pajautaa

Latviešu nacionālie ēdieni

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2008 | 09:15 pm
posted by: ely in pajautaa

Labs vakars!
Šobrīd pelēkās šūniņas nodarbina jautājums par to, kas būtu ātri/vienkārši pagatavojams latviešu nacionālais ēdiens un ko nebūt ne ar kulināres dotībām apveltīta persona varētu uzmeistarot, respektīvi, nesabojājot poduktus, nenoindējot citus un nesabojājot iespaidu par latviešu virtuvi. Nekas nenāk prātā. varbūt kāds var padalīties iepriekš pārbaudītā/ labi novērtētā receptē? Ar uzsvaru uz vienkāršību un laika taupīšanu! :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 12:49 am
#

Ar parastajām jau nekādu problēmu, bet tās kartupeļu kaut kā biedē.. atceros, kā ome stundām viņus rīvēja, vēl to sulu lēja nost. Ķēpa visai dienai. :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


P.S.

from: [info]lietuveens
date: Dec. 4., 2008 - 07:34 am
#

Diviem cilvēkiem pietiek ar 3-4 kartupeļiem. Sarīvē uz vidējās dārzeņu rīves, 1-2 olas klāt, var miltus karoti, sāli, piparus un uzreiz cept, ēst kamēr karstas ar lielu daudzumu krejuma. Foršs un ātrs ēdiens, kad mājās galīgi nekā ēdama nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 05:08 pm
#

Barojamie/degustētāji krietni vien vairāk par diviem cilvēkiem.. un tas nozīmētu krietnas stundas pie plīts. Un nav man šeit tāda lietā kā skābais krējums. Ja nu vienīgi krievu veikalā var iet meklēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


P.S.

from: [info]lietuveens
date: Dec. 4., 2008 - 02:30 pm
#

Kā tāds latviešu ēdiens arbūt der arī kāda piena zupa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ely

from: [info]ely
date: Dec. 4., 2008 - 05:09 pm
#

Man jau gribētos ko tādu, ko var aukstu arī ēst. Ja nu nesanāk iespējas uzsildīt, jo tās nav vakariņas pie manis mājās.

Atbildēt | Iepriekšējais