pajautaa

gultas un matrači

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2010 | 08:38 pm
posted by: ripp in pajautaa

Lai labs vakars!
Vēlamies iegādāties jaunu gultu, bet skatoties sludinājumus un gultas veikalos, nonākam pie secinājuma, ka neko nesaprotam ne no gultu ne, jo īpaši, matraču kvalitātes.
Sakiet, cienījamie cibiņi, kādu matraci labāk izvēlēties? vai kokosa pildījums tiešām ir daudz labāks par atsperēm? kas jāņem vērā? vairāk par 150 ls gan gultai veltīt negribētos. Varbūt varat ieteikt veikalus, kas piedāvā gultas/matračus ar sakarīgu cena/kvalitāte attiecību?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

from: [info]digna
date: Nov. 8., 2010 - 08:42 pm
#

Stulbi jau izklausās, bet es iesaku tikai un vienīgi Dormeo matraci. Divguļamās gultas izmērs maksā ap 150Ls. Bet tas ir visērtākais matracis pasaulē, uz kāda vien es esmu gulējusi (un esmu "muguras slimnieks" :D).
(tai pat laikā, vienai no manām draudzenēm tādā nelikās ērti un sāpēja mugura)

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 08:45 pm
#

mmmhm, mamma arī pirms vairākiem gadiem nopirka dormeo un ļoti jūsmoja :)
biju par tiem piemirsusi, būs jāpaskatās. kādu brīdi jau var gulēt arī uz matrača bez gultas. mūsu pašreizējā gulta nu jau ir galīgi noplīsusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

tagus lietojiet:)

from: [info]str
date: Nov. 8., 2010 - 08:42 pm
#

http://klab.lv/community/pajautaa/tag/matra%C4%8Di

Atbildēt | Diskusija


--

Re: tagus lietojiet:)

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 08:43 pm
#

ō. pareiz. paldies par atgādinājumu :>

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Nov. 8., 2010 - 08:44 pm
#

Tīri no kokosa taisa tikai virsmatračus. Kokoss ir stingrs un nemazam ne mīksts. Man matracim ir vienā pusē kokoss, otrā - latekss, bet pa vidu atsperes. Atsperes vairāk vai mazāk visos matračos, bet atšķiras tur izpildījums, vai tur ir atsperu bloki, vai tur katra atspere ir pa sevi un vēl tur var būt tā katra atsevišķā atspere iepakota kkādā mēslā iekšā, kas skaitās kruti. Kokosu man nezkapē nodefinēja kā vasaras pusi, bet lateksu - ziemas. 0_o kokosa puse ir stingrāka, bet lateksa puse - mīkstāka. Var grozīt matraci kā labpatīkas. Vispār ieej kaut kādā normālā veikalā, izliecies par pircēju un uzdod jautājumus. Tur šamiem ir ari paraugi un pārdevēji mācēs izskaidrot a-z visu.

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 08:50 pm
#

mmhm. mani faktiski interesē, vai matraču pasaulē ir kaut kas, no ka noteikti jāizvēlas. piemēram, noteikti var gadīties 2 matrači par līdzīgu cenu, bet viens būs labāks nekā otrs. vēlos zināt tieši, kāda tipa matrači ir labāki un tā :>
+ vēl, vai tie pārdevēji vienmēr godīgi pastāstīs ka tas ir labs, jo.. bet šis ir ne tik labs jo.. (nerunājot tikai par cenu) - tas arī ir aktuāls jautājums :>
es kkur redzēju tādus, kur viena puse kokoss un otra jūraszāle :D

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 08:45 pm
#

kokosa pildījums jau neizslēdz atsperes. ar kokosa kārtu vienkārši ir cietāks (labāk mugurai). var pastaigāt pa veikaliem un pavārtīties pa matračiem, lai saprastu, cik mīkstu/cietu gribas, un tad to meklēt internetos :)

