pajautaa

Maizes cepamās krāsnis!

« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2010 | 04:47 pm
posted by: melle in pajautaa

Vai kāds lieto maizes cepamo krāsni?
Kāda ir pieredze? kādu modeli lietojat? kādi ir plusi un mīnusi? utt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 05:07 pm
#

te ir sīki un smalki par dažādiem modeļiem, recpetes, padomi, utt., tikai baigā lasīšana: http://www.calis.lv/aprunasimies/forums/thread.php?id=17195761&page=11#page-1

man pašai ir vācu Unold mašīna, 2 dažādi spainīši - viens lielais, otrs tāds, kur var 2 mazākus (dažādus) kukulīšus izcept. Var cept saldās maizes, vārīt zapti, jaukt mīklu. sākumā baigi lietoju, bet tagad pamazām slinkums piezogas :) no ieteikumiem - man nepatika rauga piegarša maizē, kas radās, cepot ar sauso raugu, tāpēc es cepu ar sauso ieraugu - gemosā pieejams (varbūt arī citur, nezinu).

Atbildēt | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 05:14 pm
#

šitāda ir mana mašīna: http://www.unold.de/produkte/unold/backen-wie-von-selbst/detail/backmeisterR-extra-68511/

lietoju kādu pusotru gadu vai vairāk, mašīna darbojas ideāli, lāpstiņas nost nenāk, utt. tajās pašās cāļa diskusijās vissliktākās atsauksmes ir par moulinex krāsniņām, tās vairākām cepējām lūza (tieši lāpstiņas un to mehānisms bojājās).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 7., 2010 - 05:16 pm
#

labi, ka pateici, es tieshi biju domaajusi par molinex mashiinu, starp citu, vai cepot maizi var izmatnot tikai sauso raugu vai arii parsto (slapjais laikam skaitaas)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 09:56 pm
#

es galīgi ne tuvu neesmu maizes cepšanas īstenā karsēja un profesionāle, bet cept var ar jebkādu raugu, pieliekot pareizās proporcijās (pietiek arī, ja pietaupa mīklas pikucīti katru reizi, ko pēc tam izmanto kā ieraugu, bet nu tur jāzina, kā pareizi darīt).

iesaku palasīt pirmās no tām cāļa diskusijām, tika apspriestas arī ne tik dārgas krāsniņas, kas bija labas. moulinexiem tiešām vismaz 3 meitenēm tur vai nu nolūza lāpstiņa (kas ir galvenais darbarīks) vai nobeidzās motors un arī garantijas serviss nebija pārāk atsaucīgs.

vēl iedvesmai var paskatīties šīs maizes :) klāt ir recepte un rezultāts! http://foto.inbox.lv/ise20/maiziite

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


melle

from: [info]melle
date: Dec. 8., 2010 - 09:27 am
#

super, paldies par info ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 07:59 pm
#

rauga garša arī ir viena no forsēto režīmu sekām. maizei raugs ir nepieciešams minimāli, toties garšu veido laiks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ululate

from: [info]ululate
date: Dec. 7., 2010 - 09:52 pm
#

nu jā, var taisīt pats savu dabisko ieraugu no miltiem, tad pavisam labi sanāk vai raudzēt to maizi nevis 3 stundas kā krāsniņā, bet atstāt uz nakti, piem. tikai laiks, laiks skrien pa to laiku :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 7., 2010 - 10:27 pm
#

nav taču jātur klēpī un jāvēro visu to laiku

Atbildēt | Iepriekšējais