pajautaa

Maizes cepamās krāsnis!

« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2010 | 04:47 pm
posted by: melle in pajautaa

Vai kāds lieto maizes cepamo krāsni?
Kāda ir pieredze? kādu modeli lietojat? kādi ir plusi un mīnusi? utt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

sirdnA

from: [info]sirdna
date: Dec. 7., 2010 - 05:04 pm
#

aha, apmēram gadu un vienu mēnesi.

Concept krāsns. Kaut kādi 30 (39?) lati.

Nezinu, kā citiem, bet viltīgā daļa var būt maizes jaucamās lāpstiņas. Reizēm tās nolien nost un nesajauc mīklu, rezultātā uzcepas kaut kas nezin kas. Bet mums izdevās tik krietni uzsēdināt tās lāpstas uz asīm, ka ar raušanu nenoraut un miers.

Pieredze laba, kas attiecas uz maizi. No krāsns var dabūt ārā saldskābmaizi, baltmaizi un visādus to atvasinājumus. Rupjmaizi arī varot cept, bet tad ir jāpiestrādā pie visādām iejavām un tā, rokas nav pieķērušās. Maize ir pasmaga, kilogramu smags kukulis izskatās tāpat, kā puskilogramu smags kukulis no veikala, jo satur mazāk gaisa.

Vājā vieta ir cepamais trauks, nu, tā vannele, kurā jauc un cep. Ar laiku no virsmas sāk nākt nost teflons, arī no lāpstiņām nāk nost. Nezinu, kāda ir iespēja nomainīt detaļas maizes krāsnīm.

Atbildēt | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:07 pm
#

nu skaidrs, paldies par info.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Dec. 7., 2010 - 06:07 pm
#

Mēs laikam tik bieži nelietojam savu Concept krāsniņu, nekas vēl nav nogājis nost. Pluss ir jau gatavie maisījumi, kurus atliek sajaukt ar ūdeni un maize gatava.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 07:55 pm
#

Man ir Kenwood 250, un nekas nenāk nost jau vairāk kā gadu. Maksāja 70 Ls.

Vislielākais mīnuss, manuprāt, ir, ka visi maizes cepšanas režīmi ir vairāk vai mazāk forsēti. Fiksais raugs, liela temperatūra, hopā, hopā, maucam tik augšā. Maize sanāk nekvalitatīva un bez tās garšas, kas tai varētu būt. Protams, kopā turas, silta, mīksta, un ātri apēdas, bet pamēģinot kādu lēnu recepti pašam krāsnī izcept, ir jūtama atšķirība. Itāļu čabatas, piemēram, raudzē teju vai diennakti. Neko pat tuvu tam pēc garšas maizes mašīnā nevar iegūt.

Katram prasības pret dzīvi citas. Vienam varbūt tieši tas arī ir vajadzīgs, un maizes mašīna kādu laiku labi pabaro visādas ilūzijas un sapņus ("es tagad zinu, ko ēdu", "man katru rītu būs svaiga maize", "mājās smaržos vien pēc maizes", utt.), bet beigās viss atduras pret vājāko posmu ķēdē - pašu cepēju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Dec. 7., 2010 - 08:50 pm
#

nu, pagaidām vēl nav atdūrusies, bet visam jau savs laiks. Maizi cepam gandrīz katru dienu, teiksim no 3 dienām divās.

Atbildēt | Iepriekšējais