« previous entry | next entry »
Mar. 16., 2009 | 12:54 pm
posted by: esinja in pajautaa

Šovakar jāpagatavo zupa kura ir pikanta un ietver sevī kokosriekstu pienu un jūras veltes. Kādam ir nojausma, kā šī zupa saucas un varbūt pat gatavojas?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Mar. 16., 2009 - 01:00 pm
#

http://klab.lv/users/gorgona/1153373.html
vienkārši piegāz klāt visu, ko sirds kāro, un būs ŅAMMMA
:D

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:07 pm
#

Nu es parasti tā arī daru, bet šoreiz izgāšanās un katliņa satura izliešana podā, aizstājot to ar zupas paciņu ko pārlej ar vērdošu ūdeni, ir nepieļaujami! :D

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Mar. 16., 2009 - 01:01 pm
#

Tā arī sauc - "kokosrieksta piena zupa" ar garnelēm, jūras veltēm, dārzeņiem - da ar visu ko viņu taisa. Gan jau, ka gūgles tante zinās.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:08 pm
#

tu toč zini, ka tur dārzeņu vietā nav kaut kādas smalkās sēnes, bambusu dzinumi un kas tik nē?
gūgle neko prātīgu man nedod.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Mar. 16., 2009 - 01:19 pm
#

Papēti taizemiešu ēdienu recepšu kkādas lapas, tur toč būs.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:22 pm
#

Paldies. Šitās es jau skatījos. Man liekas, ka par daudz tur to visu zaļumu un garšvielu. Un cepts sīpols un ķiploks pie jūras veltēm? Nē-a. Nebūs labi,.
Vienīgi trešā recepte liekas tāda reālāka.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Mar. 16., 2009 - 02:54 pm
#

kjiploks pie juuras velteem buus ljoti pat labi...
/necepts gan/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 04:19 pm
#

nu mans viedoklis ir ka ķiploks tomēr ir par spēcīgu maigaiem jūras mokšķīšiem un zupa var zaudēt savu specifisko garšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


holandiete

from: [info]holandiete
date: Mar. 16., 2009 - 01:03 pm
#

tā nav tā ajūrveida zupa?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:08 pm
#

nav ne jausmas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Mar. 16., 2009 - 01:09 pm
#

nav. viņi neizmanto jūras veltes savos ēdienos.

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Mar. 16., 2009 - 02:55 pm
#

nav...
ajuurveedas virtuvee nav sastopami dziivnieku valsts produkti...
/t. sk. olas.../

Atbildēt | Iepriekšējais


Hlorēts ūdens

from: [info]lennay
date: Mar. 16., 2009 - 01:14 pm
#

Esmu bijusi..ēē..kontaktā ar šitādu brūvējumu - taju (taizemiešu) restorānā figurēja ar ikdienišķu nosaukumu "Kokospiena zupa", kaut kādas sēnes ar tur klāt bija - šitaki laikam. Man tā zupa diezgan nopietni parāva uz augšu kuņģa saturu, bet tā jau gaumes lieta droši vien. Man gan nav ne jausmas, kā kaut ko tādu var sabrūvēt Latvijā - kokospienu vien kur lai dabū, un vēl tās svaigās jūras veltes.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:19 pm
#

Tieši šo iemeslu dēļ man ir stresiņš. kokosriekstu pienu laikam pirkšu ar visiem kokosriekstiem, lai būtu dabīgāka tā lieta. Man arī ir atmiņā, ka taizemiešu stila kokosriekstu piena zupai bija klāt šitaki. Jūras veltes gan jau ka jāņem tās, kas burkās savā sulā. Nezinu. kaut kāda nelaba aizdoma, ka nekas man tur nesanāks un izgāzīšos, kā veca sēta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Flēra

from: [info]fleur
date: Mar. 16., 2009 - 01:20 pm
#

Tad kāpēc obligāti jataisa tā zupa?:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:23 pm
#

O!!

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Mar. 16., 2009 - 01:20 pm
#

mc2 var dabūt kokosriekstu pienu bundžās un visu pārējo, Bet man arī rauj uz augšu. :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]el
date: Mar. 16., 2009 - 01:22 pm
#

Ne tikai mc2. Praktiski visos pārtikas veikalos pie austrumu stenda ir kokosriekstu piens konservos.

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Mar. 16., 2009 - 01:22 pm
#

p.s. meklē pēc "Tom Yam Gung"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:24 pm
#

Paldiesiņš :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 01:38 pm
#

Paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 16., 2009 - 02:13 pm
#

es taisu aptuveni pēc šīs receptes http://www.shiokfood.com/notes/archives/000025.html, parasti gan tom kha gai (to kas ar vistu). gandrīz visas sastāvdaļas var nopirkt rimi, citronzāle ir stokmanī, laima lapas latvijas veikalos gan laikam nav.

pagatavošana ārkārtīgi vienkārša:
ņem katlu ar buljonu (parastie mirstīgie kubiciņu buljonu, smalki ļaudis paši vāra), piļī iekšā sarīvētu ingvera sakni, kātu citronzāles un pāris ieplēstas laima lapas. kad tas viss uzmet burbuli, pielej bundžu kokospiena, iemet čili piparu un pielej zivju mērci (tā ir sāls vietā, var dabūt jebkurā eksotisko ēdienu stendā lielveikalā), kad nākamais burbulis uzmests, piļī iekšā attiecīgi vai nu vistu, vai jūras zvēriņus. gatavs! uzber kinzu un ēd.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 04:17 pm
#

a tos zaļumus pirms piena piegāšanas nevajag izmakšķerēt ārā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 16., 2009 - 04:20 pm
#

nē, tieši tie zaļumi ir garšas pamatā. ēst gan viņus nevajag :) un ingvers nav zaļums, to ēd.

ja tev nevajadzētu akurāt šovakar, es tev varētu iedot tās laima lapas.

Atbildēt | Iepriekšējais


agressor

from: [info]agressor
date: Mar. 16., 2009 - 02:20 pm
#

visticamāk, kā tā ir tom yum zupīte
http://www.thaitable.com/Thai/recipes/Tom_Yum_Goong.htm

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 04:16 pm
#

izskatās neslikta. tikai es nesaprotu, kas ir tā zivju sula?

Atbildēt | Iepriekšējais


L

from: [info]kbrgs_
date: Mar. 16., 2009 - 04:10 pm
#

karoč vēl pagāju'šo ned'ēlu taisiju - pikantu vinu padara zala karija pasta, noteikti stokmana vai kada cita fau fau partikas veikala ir, iun citronzale. citronzale nereali iekacha un padara to kokospienu tadu sausmigi forsu. un sampinjoni briniskigi tur ari piederas, un vel kas ir kljova, pirms pasas nemsanas nost no uguns piebliezt nedaudz aisberga salatu lapas, tad ir galigi fancy

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 04:14 pm
#

Vo, sakarīgi visu pateici. Man jau ir siekalas mutē :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]emi
date: Mar. 16., 2009 - 06:18 pm
#

Tā saucas TOM KHA zupa! Taizemiešu gardums.

Atbildēt