pajautaa

vēstures priekšmets

« previous entry | next entry »
Nov. 13., 2009 | 10:36 pm
posted by: orange_peace in pajautaa

tātad, gribēju jums jautāt, kā jūs skolā iemācaties/mācījāties vēsturi, faktus, cilvēkus, jēdzienus, notikumus, gadskaitļus? kādas īpašas metodes? padalaties! man pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā. es nezinu, kā lai to labo?
škrobe ir arī tāda, ka man vēsture ir viena vienīga nulle. es varu lasīt to grāmatu, man tāpat nekas nedaleks. šis man ir eksāmena gads, tāpēc dažreiz piemetās reālas bailes no ekša nenolikšanas. :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Nov. 13., 2009 - 10:40 pm
#

ieinteresēt sevi. vienmēr jau interesantās lietas paliek galvā.. ja nē, tad nu nāksies vien iezubrīt.

Atbildēt


from: [info]au_ra
date: Nov. 13., 2009 - 10:41 pm
#

nu laikam jau ja nav tās intereses, tad arī nekas nelīdīs galvā.

Bet nu cik atceros no vidusskolas eksāmena un cik tagad novēroju studējot vēsturi universitātē, tad cipariem ir sekundāra nozīme, jo vēsture nav grāmatvedība. Galvenais ir interpretācija un daudzas lietas, jau var izsecinat loģiski.

Atbildēt


aņa delovejevna

from: [info]deloveja_kundze
date: Nov. 13., 2009 - 11:06 pm
#

tas ir diezgan bīstami, ja nav kaut kādu pamatzināšanu, bet man ļoti palīdz dažādas filmas un grāmatas no konkrētā perioda. tur gan ir svarīgs autentiskums, tāpēc labāk ir izvēlēties darbus no konkrētā laika, nevis par konkrēto laiku, bet tas sniedz daudz dzīvāku priekštatu par vēsturi nekā vēstures grāmatas.

Atbildēt


from: [info]zero_weirdness
date: Nov. 13., 2009 - 11:08 pm
#

aizej uz bibleni, ja tev kkur tuvumā ir pieejama tāda omulīga un jauka un ar daudz resursiem. pameklē kko, pašķirsti šo to. noteikti kāda no pieejām tev iepatiksies.
piekrītu, ka vajadzīga interesē. savādāk d***ā ir. ;)

Atbildēt


from: [info]kristin
date: Nov. 13., 2009 - 11:14 pm
#

skolas laikā draudzējos ar konspektiem. vēl līdzēja filmas dokumentālās un fikcija. bet nu galvenais jau ir interese, ja neinteresē, tad jau nepalīdzēs, ka ar karotīti mutē ielies.
bet nu veiksmi jebkurā gadījum'!

Atbildēt


orange_peace

from: [info]orange_peace
date: Nov. 13., 2009 - 11:22 pm
#

paldies par ieteikumiem!
jā tā nu tas ir, ka vēsture man tik tiešām nepatīk un neinteresē. skolā mēs skatamies filmas, bet atkal - galvā nekas nepaliek. ar citiem priekšmetiem man nav pilnīgi nekādu problēmu, bet sasodītā vēsture..vēlreiz paldies jums, jāsak kkas darīt lietas labā.

Atbildēt


from: [info]komeeta_naak
date: Nov. 14., 2009 - 12:31 am
#

vidusskola? nu tak neliec to eksi, nav jau obligāts!
vēsture ir tas priekšmets, kurš man arī nekādi nelien galvā. nu un neko - vēsturi neliku un labi iztiku tāpat.
man vislabākais veids - atrast ar vēsturi saistītu mūziku. nu, piemēram, ja par strēlniekiem - tad Skyforger un Vilki, utt. ar citām tēmām gan varētu būt grūtāk, bet neteiktu, ka neiespējami.

Atbildēt


dominika

from: [info]dominika
date: Nov. 14., 2009 - 01:13 am
#

hmm, man skolā vēsture bija viens no mīļākajiem priekšmetiem, iespējams, tādēļ, ka izteļojos - kā bija dzīvot laikos, par ko jāmācās, kā es justos, ja tad dzīvotu un piedalītos šajos notikumos... nezinu, varbūtr pamēģini tā?

