pajautaa

putras un putraimi.

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2010 | 12:50 pm
posted by: aliya in pajautaa

absoluuti dumjsh jautaajums - kaa Tu, cibinj, vaari grikjus un mannaa putru (veelams ar kunkuljiem :) )?

ar pannaam un kastroljiem esmu ljoti draudziigaas attieciibaas, bet shiis divas lietas parasti manaa virtuvee nepadodas..

paldies jau ieprieksh ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]alison
date: Sep. 15., 2010 - 02:59 pm
#

par griķiem ne paciņās
ieberu, uzleju nedaudz vairāk ūdeni nekā griķi, un aptuveni, kad ūdens izvārījies(vairs nav manāms vai gandrīz), arī griķi būs.. (?) nevaru iedomāties, kas var noiet greizi, ja neaizsēžas tikmēr kaut kur citur

ā, un sāli uzberu nedaudz

Atbildēt | Diskusija


aliya

from: [info]aliya
date: Sep. 15., 2010 - 03:01 pm
#

kaadaa attieciibaa apmeeram tu lej uudeni pret grikjiem??? (piemeeram riisus vaarot es lietoju 2:1, un tad zinu ka buus perfekti..)

parasti neaizseezhos,bettaapat kaut kaa nesanaak taa kaa maajaas :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]alison
date: Sep. 15., 2010 - 03:05 pm
#

nu, man sanāk mazāk tas ūdens nekā 2:1 proporcija
ja griķi izkārtojas katla dibenā, tad h20 tā lai nosedz un moš kādus pāris milimetrus virs griķiem.. nez, uz aci
jo man negaršo arī, kad viņi ir pāršķīduši, parasti pie beigām pagaršoju, un ja liekas, ka gatavi, tad ņemu nost, ar 2:1 proporciju man šķistu pārāk ilgi vārīti
rīsiem gan 2:1

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Sep. 15., 2010 - 03:21 pm
#

arii uz glaazi grikju 2 glaazes uudens, kad uudens nav - grikji gatavi. Vienmeer sanaak super. Ar mazaaku uudens daudzumu es garanteetu piedegshanu, bet nu varbuut citiem sanaak :D

Atbildēt | Iepriekšējais


smille

from: [info]smille
date: Sep. 15., 2010 - 03:02 pm
#

es tāpat, tikai ūdeni leju nevis uz aci, bet 2x lielāku tilpumu kā griķi - t.i. vienu glāzi griķus, divas glāzes ūdeni. Kad katliņš sauss, griķi gatavi : )

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 15., 2010 - 03:02 pm
#

1 dalja grikju un 2 daljas uudens, drusku saals. saber katlaa un uzvaara, kaadu minuuti pavaara. tad nogriezj uguni, uzliek vaaku un gaida , kad uudens sasuuksies. viss.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Sep. 15., 2010 - 03:12 pm
#

Mannā putrai - 1 deserta karote uz 100 ml šķidruma. Uzvāra ūdeni, ūdeni ar pienu vai pienu (galvenais, pienu nepārlaist pāri malām), pieber sāli un cukuru (tas jādara šai brīdī) un pamazām (!), nepārtraukti maisot, ber mannā iekš šķidruma. Ja grib kunkuļus, var bērt visu reizē :) Maisot vāra, kamēr putra ir pabieza un sāk pļepināt, tad uzsedz dvieli un patur vēl kādu brīdi.

Atbildēt


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Sep. 15., 2010 - 03:17 pm
#

griķus ieber katliņā, sasāla un lej ūdeni, lai ir 2cm virs griķiem. tad vāra uz kādu septītnieku līdz ūdens izgaro.

Atbildēt


from: [info]eermaniitis
date: Sep. 15., 2010 - 03:39 pm
#

mannas putrai beru mannu uz aci kamēr piens vēl auksts - tad viņš nekur neskrien

ja paliek par biezu, leju pienu klāt

bez kukuļiem,


ja kunkuļus vajag, tad manna jāber karstā pienā un jāmaisa lēnām

Atbildēt


izkapts

from: [info]izkapts
date: Sep. 15., 2010 - 04:07 pm
#

Dīvaini, ka vairums te griķus ber nevārītā ūdenī. Es vienmēr uzvāru ūdeni vispirms un tad beru griķus. Man liekas, ka pārvārīti, ja lieku uzreiz ūdenī.

Atbildēt


aliya

from: [info]aliya
date: Sep. 15., 2010 - 04:26 pm
#

Grikji izdevaas lieliski. Beeru gan vaaroshaa uudenii, jo taa parasti daru ar riisiem ;)
Vismaz garsho taa kaa maajaas.

Paldies visiem! Un rudeniigi sveicieni no Londonas.

(mannaa testeesim citdien)

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Sep. 15., 2010 - 06:15 pm
#

Uzvāra ūdeni un tajos ieber griūs. ņemo nost no uguns un pēc kādām min.20 ir gatavi.

Atbildēt