pajautaa

zobu taisnošana

« previous entry | next entry »
Nov. 22., 2010 | 09:22 pm
posted by: atheist in pajautaa

Cik +/- tagad maksā brekešu ielikšana? Vairāk vēršos pie tiem, kuri nesen pie tādām tikuši, jo gribas precīzāku cenu. Nesakiet, ka tas atkarīgs no gadījuma, vienkārši - cena un kurā ārstniecības iestādē tas notika.

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]oktobris
date: Nov. 22., 2010 - 10:47 pm
#

februārī liku parastās metāla brek. apakšējam žoklim par 300 LS
maijā uzliku keramiskās (baltās tjip) augšējam žoklim par 350 LS

reizi divos mēnešos breketes pievelk ciešāk, viena šāda pievilkšana abiem žokļiem izmaksā 20-25 LS
rupji rēķinot, ka breketes jānēsā minimums gadu, sanāk vēl vismaz ~120 lati klāt
pēc breketēm parasti jānēsā arī platītes, kuru izgatavošana arī maksā

Ieliku Dzirciema ielas Stomatoloģijas institūtā, ja tā to pareizi sauc.

Esmu ļooti apmierināta, neesmu nožēlojusi ne brīdi - pagājis relatīvi neilgs laiks, taču sakodiens jau tagad šķiet taisns, un manis pēc varētu tās breketes ņemt nost kaut rīt, ja ārsts šādu rīcību uzskatītu par pareizu :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Nov. 23., 2010 - 02:21 pm
#

Tas nav sāpīgs process?
Vai taisnība, ka pirms brekešu uzlikšanas kaut kādus zobus rauj ārā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]oktobris
date: Nov. 23., 2010 - 07:56 pm
#

Pirmo nedēļu sāp, kad ēd, tāda diēta tad sanāk, bet nav jau nekas nepaciešams, pēc tam savukārt pēc katras pievilkšanas tāda nostieptu zobu sajūta dienu vai divas, bet arī ne vienmēr, turklāt tas nekādā ziņā netraucē ēst.

Par zobu raušanu ir tā, ka parasti neko nerauj - kā ārsts paskaidroja, nav pierādīts, ka gudrības zobi kaut kā ietekmē sakodienu. Es pati gāju ar domu, ka, nu tik būs, raus ārā, šūs ciet, tikai tad breketes liks, bet nekā tamlīdzīga!
Nezinu, varbūt kādās ekstra situācijās, kad cilvēkam ir tiešām mazs mutes dobums, zobi savukārt ļoti lieli vai kad gudrības zobiem tiešām nav vietas, kur augt, vai tie augt uz sāniem, kkas tāds ir iespējams, bet parasti taču daba tik ļoti nekļūdās, un, ja pašam nav diskomforta sajūtas attiecībā uz kādu zobu, ārā neko it kā nerauj :)

Atbildēt | Iepriekšējais


salty

from: [info]salty
date: Nov. 23., 2010 - 09:50 pm
#

Rauj, ja nepieciešams. ja pa daudz zobu un visi sabīdījušies, tad kaut ko visticamāk izraus.
Riktīgi sāpīgi ir 1-2 nedēļas pēc uzlikšanas, pēc tam jau vairs nav tik traki. Pēc pievilkšanas sākumā 2-3 dienas pasāpēja, vēlāk jau vairs īsti pat nejutu. Periodiski laika gaitā vismaz man mainījās tas, kādas stīpas un papildus stieplītes liek zobu taisnošanai, lai iegrieztu šķībos zobiņus vietā. Sākumā tās metāla stieples tā kā traucēja, likās, ka berž lūpas, bet arī tā ir pārejoša parādība.

Un es arī liku Stomatoloģijas institūtā, baltās kremiskās pa 350Ls žoklim. Taču pirms tam ir jārēķinās, ka 1) jāaiziet uz konsultāciju - maksāja 10 vai 15Ls. Tur aprunāsieties ar dakteri, kas un kā - jo vairāk prasīsi, jo lielāka iespēja, ka gūsi priekšstatu par to, kas Tavā konkrētajā gadījumā būtu jāņem vērā un ar ko jārēķinās. 2) ja izrādīsi interesi turpināt "sadarbību" - nosūtīs pēc nepieciešamības uz kaut kādu tur digitālo rentgenu un paņems zobu nospiedumus tādā kā mālā/plastilīnā. Par šitiem priekiem samaksāju vēl kādus 40 Ls pirms 2 gadiem. Tātad jau pirms brekešu uzlikšanas jārēķinās ar kādiem 50 Ls.

Bet, ja tiešām ir tāda vēlme, tad iesaku nepažēlot tos latiņus pirmajai konsultācijai un aiziet visu izprasīt - tad arī būs skaidrāks, ko tur raus vai neraus, cik daudz kas maksās, ar cik ilgu laiku un sarežģītu procesu Tavā gadījumā būtu jārēķinās, vai varēs beigu galā dabūt no Taviem zobiem Holivudas smaidu utt.
Kolēģe šādi saprata, ka savā gadījumā negribēs tomēr likt breketes un izvēlējās nedaudz šķībos zobus pievīlēt un ar kaut kādu pārklājumu/blombi pārtaisīt (īsti nezinu, kas tā viņai bija par procedūru).

Atbildēt | Iepriekšējais


asns

from: [info]ho_tai
date: Nov. 24., 2010 - 10:37 pm
#

No manas pieredzes - 12 gadu vecumā aizgāju aiztaisīt spraudziņu priekšzobiem. Beigās 20 gadu vecumā pēc ntiem gadiem ar platēm, brekētem uz abiem žokļiem, atkal platēm ņēmu un spraudziņu aizplombēju. :)

Atbildēt