Veģetārs ēdiens
« previous entry | next entry »
Dec. 28., 2009 | 05:10 pm
posted by: muzungu in pajautaa
Priecāšos, ja uzrakstīsi savu mīļākā bezgaļas ēdiena recepti, kas nav pankūkas vai šņabis, kas nav ilgi un sarežģīti pagatavojams, kas ir garšīgs un der pusdienām kā pamatēdiens un kas garšotu arī gaļēdējam. Paldies.
from: putnelis
date: Dec. 28., 2009 - 05:13 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: kreiza
date: Dec. 28., 2009 - 05:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kurbulis
date: Dec. 28., 2009 - 05:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kreiza
date: Dec. 28., 2009 - 07:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zintish
date: Dec. 28., 2009 - 05:14 pm
#
es nezinu, kaut kas ar makaroniem. ja vegjetaarietim der zivs, tad tunci savā sulā var izmantot gaļas vietā.
piem vārīti makaroni un dārzeņi un tas pats tuncis cepeškrāsnī kā sacepums. vai lazanja tikai ar sēnēm un spināitem/ tomātiem iekšā.
veģetārā pica ar olīvēm.
ai vispār es nezinu, nekad neesmu apsvērusi domu dzīvot bez gaļas, pa manam normālā ēdienā jamo tomēr vajag
Atbildēt | Diskusija
from: perkons
date: Dec. 28., 2009 - 05:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: muzungu
date: Dec. 28., 2009 - 11:48 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: hessin
date: Dec. 28., 2009 - 05:17 pm
#
(tur kādreiz bija bildes, bet ļaunais inbox tās pazaudēja). Var likt arī zilo sieru; un varbūt vēl kādu.
Vēl var dārzeņu sautējumu atbilstoši sezonai, bet tad jāmērcē zirņi/pupiņas vai jāņem konservētie.
Atbildēt
from: anneke
date: Dec. 28., 2009 - 05:19 pm
#
Atbildēt
from: zhagata
date: Dec. 28., 2009 - 05:29 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 10:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zhagata
date: Dec. 28., 2009 - 10:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zetinja
date: Dec. 28., 2009 - 11:40 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: muzungu
date: Dec. 28., 2009 - 11:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:31 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sita
date: Dec. 28., 2009 - 05:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: freakart
date: Dec. 28., 2009 - 06:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: coma
date: Dec. 28., 2009 - 05:41 pm
#
Atbildēt
from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 05:42 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: echoes
date: Dec. 28., 2009 - 10:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: freakart
date: Dec. 28., 2009 - 06:26 pm
#
2. Sacepj sēnes, pievieno sāli, ber katlā. Apcepj papriku ar burkāniem un sīpoliem ber katlā. Ņem paku ar saldētiem dārzeņiem, kas labāk garšo, apcepj pievieno kariju, saldo paprikas pulveri un piparus, ber katlā. Rupji sagriež kartupeļus un pievieno katla saturam, aplej ar buljonu lai ūdens drusciņ pārklātu saturu, pievieno tomātu mērci vai pastu vai tomātu sulu, ļoti lēna vāra 45 min, kamēr puse šķidruma izvārās. garšo, un papildiina ar garšvielām ja nepieciešams.
Atbildēt
from: petrovichs
date: Dec. 28., 2009 - 06:30 pm
#
Atbildēt
from: sivns_sniegaa
date: Dec. 28., 2009 - 07:48 pm
#
Atbildēt
from: komeeta_naak
date: Dec. 28., 2009 - 08:06 pm
#
Atbildēt
from: anonīmiķis
date: Dec. 28., 2009 - 10:09 pm
#
nav ilgi, nav sarežģīti, der pusdienām kā pamatēdiens un vairumam patīk
Atbildēt
from: dumshputns
date: Dec. 29., 2009 - 05:08 am
#
Nu sanāk pat vegānā vispār. Savāra kopā sagrieztu, sadrupinātu puķkāpostu (var pielikt papriku, baklažaniņus, cukini) ar sagrieztiem sīpoliem, ķiplokiem, lauru lapām, kādu krustnagliņu un tomātu mērci. Ne kečupu, bet tieši tomātu mērci. biezo. Tas sanāk gaļas vietā.
Siera mērce: pāris ēdamkarotēs eļļas uz pannas sacep sasmalcinātus ķiplociņus ar turmeriku. Kad ir sasūkusies eļļa, uzber sauju miltu un saberž kopā ar turmerika masu. Tad uzlej lielu glāzi ūdens, kur izšķīdināta viena paciņa sausā rauga. uzsilda, samaisa un sabriedina. beigās pieliek kādu ēdamkaroti sinepju vai mazāk. samaisa.
Tad liek kārtās pannā. sarkanais maisījums, siera mērce, lazanjas plāksnes utt. Uzmanīgi ar plākšņu maliņām - tās ir rūpīgi jānoklāj, lai epaliek cietas. pēdējai kārtai protams vairāk siera mērces un iekšā cepeškrāsnī uz kādu pusstundu.
Gaļēdājus var īzī apmānīt, ka tā ir "īsta" lazanja ;) Un gardi bezgala.
Atbildēt