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 08:52 pm
#

ahā, zinu. bet gribās zināt, vai visas atsperes ir ok un tā un šitā un vai ir kāda summa "zem kuras" matrači ir izteikti sūdīgi.

bet paldies, jā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 08:58 pm
#

skaitās, ka tās atsperes, kas ir nevis kopējā blokā, bet katra atsevišķi iepakotas, kalpos ilgāk. bet cena galīgi neiekļausies jūsu ciparā :)
iksneta matraču sadaļā ir diezgan labi apraksti. mēs nesen nopirkām šādu, esam sajūsmā. gultu piepirks vēlāk :)

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 09:05 pm
#

salīdzinājumam - arī ar kokosšķiedru, bet ar atsevišķi iepakotām atsperēm jau maksā šitā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 09:06 pm
#

ahā, paldies, nebiju iedomājusies par xnetu. ļoti izglītojoši :>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 09:14 pm
#

vēl ir šitāda bode http://www.mebelnet.lv/
pluss: tur ir lv ražotas koka gultas, nav dārgi.
mīnuss: pierēķinot piegādi, sanāk ka tik ne dārgāk nekā xnetā. vispirms gribēju mēbeļnetā pirkt to matraci, bet galu galā nopirku xnetā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 8., 2010 - 09:18 pm
#

Kā izbijis mēbeļu veikla pārdevējs tomēr rekomendēju nežņaugties un ieviest matraci ar pocket atsperēm - ja sākumā nebūs atšķirības matrača ērtumam, tad pēc pusgada un vairāk būs gan. Ja nerunā par to, ka bonnel atcperes ir visas savā starpā savienotas un ar nemierīgāku gulētāju blakus tas var izrādīties attiecībām nāvējoši :DDDD
Pāsi jau 9 gadus guļam uz Relat-k šitā matrača un neko - labi. Tiesa, pirms pāris gadiem piepirkām labu virsmatraci, izmantojot dienesta stāvokli, bet galvenokārt tādēļ, ka vīrs ir pārāk svarīgs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Nov. 8., 2010 - 09:37 pm
#

o, jautājums izbijušam mēbeļu pārdevējam: ja ir 2003. gadā pirkts matracis ar atsevišķi iepakotajām atsperēm, bet pēdējā laikā sāk šķist, ka pārāk jūtu blakusgulētāju, tad virsmatracis varētu līdzēt vai drīzāk jāsāk domāt par jaunu matraci? (un vispār - ar atsevišķajām atsperēm tā vispār var būt, ka ar laiku vieglākais sāk ripot uz smagākā pusi? Jo ja jau viņas nav savienotas, tad, kāpēc lai tā notiktu?)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 9., 2010 - 07:16 am
#

A jūs to matraci grozat? Jo viens no matrača laba un ilga mūža priekšnoteikumiem ir tā grozīšana - gan uz otru pusi, gan pa plakni. Īpaši tad, ja blakusgulētāji ir dažādās svara kategorijās ;DD Tā ir viena no ziemas/vasaras matraču ražotāju viltībām - jo tad vismaz divreiz gadā ir lielāka iespēja, ka klients matraci apgriezīs (un attiecīgi tas ilgāk kalpos un būs labāk atsauksme pārdevējam).
Grūti atbildēt, vai jāmaina, vai pietiek ar virsmatraci, neredzot matrača stāvokli. Iespējams, jēdzīgākais būtu paņemt labu virsmatraci un tad spriest tālāk - vai tas uzlabo situāciju un matrača maiņu var vēl atlikt uz pāris gadiem vismaz (parasti tā arī notiek) vai tomēr jāsāk plānot arī matrača maiņu. Ja matracis nav grozīts un tas viens smagākais ir iegulējis bedri, tad varbūt sākumā ir opcija to pagrozīt?

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 09:40 pm
#

nu šis pat izskatās sakarīgās cenās. bet tās bonnel atsperes tad ir savienotas VISAS? tobiš viena gala atsperes ir savienotas ar otrā gala atsperēm?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 9., 2010 - 07:23 am
#

Visas gan, tas ir tādas atsperu tīklojums (kas patiesībš pasaulē vairāk tiek lietots bērnu gultām, vienvietīgajiem matračiem un t.s. ciemiņu istabu gultām - tātad vieglajam svaram vai retai lietošanai).
http://www.mebeles.lv/userfiles/Image/db_katalogs/c214/Confortapraksts.jpg - te var redzēt šķērsgriezumu, tie ir atsperu bloki, bat abās pusēs (augšā un apakšā konkrētajā foto) tiās ir savienotas režģī, līdz ar to - kopējā atsperu blokā.

Vajag aiziet uz veikaliem, kuros var matračus iemēģināt un tiešām pagulēt uz tiem un pagrozīties, un pat tad ir pāris naktis jārēķinās, ka laimes no jaunā matrača var nebūt, kamēr organisms pierod. Bet vai gribas cietāku vai mīkstāku, kokosu (kas būs ciets) vai porolonus vai vilnu (kas būs attiecīgi silta) u.t.t To gan veikalā nejutīsiet, tur tikai mīkstums - cietums no svara.

Atbildēt | Iepriekšējais


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Nov. 8., 2010 - 11:21 pm
#

es, kā parasti, iesaku griķu matraci. Ir veselīgs, bet par ērtumu - tas katram pašam jādomā. Nav nekāds super komforts, bet liekas labs. Pasūtiju apmēram 2x2m, samaksāju 80 vai 90 Ls. Bija kādas 4 dienas jāgaida tikai. Ja interesē, var viegli iegūglēt, Rīga man liekas tikai viena firma bija, saucās EZAS vai kkas uz to pusi.

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 11:26 pm
#

hmm. firmas mājaslapu atradu. bet viņi piedāvā tikai mazos. un tie paši bildē izskatās.. kā lai saka.. kā padomjlaiku uzpūšamie o.o
griķu matrači ir diezgan plāni, ja?
vispār gribētos dzīvē kkur iepazīties. interesanti jau ir.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


slinkukakis

from: [info]anima_de_nera
date: Nov. 9., 2010 - 09:03 pm
#

es pasūtiju www.trispedas.lv, nedēļas laikā. var jau uztaisiit arii lielo 180 uz 200 piemeeram, bet viņi ieteica ņemt 2 pa 90 cm platumā, vieglaak uz transportēšanu un pēc tam uz vēdināšanu utt. tomēr 20kg katrs. nu visumā esam apmierināti - varējām gan savus 10cm katram uz virsu likt, jo citādi bik vieta sānos paliek pāri. un jā, viņi ir plāniņi salīdzinoši ar parastajiem, tā ka jāskatās vai gultai nav dikti augstas malas, citādi sanāks gulēt kā kastē. nu visumā esam apmierināti - sākumā, pirmā nedēļa, vīram 2as bik dīvaini bija, bet tagad jau pieradām un salīdzinoši dīvāns liekas mīksts kā s**s, kurā nevar aizmigt, tikai noslīkt:D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Nov. 9., 2010 - 09:06 pm
#

jā, un viņiem uz vietas man liekas arī viskautkas bija apskatāms, aptaustāms - pie dominas tilta centra pusē, gandrīz blakus statoilam. viņi tur līdz kkādiem 18iem parasti ir.

Atbildēt | Iepriekšējais


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Nov. 10., 2010 - 09:27 pm
#

viņi šuj jebkādu izmēru. uz vietas viņiem laikam tikai vienvietīgais standarta izmērs. pēc izskata tiešām atgādina tos padomju. pēc sajūtas gan ne. Vēl varu tikai piebilst, ka tajā firmā serviss nebija augstākajā līmenī, pat meta nost klausuli, kad uzdevu daudz jautājumus :D

Atbildēt | Iepriekšējais