pajautaa

Maizes cepamās krāsnis!

« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2010 | 04:47 pm
posted by: melle in pajautaa

Vai kāds lieto maizes cepamo krāsni?
Kāda ir pieredze? kādu modeli lietojat? kādi ir plusi un mīnusi? utt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 05:00 pm
#

plusi un mīnusi attiecībā pret ko?

Atbildēt | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:06 pm
#

pret maizes mashiinu,par ko tad veel te iet runa? ja tu nopeerc kaut kaadu lietu, tev izveodjaas savi secinaajumi par to lietu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 07:48 pm
#

plusi un mīnusi varētu būt pret maizes cepšanu parastajā veidā

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Dec. 7., 2010 - 05:04 pm
#

aha, apmēram gadu un vienu mēnesi.

Concept krāsns. Kaut kādi 30 (39?) lati.

Nezinu, kā citiem, bet viltīgā daļa var būt maizes jaucamās lāpstiņas. Reizēm tās nolien nost un nesajauc mīklu, rezultātā uzcepas kaut kas nezin kas. Bet mums izdevās tik krietni uzsēdināt tās lāpstas uz asīm, ka ar raušanu nenoraut un miers.

Pieredze laba, kas attiecas uz maizi. No krāsns var dabūt ārā saldskābmaizi, baltmaizi un visādus to atvasinājumus. Rupjmaizi arī varot cept, bet tad ir jāpiestrādā pie visādām iejavām un tā, rokas nav pieķērušās. Maize ir pasmaga, kilogramu smags kukulis izskatās tāpat, kā puskilogramu smags kukulis no veikala, jo satur mazāk gaisa.

Vājā vieta ir cepamais trauks, nu, tā vannele, kurā jauc un cep. Ar laiku no virsmas sāk nākt nost teflons, arī no lāpstiņām nāk nost. Nezinu, kāda ir iespēja nomainīt detaļas maizes krāsnīm.

Atbildēt | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:07 pm
#

nu skaidrs, paldies par info.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Dec. 7., 2010 - 06:07 pm
#

Mēs laikam tik bieži nelietojam savu Concept krāsniņu, nekas vēl nav nogājis nost. Pluss ir jau gatavie maisījumi, kurus atliek sajaukt ar ūdeni un maize gatava.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 07:55 pm
#

Man ir Kenwood 250, un nekas nenāk nost jau vairāk kā gadu. Maksāja 70 Ls.

Vislielākais mīnuss, manuprāt, ir, ka visi maizes cepšanas režīmi ir vairāk vai mazāk forsēti. Fiksais raugs, liela temperatūra, hopā, hopā, maucam tik augšā. Maize sanāk nekvalitatīva un bez tās garšas, kas tai varētu būt. Protams, kopā turas, silta, mīksta, un ātri apēdas, bet pamēģinot kādu lēnu recepti pašam krāsnī izcept, ir jūtama atšķirība. Itāļu čabatas, piemēram, raudzē teju vai diennakti. Neko pat tuvu tam pēc garšas maizes mašīnā nevar iegūt.

Katram prasības pret dzīvi citas. Vienam varbūt tieši tas arī ir vajadzīgs, un maizes mašīna kādu laiku labi pabaro visādas ilūzijas un sapņus ("es tagad zinu, ko ēdu", "man katru rītu būs svaiga maize", "mājās smaržos vien pēc maizes", utt.), bet beigās viss atduras pret vājāko posmu ķēdē - pašu cepēju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Dec. 7., 2010 - 08:50 pm
#

nu, pagaidām vēl nav atdūrusies, bet visam jau savs laiks. Maizi cepam gandrīz katru dienu, teiksim no 3 dienām divās.

Atbildēt | Iepriekšējais


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 05:07 pm
#

te ir sīki un smalki par dažādiem modeļiem, recpetes, padomi, utt., tikai baigā lasīšana: http://www.calis.lv/aprunasimies/forums/thread.php?id=17195761&page=11#page-1

man pašai ir vācu Unold mašīna, 2 dažādi spainīši - viens lielais, otrs tāds, kur var 2 mazākus (dažādus) kukulīšus izcept. Var cept saldās maizes, vārīt zapti, jaukt mīklu. sākumā baigi lietoju, bet tagad pamazām slinkums piezogas :) no ieteikumiem - man nepatika rauga piegarša maizē, kas radās, cepot ar sauso raugu, tāpēc es cepu ar sauso ieraugu - gemosā pieejams (varbūt arī citur, nezinu).

