmaize ;)
pirmā (tāpat saldskābmaize) glabājas ilgi, līdz sakalst...
baltā sāk pelēt, ja maisiņā turēta tiek - un diezgan žigli...

obwohl - varbūt tev taisnība... neatceros, ka bērnībā baltmaizīte tik ātri saziedējusi būtu: jo ķīmiskāka, jo ātrāk iespējams...

saķīmiķots piens toch vairs nesaskābst/nesarūgst: paliek rūgts un sāk smirdēt...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Mar. 7., 2011 - 07:59 pm
#

man jau domāt, ka pelēšana atkarīga nevis no cik tīrs vai konservantiem bagātāks produkts, bet gan apstākļi, kādos to produktu uzglabā.. protams, konservanti un evielas sliktas, bet maizei, vienalga, pašceptai, konservētai vai demeter, nevajadzētu pelēt ātrāk kā pēc 3-4 dienām.

bet piens, eh, nedzeru! :D tāpēc pat tā īsti nezinu, kā tam nesaskābušam jāgaršo. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Mar. 8., 2011 - 09:23 am
#

Ja maizi glabā maisiņā, kur no maizes iztvaiko ūdens un pats maisiņš ir mitrs, tad maize sapelē.

Bērnībā tak maizi glabāja koka kastēs, nevis celofāna maisiņos - tāpēc arī nepelēja.

Cepot baltmaizi pašam, bez visiem E, bet ar sviestu, pienu un medu stāv apmēram 4 dienas, ne kalst, ne pelē. Ja cep tikai ar ūdeni, tad, protams, sakalst ātrāk. I viss.

Atbildēt | Iepriekšējais