pajautaa

Latviešu nacionālie ēdieni

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2008 | 09:15 pm
posted by: ely in pajautaa

Labs vakars!
Šobrīd pelēkās šūniņas nodarbina jautājums par to, kas būtu ātri/vienkārši pagatavojams latviešu nacionālais ēdiens un ko nebūt ne ar kulināres dotībām apveltīta persona varētu uzmeistarot, respektīvi, nesabojājot poduktus, nenoindējot citus un nesabojājot iespaidu par latviešu virtuvi. Nekas nenāk prātā. varbūt kāds var padalīties iepriekš pārbaudītā/ labi novērtētā receptē? Ar uzsvaru uz vienkāršību un laika taupīšanu! :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 12:36 am
#

Es te domāju par rosolu. Ar pankūkām baigi ilgi, manuprāt, un pati nekad tādas neesmu gatavojusi. Tāpat arī kotletes.. uz gatavošanu ir uz pamatīgu Jūs!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Dec. 4., 2008 - 12:41 am
#

tici man - es ar gatavot esmu sākusi apmēram pēdējo 2 mēnešu laikā...pirmās pankūkas cepu ar drebošiem pirkstiem, bet sanāca, vecis visas nolocīja ka nemetas un pašai ar garšoja...pats galvenais nepiededzināt jo mazliet jēlas ari garso normāli

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 12:49 am
#

Ar parastajām jau nekādu problēmu, bet tās kartupeļu kaut kā biedē.. atceros, kā ome stundām viņus rīvēja, vēl to sulu lēja nost. Ķēpa visai dienai. :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


P.S.

from: [info]lietuveens
date: Dec. 4., 2008 - 07:34 am
#

Diviem cilvēkiem pietiek ar 3-4 kartupeļiem. Sarīvē uz vidējās dārzeņu rīves, 1-2 olas klāt, var miltus karoti, sāli, piparus un uzreiz cept, ēst kamēr karstas ar lielu daudzumu krejuma. Foršs un ātrs ēdiens, kad mājās galīgi nekā ēdama nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 05:08 pm
#

Barojamie/degustētāji krietni vien vairāk par diviem cilvēkiem.. un tas nozīmētu krietnas stundas pie plīts. Un nav man šeit tāda lietā kā skābais krējums. Ja nu vienīgi krievu veikalā var iet meklēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


P.S.

from: [info]lietuveens
date: Dec. 4., 2008 - 02:30 pm
#

Kā tāds latviešu ēdiens arbūt der arī kāda piena zupa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 05:09 pm
#

Man jau gribētos ko tādu, ko var aukstu arī ēst. Ja nu nesanāk iespējas uzsildīt, jo tās nav vakariņas pie manis mājās.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]shvep
date: Dec. 4., 2008 - 01:46 am
#

Kotletes ir vienkārši :
500 g maltas cūkgaļas
1 ola
2 ēd.k. (cik iegrābjas) kartupeļu cietes
2 krietnas šķipsniņas sāls
melnie maltie pipari (maza šķipsniņa)
ķimenes (pustējkarote)
var piebērt naža galiņu dzeramās sodas.

Visu krietni samaisa. Pusstundiņu noliek pastāvēt.
Tad paņem pannu, kas nepiedeg, ielej eļļu tā, ka pannai dibens apsegts, bet ne šļur ļur daudz, varētu būt ēdamkarotes piecas, ne vairāk.
Uzkarsē pannā eļļu (nu, lai nebūtu aukstā jālaiž gaļa iekšā, jo, ja laiž aukstā, tad viss labums iztek laukā no gaļas), un liek kotletītes vienu blakām otrai pa rinķi. Uzliek vāku, kad visas saliktas, nogriež mazāku uguni un cepina no vienas puses. Apgriež, kad smuki brūnganas izskatās apakšiņas. Atkal uzliek vāku. Kad apceptas smuki no abām pusēm, tad ir gatavas, var likt galdā.
Man parasti patīk kotlešu gaļu saviļāt pa kotlešporcijām iepriekš, pirms eļļa uz pannas sakarsusi, jo tad visas kotletītes var salikt gandrīz vienlaicīgi uz pannas un vienlaicīgi viņas ir arī gatavas.
Ja ar pirmo reizi neizdodas, jāmēģina vēlreiz. Galvenais - neaizmirst pannu uz plīts bez pieskatīšanas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Dec. 4., 2008 - 10:18 am
#

rosolam nav nekāda sakara ar latviešu nacionālo virtuvi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 05:10 pm
#

To es pati zinu. Bet cik atradu nacionālo ēdienu receptes, praktiski neviena sastāvdaļa man te nav.

Atbildēt | Iepriekšējais