pajautaa

E-talona triks

« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2010 | 12:03 pm
posted by: aiz in pajautaa

Vai tā ir tiesa, ka Rīgas sabiedriskajā transportā ar e-talonu 1 h laikā var braukt vairākas reizes, nopīktinot to tikai 1 reizi? Esmu vairākkārt dzirdējusi, ka drīkst darīt tā: 10:00 es iekāpju, piemēram, 6. tramvajā, validēju e-talonu, aizbraucu līdz centram un 10:30 braucu atpakaļ ar citu 6. tramvaju, e-talonu nevalidējot. Tas ir "legāli"?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

...

from: [info]noisiite
date: Aug. 3., 2010 - 12:04 pm
#

Ir bijis tā, ka talons nemaz nevalidējas tajā stundas laikā.

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Aug. 3., 2010 - 12:34 pm
#

Tas attiecas uz laika e-taloniem, man tā bija bieži.

Atbildēt | Iepriekšējais


atmiņas par domām

from: [info]teja
date: Aug. 3., 2010 - 12:15 pm
#

mamma zvanīja uz Rīgas Satiksmi noskaidrot šito jautājumu, un viņai atbildēja izvairīgi, teica, ka noteikti jāmēgina, vai validējas, ka, ja saplīst autobuss, jāizsit nulles biļete pie vadītāja, utt. vārdusakot, ja patiešām šitā arī ir, viņi to slēpj.

Atbildēt


Klemans

from: [info]klemans
date: Aug. 3., 2010 - 12:18 pm
#

man uz šādu jautājumu atbildēja, ka brauciens derīgs tikai VIENĀ transporta līdzeklī - vienam braucienam!

Atbildēt


from: [info]fedrs
date: Aug. 3., 2010 - 12:19 pm
#

Nē, tā ir leģenda. Fīča darbojas tikai tieši tajā pašā transporta līdzeklī.
Ir tikai viens veidz, kā pārliecināties, ka nebrauc bez biļetes - tuvinot e-talonu kastītei. Ja būsi trāpījis tieši tajā pašā transporta līdzeklī, ar kuru brauci pirmīt, parādīsies uzraksts, ka e-talons jau ir reģistrēts braucienam, ja tramvajs būs cits, tiks noņemts vēl viens brauciens.

Atbildēt | Diskusija


murks

from: [info]murks
date: Aug. 3., 2010 - 12:27 pm
#

mhm, lai kādi arī nebūtu tie slepenie principi, pēc kuriem biļeti atzīst par darīgu vai nederīgu, bet tomēr ir loģiski pieņemt, ka gan pīkstināmajos, gan kontrolieru aparātos abos ir iebūvēti vieni un tie paši principi

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Aug. 3., 2010 - 12:35 pm
#

No kā Tu vairākkārt esi dzirdējusi, ka tā drīkst? iekāpjot transportā validējiet e-talonu, viss. ja atsaka, tad izlasi ko raksta tas sūds. āmen.

Atbildēt


+++

from: [info]zefiirs
date: Aug. 3., 2010 - 12:40 pm
#

es sapratu, ka var vienas stundas laikā main;it vienā maršrutā transportlīdzekli, respektīvi, desmitos novalidē, desmitos piecpadsmit atceries, ka aizmirsi kabatlakatiņus, izkāp pie kioska, nop'[erc, desmitos divdesmit iekāp nākamajā tā paša maršruta transportlīdzeklī un turpini ceļu. tas darbojas viena virzienā. atpakaļ nē

Atbildēt | Diskusija


dindin

from: [info]aiz
date: Aug. 3., 2010 - 12:42 pm
#

Vot, šitais ir tas, ko gribēju zināt! Tātad nav obligāti tieši tajā pašā tramvajā jālec atpakaļ, var gaidīt nākamo ar to pašu numuru, vai ne? :)
Žēl, ka atpakaļceļam nedarbojas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Aug. 3., 2010 - 02:26 pm
#

pareizi! uz viena marshruta braucamo darbojas, nevis uz vienu un to pashu braucamo! ilgaakais laiks, cik ir gadiijies pagaidaam, kameer darbojaas tas starplaiks ir kaadas 20 min, gan jau arii ilgaak. znach, braucu ar 11to, izkaapu un iepirkos Matiisielas tirguu un tas taalaak ar 11to.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sii
date: Aug. 3., 2010 - 12:50 pm
#

