pajautaa

Veģetārs ēdiens

« previous entry | next entry »
Dec. 28., 2009 | 05:10 pm
posted by: muzungu in pajautaa

Priecāšos, ja uzrakstīsi savu mīļākā bezgaļas ēdiena recepti, kas nav pankūkas vai šņabis, kas nav ilgi un sarežģīti pagatavojams, kas ir garšīgs un der pusdienām kā pamatēdiens un kas garšotu arī gaļēdējam. Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {27}

Tā, kurai zalkši nāk mājās

from: [info]putnelis
date: Dec. 28., 2009 - 05:13 pm
#

suši

Atbildēt | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Dec. 28., 2009 - 05:14 pm
#

Pēc manām domām tas neatbilst nevienam no punktiem :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kurbulis
date: Dec. 28., 2009 - 05:53 pm
#

suši nav pankūkas vai šņabis, tad jau kādam atbilst :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Dec. 28., 2009 - 07:10 pm
#

Oj, jā :))) Tomēr kļūdījos :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zintish
date: Dec. 28., 2009 - 05:14 pm
#

esa esa, kas tad nu!

es nezinu, kaut kas ar makaroniem. ja vegjetaarietim der zivs, tad tunci savā sulā var izmantot gaļas vietā.
piem vārīti makaroni un dārzeņi un tas pats tuncis cepeškrāsnī kā sacepums. vai lazanja tikai ar sēnēm un spināitem/ tomātiem iekšā.
veģetārā pica ar olīvēm.
ai vispār es nezinu, nekad neesmu apsvērusi domu dzīvot bez gaļas, pa manam normālā ēdienā jamo tomēr vajag

Atbildēt | Diskusija


from: [info]perkons
date: Dec. 28., 2009 - 05:15 pm
#

Tak alus!

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Dec. 28., 2009 - 11:48 pm
#

Tunc

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Dec. 28., 2009 - 05:17 pm
#

http://klab.lv/community/majsaimnieces/27596.html

(tur kādreiz bija bildes, bet ļaunais inbox tās pazaudēja). Var likt arī zilo sieru; un varbūt vēl kādu.

Vēl var dārzeņu sautējumu atbilstoši sezonai, bet tad jāmērcē zirņi/pupiņas vai jāņem konservētie.

Atbildēt


Anneke

from: [info]anneke
date: Dec. 28., 2009 - 05:19 pm
#

- ratatouille (recepti meklē internetā, pēc idejas baklažānu, cukini, tomātu, sīpolu, paprikas un laikam vēl kaut kā sautējums)

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Dec. 28., 2009 - 05:29 pm
#

Diemžēl prātā nāk tikai zupas, tomātu-rīsu zupa, aukstā zupa. Frikadeļu zupa, kurā frikadeles tiek gaļēdājam.

Atbildēt | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 10:06 pm
#

Normāls veģetārietis neēdīs tādu zupu, kurā ir vārījušās frikadeles.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Dec. 28., 2009 - 10:34 pm
#

Nu un, Esinja nevis grib neest galju deelj vegjetaarisma, bet pierast pie eedieniem bez galjas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Dec. 28., 2009 - 11:40 pm
#

Normāls veģetārietis pat īsti negrib gatavot vienos un tajos pašos traukos, kur gaļa taisīta. Gaļas buljons ilgstoši gaļu neēduša kunģim var būt diezgan traumējošs - vemšana un nelabums garantēts.

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Dec. 28., 2009 - 11:49 pm
#

Nu ta beidzot :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:31 pm
#

[info]bez_olaam

Atbildēt | Diskusija


from: [info]sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:34 pm
#

Es domaaju, muusu community bez_olaam, tur chum un mudz no veg recepteem

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:36 pm
#

bez_olam, ar vienu "a"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ervīns

from: [info]freakart
date: Dec. 28., 2009 - 06:18 pm
#

[info]bez_olam

Atbildēt | Iepriekšējais


perfect drug

from: [info]coma
date: Dec. 28., 2009 - 05:41 pm
#

sagriežu gareniski šķēlēs baklažānus, virsū tomāta šķēles, siers, sāls, baziliks, ķiploki, visu cepeškrāsnī iekšā un cep, kamēr gatavs. variācijās var izmantot papriku, majonēzi un tamlīdzīgas lietas.

