pajautaa

vēstures priekšmets

« previous entry | next entry »
Nov. 13., 2009 | 10:36 pm
posted by: orange_peace in pajautaa

tātad, gribēju jums jautāt, kā jūs skolā iemācaties/mācījāties vēsturi, faktus, cilvēkus, jēdzienus, notikumus, gadskaitļus? kādas īpašas metodes? padalaties! man pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā. es nezinu, kā lai to labo?
škrobe ir arī tāda, ka man vēsture ir viena vienīga nulle. es varu lasīt to grāmatu, man tāpat nekas nedaleks. šis man ir eksāmena gads, tāpēc dažreiz piemetās reālas bailes no ekša nenolikšanas. :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

pec

from: [info]pecuminjsh
date: Nov. 14., 2009 - 01:48 am
#

Lasot grāmatu iedziļinies tekstā un domā par to nevis klausies mūziku vai domā apkārt par citām lietām. Tas ir pats svarīgākais. Nopietni. Iedziļinies, lasi līdz saproti, parasti neko neatceras tādēļ, ka domā par ko citu.

Skaitļus saisti ar sev tuvām lietām - dzimšanas diena, draudzības dienas, hvz kāda tik vēl ne diena, telefona numurs, mājas numurs utt.
Tāpat ar vārdiem, sasaisti ar kaut ko smieklīgu, vai izdomā saistības, piemēram, Napoleons ir kūka vai Hitlers ir "Sist Leriju" (hit-ler) u.tml. Tādi pastulbi piemēri, vienkārši nenāca prātā kāds sakarīgs, jo visi ir ar mani saistīti, citiem nesaprotami.

Visu saistot ar savu dzīvi atcerēties ir daudz vieglāk, ja vēsture lāgā neinteresē un nevar iedziļināties.

Uuun, ja arī vidusskola, tad tehnikumos, manuprāt, vēsture ir obligāti jāliek.

Atbildēt