šogad nav sanācis tik daudz braukāt ar sabiedrisko transportu, bet pagājušogad man vairākas reizes tā gadījās - mēģinot nopīkstināt, uzrāda, ka ir jau reģistrēts, jo es nesen/tikko ar tā paša maršruta transportu jau braucu.
un pretēji augstāk esošajiem komentāriem, ka tas attiecas tikai uz to pašu transportlīdzekli, nebij tas tiesa, jo vienā no gadījumiem pusstundas laikā trolejbuss nu nekādi nespēj veikt pilnu apli, lai uzņemtu mani tajā pašā pieturā. par otru gadījumu nezinu, jo tur vienk izkāpu no busa, pārgāju pāri ielai uz pieturu atpakaļvirzienā, un tur jau viņš nāca - varbūt aiz līkuma bij galapunkts un buss vienk apgriezās un sanāca iekāpt tajā pašā, nezinu, nepētīju. bet, tā kā nedarīju to speciāli, tad visu braucienu besījos par to, ka, ja iekāps kontrole un tikmēr manam etalonam reģistrācija būs beigusies, tad būs tracis pa visu autobusu, jo laikus es, protams, nepiefiksēju, un tas bija garais maršruts, ar ko turp-atpakaļ stundas laikā iekļauties nav iespējams.

bet nu tas pagājušogad, nezinu, varbūt šajā sistēmā kaut kas ir mainījies. bet to var vienkārši pārbaudīt, mēģinot nopīkstināt etalonu. ja gļuks joprojām darbojas, tad rādīs, ka ir jau reģistrēts. ja ne, tad ne.

Atbildēt


Liene

from: [info]liene
date: Aug. 3., 2010 - 02:14 pm
#

funkcionēt šitais funkcionē tieši tā, jo stundas laikā nav iespējams nopīkstināt e-talonu vēlreiz tā paša veida un cipara transportā. man domāt, ka tas ir rīgas satiksmes epic fail etalonu jautājumos (viens no apmēram miljona feiliem, bet tas tā), tāpēc viņi arī izvairās par šo jautājumu sniegt tiešas atbildes.
kā reizi pāris dienas atpakaļ ar draudzeni braucām 6.tramvajā. izkāpām uz 10 min un pēc tam braucām tālāk ar citu 6.tramvaju. etalona mašīnītē iedegās sarkanā gaisma, šis paziņoja, ka etalons jau ir reģistrēts un kontroles dūdiņai arī viss patika. tā, lūk :)

Atbildēt | Diskusija


scope

from: [info]scope
date: Aug. 3., 2010 - 03:26 pm
#

Tā kāreiz ir aizsardzība, lai izkāpjot no tr. līdzekļa, vēlreiz netīšām nenopīkstinātos.
Protams, risinājums ir gana pastulbs, ņemot vērā, ka ir garie maršruti, kuros tr. līdzeklis no viena gala līdz otram var braukt arī ilgāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]karuna
date: Aug. 3., 2010 - 03:42 pm
#

Manuprāt tā ir ne tikai aizsardzība, bet arī ērtības. Cilvēks, nobraucot vienu maršrutu ar diviem transporta līdzekļiem, jau nav patērējis neko vairāk, kā tas, kurš visu šo ceļu ir nobraucis vienā transportā. Feils ir tikai tajā, ka paši RS darbinieki neko nesaprot. Un par to braucienu, kas ilgāks par stundu, gan varētu būs amizanti, bet es jau domāju, ka viņiem jau tomēr parādās pēdējais reģistrācijas laiks un transporta līdzeklis un pēc tā var izsecināt, ka cilvēks ir godīgi braucis no viena gala līdz otram.

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Aug. 3., 2010 - 04:57 pm
#

lai kas tas arī būtu, kopumā viss šis projekts tomēr ir feils :D īpaši smīdina fakts, ka kontrole nu jau laikam ne vienā vien maršrutā braukā līdzi un kontrolē etalonus nepārtraukti. aj, vēl gadiņš un būs vecās labās konduktores atpakaļ :D:D:D

Atbildēt | Iepriekšējais


vedjma4ka

from: [info]vedjma4ka
date: Aug. 3., 2010 - 10:44 pm
#

mani dotajā brīdī uztrauc cita problāma, manu jetalonu vairs neņem pretī uzpildes automātiņi narvsenos un citās vietās. varu iebāzt tikai vienu braucienu, un ja gribu vairākus, pārējos talons vnk negrib pieņemt un zilā kartiņa rāda ka neesot derīga,nevar nolasīt utt utt.
lai gan termiņš beidzas pēc 3 gadiem tas nebūt nav normāli. varbūt kādam ir info par šādu joku?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]8
date: Aug. 4., 2010 - 12:44 pm
#

interesejies pie RS cilvekiem

Atbildēt | Iepriekšējais