Atbildēt


from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 05:42 pm
#

http://klab.lv/users/piile/

Atbildēt | Diskusija


from: [info]echoes
date: Dec. 28., 2009 - 10:09 pm
#

+daudz!

Atbildēt | Iepriekšējais


Ervīns

from: [info]freakart
date: Dec. 28., 2009 - 06:26 pm
#

1. sagriež un ber pannā sautēties: burkānus, papriku, cukini, sīpolu, zirnīši, kukurūza (+ jebkuri dārzeņi). Visu to sutina buljonā vai garšvielās. Pievieno sagrieztus kartupeļus, pasutina lai karčas paliek biku mīkstas un visu liek stikla veidnē un krāsnī iekšā uz 20-30 min 180 grādos, 10 mon pirms laika beigām bagāti pārkaisa ar sieru un turpina cept. (var izmantot arī siera mērci no pulvera).

2. Sacepj sēnes, pievieno sāli, ber katlā. Apcepj papriku ar burkāniem un sīpoliem ber katlā. Ņem paku ar saldētiem dārzeņiem, kas labāk garšo, apcepj pievieno kariju, saldo paprikas pulveri un piparus, ber katlā. Rupji sagriež kartupeļus un pievieno katla saturam, aplej ar buljonu lai ūdens drusciņ pārklātu saturu, pievieno tomātu mērci vai pastu vai tomātu sulu, ļoti lēna vāra 45 min, kamēr puse šķidruma izvārās. garšo, un papildiina ar garšvielām ja nepieciešams.

Atbildēt


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Dec. 28., 2009 - 06:30 pm
#

No sava puikas redzu, ka viņš pilnīgi visu (nu labi, izņemot saldējumu) ēd ar kečupu ;-)

Atbildēt


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Dec. 28., 2009 - 07:48 pm
#

nav vēl nekur ieklasificēts kā mīļākais vai nemīļākais, bet no vārītiem pelēkajiem zirņiem var izcept baigi labās kotletes - samaļ un liek klāt visu kā parasti kotletēm, nu to pārējo, kas nav gaļa. šodien tādas ēdu tāpēc iedomājos.

Atbildēt


from: [info]komeeta_naak
date: Dec. 28., 2009 - 08:06 pm
#

kuskuss ar garnelēm

Atbildēt


from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 10:09 pm
#

izvārīt rīsus/kuskusu un sajaukt ar sautētiem/ceptiem dārzeņiem
nav ilgi, nav sarežģīti, der pusdienām kā pamatēdiens un vairumam patīk

Atbildēt


putns

from: [info]dumshputns
date: Dec. 29., 2009 - 05:08 am
#

veģetārā lazanja!

Nu sanāk pat vegānā vispār. Savāra kopā sagrieztu, sadrupinātu puķkāpostu (var pielikt papriku, baklažaniņus, cukini) ar sagrieztiem sīpoliem, ķiplokiem, lauru lapām, kādu krustnagliņu un tomātu mērci. Ne kečupu, bet tieši tomātu mērci. biezo. Tas sanāk gaļas vietā.

Siera mērce: pāris ēdamkarotēs eļļas uz pannas sacep sasmalcinātus ķiplociņus ar turmeriku. Kad ir sasūkusies eļļa, uzber sauju miltu un saberž kopā ar turmerika masu. Tad uzlej lielu glāzi ūdens, kur izšķīdināta viena paciņa sausā rauga. uzsilda, samaisa un sabriedina. beigās pieliek kādu ēdamkaroti sinepju vai mazāk. samaisa.

Tad liek kārtās pannā. sarkanais maisījums, siera mērce, lazanjas plāksnes utt. Uzmanīgi ar plākšņu maliņām - tās ir rūpīgi jānoklāj, lai epaliek cietas. pēdējai kārtai protams vairāk siera mērces un iekšā cepeškrāsnī uz kādu pusstundu.

Gaļēdājus var īzī apmānīt, ka tā ir "īsta" lazanja ;) Un gardi bezgala.

Atbildēt