Atbildēt | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 05:14 pm
#

šitāda ir mana mašīna: http://www.unold.de/produkte/unold/backen-wie-von-selbst/detail/backmeisterR-extra-68511/

lietoju kādu pusotru gadu vai vairāk, mašīna darbojas ideāli, lāpstiņas nost nenāk, utt. tajās pašās cāļa diskusijās vissliktākās atsauksmes ir par moulinex krāsniņām, tās vairākām cepējām lūza (tieši lāpstiņas un to mehānisms bojājās).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:16 pm
#

labi, ka pateici, es tieshi biju domaajusi par molinex mashiinu, starp citu, vai cepot maizi var izmatnot tikai sauso raugu vai arii parsto (slapjais laikam skaitaas)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 09:56 pm
#

es galīgi ne tuvu neesmu maizes cepšanas īstenā karsēja un profesionāle, bet cept var ar jebkādu raugu, pieliekot pareizās proporcijās (pietiek arī, ja pietaupa mīklas pikucīti katru reizi, ko pēc tam izmanto kā ieraugu, bet nu tur jāzina, kā pareizi darīt).

iesaku palasīt pirmās no tām cāļa diskusijām, tika apspriestas arī ne tik dārgas krāsniņas, kas bija labas. moulinexiem tiešām vismaz 3 meitenēm tur vai nu nolūza lāpstiņa (kas ir galvenais darbarīks) vai nobeidzās motors un arī garantijas serviss nebija pārāk atsaucīgs.

vēl iedvesmai var paskatīties šīs maizes :) klāt ir recepte un rezultāts! http://foto.inbox.lv/ise20/maiziite

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 8., 2010 - 09:27 am
#

super, paldies par info ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 07:59 pm
#

rauga garša arī ir viena no forsēto režīmu sekām. maizei raugs ir nepieciešams minimāli, toties garšu veido laiks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 09:52 pm
#

nu jā, var taisīt pats savu dabisko ieraugu no miltiem, tad pavisam labi sanāk vai raudzēt to maizi nevis 3 stundas kā krāsniņā, bet atstāt uz nakti, piem. tikai laiks, laiks skrien pa to laiku :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 10:27 pm
#

nav taču jātur klēpī un jāvēro visu to laiku

Atbildēt | Iepriekšējais


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 7., 2010 - 05:18 pm
#

Pats galvenais - vai spēsi kontrolēt maizes ēšanu - garda, silta, kilogrami svilpdami nāk klāt :D

Atbildēt | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:21 pm
#

es gribu vecaakiem davinat ;) vinji ir baigi maizes edaaji. vieniigi tagad esmu nonaakusi tik taalu, ka nevar pirkt maizes mashiinu, kur ir feflona paarklaajums. taa ka beigas izskatas, neko nenopirkshu, man visa taa padariishana liekas tik sareziita baa,

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Dec. 7., 2010 - 08:51 pm
#

ir arī tādas bez teflona?

Atbildēt | Iepriekšējais


Emociju kokteilis

from: [info]sancha
date: Dec. 7., 2010 - 06:25 pm
#

šitas mums bija uz pirmo nedēļu - pa 3 siltiem kukulīšiem dienā, pēc tam retāk un retāk. :D

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Dec. 7., 2010 - 07:09 pm
#

http://maizesmasina.lv/

Atbildēt


A

from: [info]anneth
date: Dec. 7., 2010 - 08:21 pm
#

Es tiešām iesaku maizes mašīnu! Maize izcepas superīgi un garša arī burvīga. :)
Ļoooti labi noder arī, lai sajauktu rauga mīklu - piemēram pīrādziņiem. Apmēram 1:30h mašīna pati jauc un raudzē mīklu.

Atbildēt


from: [info]aluka
date: Dec. 7., 2010 - 09:50 pm
#

Viens mīnuss, kāpēc mana māte vēl nav tādu mums nopirkusi ir tas, ka tā maize sanāk tik smeķīga, ka gribot negribot aptaukojies : D

Atbildēt