« previous entry | next entry »
Mar. 16., 2009 | 12:54 pm
posted by: esinja in pajautaa

Šovakar jāpagatavo zupa kura ir pikanta un ietver sevī kokosriekstu pienu un jūras veltes. Kādam ir nojausma, kā šī zupa saucas un varbūt pat gatavojas?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 16., 2009 - 02:13 pm
#

es taisu aptuveni pēc šīs receptes http://www.shiokfood.com/notes/archives/000025.html, parasti gan tom kha gai (to kas ar vistu). gandrīz visas sastāvdaļas var nopirkt rimi, citronzāle ir stokmanī, laima lapas latvijas veikalos gan laikam nav.

pagatavošana ārkārtīgi vienkārša:
ņem katlu ar buljonu (parastie mirstīgie kubiciņu buljonu, smalki ļaudis paši vāra), piļī iekšā sarīvētu ingvera sakni, kātu citronzāles un pāris ieplēstas laima lapas. kad tas viss uzmet burbuli, pielej bundžu kokospiena, iemet čili piparu un pielej zivju mērci (tā ir sāls vietā, var dabūt jebkurā eksotisko ēdienu stendā lielveikalā), kad nākamais burbulis uzmests, piļī iekšā attiecīgi vai nu vistu, vai jūras zvēriņus. gatavs! uzber kinzu un ēd.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]esinja
date: Mar. 16., 2009 - 04:17 pm
#

a tos zaļumus pirms piena piegāšanas nevajag izmakšķerēt ārā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 16., 2009 - 04:20 pm
#

nē, tieši tie zaļumi ir garšas pamatā. ēst gan viņus nevajag :) un ingvers nav zaļums, to ēd.

ja tev nevajadzētu akurāt šovakar, es tev varētu iedot tās laima lapas.

Atbildēt | Iepriekšējais