salty

Nov. 23., 2010 | 09:50 pm
No:: salty

Rauj, ja nepieciešams. ja pa daudz zobu un visi sabīdījušies, tad kaut ko visticamāk izraus.
Riktīgi sāpīgi ir 1-2 nedēļas pēc uzlikšanas, pēc tam jau vairs nav tik traki. Pēc pievilkšanas sākumā 2-3 dienas pasāpēja, vēlāk jau vairs īsti pat nejutu. Periodiski laika gaitā vismaz man mainījās tas, kādas stīpas un papildus stieplītes liek zobu taisnošanai, lai iegrieztu šķībos zobiņus vietā. Sākumā tās metāla stieples tā kā traucēja, likās, ka berž lūpas, bet arī tā ir pārejoša parādība.

Un es arī liku Stomatoloģijas institūtā, baltās kremiskās pa 350Ls žoklim. Taču pirms tam ir jārēķinās, ka 1) jāaiziet uz konsultāciju - maksāja 10 vai 15Ls. Tur aprunāsieties ar dakteri, kas un kā - jo vairāk prasīsi, jo lielāka iespēja, ka gūsi priekšstatu par to, kas Tavā konkrētajā gadījumā būtu jāņem vērā un ar ko jārēķinās. 2) ja izrādīsi interesi turpināt "sadarbību" - nosūtīs pēc nepieciešamības uz kaut kādu tur digitālo rentgenu un paņems zobu nospiedumus tādā kā mālā/plastilīnā. Par šitiem priekiem samaksāju vēl kādus 40 Ls pirms 2 gadiem. Tātad jau pirms brekešu uzlikšanas jārēķinās ar kādiem 50 Ls.

Bet, ja tiešām ir tāda vēlme, tad iesaku nepažēlot tos latiņus pirmajai konsultācijai un aiziet visu izprasīt - tad arī būs skaidrāks, ko tur raus vai neraus, cik daudz kas maksās, ar cik ilgu laiku un sarežģītu procesu Tavā gadījumā būtu jārēķinās, vai varēs beigu galā dabūt no Taviem zobiem Holivudas smaidu utt.
Kolēģe šādi saprata, ka savā gadījumā negribēs tomēr likt breketes un izvēlējās nedaudz šķībos zobus pievīlēt un ar kaut kādu pārklājumu/blombi pārtaisīt (īsti nezinu, kas tā viņai bija par procedūru).

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: