pajautaa

gultas un matrači

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2010 | 08:38 pm
posted by: ripp in pajautaa

Lai labs vakars!
Vēlamies iegādāties jaunu gultu, bet skatoties sludinājumus un gultas veikalos, nonākam pie secinājuma, ka neko nesaprotam ne no gultu ne, jo īpaši, matraču kvalitātes.
Sakiet, cienījamie cibiņi, kādu matraci labāk izvēlēties? vai kokosa pildījums tiešām ir daudz labāks par atsperēm? kas jāņem vērā? vairāk par 150 ls gan gultai veltīt negribētos. Varbūt varat ieteikt veikalus, kas piedāvā gultas/matračus ar sakarīgu cena/kvalitāte attiecību?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 08:52 pm
#

ahā, zinu. bet gribās zināt, vai visas atsperes ir ok un tā un šitā un vai ir kāda summa "zem kuras" matrači ir izteikti sūdīgi.

bet paldies, jā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 08:58 pm
#

skaitās, ka tās atsperes, kas ir nevis kopējā blokā, bet katra atsevišķi iepakotas, kalpos ilgāk. bet cena galīgi neiekļausies jūsu ciparā :)
iksneta matraču sadaļā ir diezgan labi apraksti. mēs nesen nopirkām šādu, esam sajūsmā. gultu piepirks vēlāk :)

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 09:05 pm
#

salīdzinājumam - arī ar kokosšķiedru, bet ar atsevišķi iepakotām atsperēm jau maksā šitā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 09:06 pm
#

ahā, paldies, nebiju iedomājusies par xnetu. ļoti izglītojoši :>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 8., 2010 - 09:14 pm
#

vēl ir šitāda bode http://www.mebelnet.lv/
pluss: tur ir lv ražotas koka gultas, nav dārgi.
mīnuss: pierēķinot piegādi, sanāk ka tik ne dārgāk nekā xnetā. vispirms gribēju mēbeļnetā pirkt to matraci, bet galu galā nopirku xnetā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 8., 2010 - 09:18 pm
#

Kā izbijis mēbeļu veikla pārdevējs tomēr rekomendēju nežņaugties un ieviest matraci ar pocket atsperēm - ja sākumā nebūs atšķirības matrača ērtumam, tad pēc pusgada un vairāk būs gan. Ja nerunā par to, ka bonnel atcperes ir visas savā starpā savienotas un ar nemierīgāku gulētāju blakus tas var izrādīties attiecībām nāvējoši :DDDD
Pāsi jau 9 gadus guļam uz Relat-k šitā matrača un neko - labi. Tiesa, pirms pāris gadiem piepirkām labu virsmatraci, izmantojot dienesta stāvokli, bet galvenokārt tādēļ, ka vīrs ir pārāk svarīgs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Nov. 8., 2010 - 09:37 pm
#

o, jautājums izbijušam mēbeļu pārdevējam: ja ir 2003. gadā pirkts matracis ar atsevišķi iepakotajām atsperēm, bet pēdējā laikā sāk šķist, ka pārāk jūtu blakusgulētāju, tad virsmatracis varētu līdzēt vai drīzāk jāsāk domāt par jaunu matraci? (un vispār - ar atsevišķajām atsperēm tā vispār var būt, ka ar laiku vieglākais sāk ripot uz smagākā pusi? Jo ja jau viņas nav savienotas, tad, kāpēc lai tā notiktu?)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 9., 2010 - 07:16 am
#

A jūs to matraci grozat? Jo viens no matrača laba un ilga mūža priekšnoteikumiem ir tā grozīšana - gan uz otru pusi, gan pa plakni. Īpaši tad, ja blakusgulētāji ir dažādās svara kategorijās ;DD Tā ir viena no ziemas/vasaras matraču ražotāju viltībām - jo tad vismaz divreiz gadā ir lielāka iespēja, ka klients matraci apgriezīs (un attiecīgi tas ilgāk kalpos un būs labāk atsauksme pārdevējam).
Grūti atbildēt, vai jāmaina, vai pietiek ar virsmatraci, neredzot matrača stāvokli. Iespējams, jēdzīgākais būtu paņemt labu virsmatraci un tad spriest tālāk - vai tas uzlabo situāciju un matrača maiņu var vēl atlikt uz pāris gadiem vismaz (parasti tā arī notiek) vai tomēr jāsāk plānot arī matrača maiņu. Ja matracis nav grozīts un tas viens smagākais ir iegulējis bedri, tad varbūt sākumā ir opcija to pagrozīt?

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Nov. 8., 2010 - 09:40 pm
#

nu šis pat izskatās sakarīgās cenās. bet tās bonnel atsperes tad ir savienotas VISAS? tobiš viena gala atsperes ir savienotas ar otrā gala atsperēm?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Puce

from: [info]puce
date: Nov. 9., 2010 - 07:23 am
#

Visas gan, tas ir tādas atsperu tīklojums (kas patiesībš pasaulē vairāk tiek lietots bērnu gultām, vienvietīgajiem matračiem un t.s. ciemiņu istabu gultām - tātad vieglajam svaram vai retai lietošanai).
http://www.mebeles.lv/userfiles/Image/db_katalogs/c214/Confortapraksts.jpg - te var redzēt šķērsgriezumu, tie ir atsperu bloki, bat abās pusēs (augšā un apakšā konkrētajā foto) tiās ir savienotas režģī, līdz ar to - kopējā atsperu blokā.

Vajag aiziet uz veikaliem, kuros var matračus iemēģināt un tiešām pagulēt uz tiem un pagrozīties, un pat tad ir pāris naktis jārēķinās, ka laimes no jaunā matrača var nebūt, kamēr organisms pierod. Bet vai gribas cietāku vai mīkstāku, kokosu (kas būs ciets) vai porolonus vai vilnu (kas būs attiecīgi silta) u.t.t To gan veikalā nejutīsiet, tur tikai mīkstums - cietums no svara.

Atbildēt | Iepriekšējais