Atbildēt


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Nov. 14., 2009 - 01:48 am
#

Lasot grāmatu iedziļinies tekstā un domā par to nevis klausies mūziku vai domā apkārt par citām lietām. Tas ir pats svarīgākais. Nopietni. Iedziļinies, lasi līdz saproti, parasti neko neatceras tādēļ, ka domā par ko citu.

Skaitļus saisti ar sev tuvām lietām - dzimšanas diena, draudzības dienas, hvz kāda tik vēl ne diena, telefona numurs, mājas numurs utt.
Tāpat ar vārdiem, sasaisti ar kaut ko smieklīgu, vai izdomā saistības, piemēram, Napoleons ir kūka vai Hitlers ir "Sist Leriju" (hit-ler) u.tml. Tādi pastulbi piemēri, vienkārši nenāca prātā kāds sakarīgs, jo visi ir ar mani saistīti, citiem nesaprotami.

Visu saistot ar savu dzīvi atcerēties ir daudz vieglāk, ja vēsture lāgā neinteresē un nevar iedziļināties.

Uuun, ja arī vidusskola, tad tehnikumos, manuprāt, vēsture ir obligāti jāliek.

Atbildēt


orange_peace

from: [info]orange_peace
date: Nov. 14., 2009 - 11:21 am
#

Paldies vēlreiz!
nav jau nu gan man videne, vēl pamatskola. vienmēr jau saka, ka tos ekšus pat muļķis var nolikt, bet tā kā šogad ir atceltas divas ieskaites, tad, iepējams, visus ekšus var uztaisīt grūtākus.

Atbildēt


and_eli

from: [info]and_eli
date: Nov. 14., 2009 - 01:03 pm
#

Uzspēlē Rome Total War, iedziļinies itvisā, kas notiek - karavīros, ciemu situācijās, uzbūvēs, es savai māšelei ieteicu zīmēt - lasīt to, kas grāmatā minēts un to zīmēt... Bet pati vēsturi dievinu un problēmu man nebija, ja nu vienīgi mazliet ar hronoloģiju...

Atbildēt


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Nov. 14., 2009 - 03:48 pm
#

kad tiešām vajadzēja gadskaitļus, taisīju lapiņas, kur vineā pusē gads, otrā notikums un šķirstīju, kamēr paliek atmiņā. vēl atceros vēstures mācīšanos apvienotu ar tējas dzeršanu un vakariņošanu jaukā kompānijā, viens otram atstāstot attiecīgās tēmas un notikumus.

Atbildēt | Diskusija


pupturis

from: [info]pupturis
date: Nov. 14., 2009 - 05:35 pm
#

Jā, vizualizē tekstus....
Diemžēl vēsture mēdz būt pliekana faktu gramstīšana.
Pētot kādu nodaļu, paņem garenu papīru, novelc līniju un atzīmē datumus - palīdzēs procesam....

Kad pētīsi dziļāk, paprovē taisīt mapes no atsevišķām lapā, kuras 'iešuj' secīgi kategorizējot faktus/notikumus.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]arno12
date: Nov. 14., 2009 - 07:58 pm
#

vēsture ir priekšmets, kuru Tu pavisam reāli vari sasaistīt ar reālo dzīvi un tās situācijām. gribētos pat teikt, ka vēsture ir ļoti interesanta. :> par to ir ārkārtīgi plašs materiālu klāsts- grāmatas, filmas, mūzika... atsauces uz to ir teju visapkārt. centies vēsturi sasaistīt ar kaut ko zināmu vai interesējošu, piemēram, parunā ar vecākiem un citiem radiem ''kā bija tajā laikā''. ja Tev, piemēram, interesē zirgi, tad Tu vari mēģināt tos saistīt ar Viktorijas laikmetu, kad lepnas dāmas brauca zirgu karietēs- kaut vai. esi radoša un Tev izdosies!

Atbildēt | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Nov. 14., 2009 - 10:33 pm
#

...tāpat kā lasīt "Privāto Dzīvi"

Atbildēt | Iepriekšējais